[UA] Analyticsissa liikkuminen

Tutustu Analytics-raportin tärkeimpiin ominaisuuksiin ja asetuksiin

Eikö Analytics ole vielä tuttu? Tämän käyttöliittymän kartan ja alla olevien numeroitujen osioiden avulla voit tutustua tärkeimpiin raportointityökaluihin ja ‑asetuksiin.

Raportointikäyttöliittymän kartta

Huom. Joidenkin Analyticsin ominaisuuksien ja sivujen käyttöön tarvitaan tietyt luvat. Lisäksi osa ominaisuuksista on saatavilla vain 360-käyttäjille. Et siis välttämättä näe kaikkia tässä kuvattuja elementtejä tai ominaisuuksia.

Sisällys:
Navigation links

Analyticsin jokaisen sivun yläosassa on navigointipolku, jonka linkeistä pääset Google Marketing Platform ‑organisaatioihin ja ‑tuotetileille sekä Analytics-tileille, ‑mittauskokonaisuuksiin ja ‑näkymiin sen mukaan, mitä kirjautumistietoihisi on liitetty.

• Organisaatio tarkoittaa Google Marketing Platformissa yritystäsi, ja sitä käytetään myös yrityksesi tuotetilien ja käyttäjien hallintaan. Lue lisää
  • Tuotetilit ovat muita Google Marketing Platform ‑tuotetilejä, kuten Tag Manager ja Optimize.
  • Tili on organisaation ylin taso tuotteessa, ja sen kautta pääset Analyticsiin.
  • Mittauskokonaisuus on verkkosivusto, mobiilisovellus tai laite (esim. kioski tai myyntipistelaite). Tilillä voi olla yksi tai useampi mittauskokonaisuus.
  • Näkymä on mittauskokonaisuuden määritelty datanäkymä, josta pääset katsomaan raportteja.

Lue lisää tileistä, mittauskokonaisuuksista ja näkymistä.

Hakukentän avulla voit etsiä Analyticsista raportteja ja ohjeita sekä esittää kysymyksiä.

Alkuun

2 Diagnostiikka ja Google-tilit

Voit myös katsella Analyticsin jokaisella sivulla ilmoituksia ja diagnostiikkaviestejä sekä ylläpitää Google-tilejäsi ja Analyticsin käyttäjäasetuksia.

• Klikkaa , niin näet kaikki Analyticsin automaattisen diagnostiikan luomat viestit.
  • Klikkaa , jos haluat muuttaa käyttäjäasetuksia, lähettää Googlelle palautetta tai hakea Analyticsiin liittyviä ohjeita.
  • Klikkaa , jos haluat hoitaa Google-tiliäsi tai kirjautua ulos Analyticsista.
Alkuun

3 Raporttinavigointi

Täältä pääset kaikkiin raportteihisi.

Analyticsin ohjekeskuksessa näkyy viittauksia raportteihin tähän tapaan: Hankinta > Kaikki liikenne. Tällä tarkoitetaan Hankinta-kategoriaan sisältyvää Kaikki liikenne ‑raporttia.

Alkuun

4 Toimintopalkki

Toimintopalkki näkyy Analyticsin raporttien yläosassa. Se sisältää raportin otsikon, otosprosentin, linkin automaattiseurannan paneeliin sekä asetukset, jotka koskevat koko raporttikokonaisuutta.

• Otosprosentti ilmaisee, kuinka monta prosenttia valitun aikavälin istunnoista sisältyy raporttiin. Voit vaihtaa pienen otoskoon (lyhyempi vasteaika, mutta alhaisempi tarkkuus) ja suuren otoskoon (suurempi tarkkuus, mutta hitaampi vasteaika) välillä.
  • Klikkaa Tallenna tallentaaksesi raportin nykyiset määritykset.
  • Klikkaa Vie, jos haluat viedä raporttidataa muihin sovelluksiin, kuten Exceliin.
  • Klikkaamalla Jaa voit jakaa raportin, vaikkei vastaanottajilla olisi Analytics-tilejä.
  • Klikkaa Automaattiseuranta, jos haluat avata automaattiseurannan paneelin. Paneelissa näet dataan perustuvia vinkkejä, jotka on luotu Analyticsin koneoppimisen avulla, ja voit tehdä dataa koskevia kyselyjä luonnollisella kielellä.
Alkuun

5 Segmenttien lisääminen ja aikavälin valitseminen

All segments

Segmentti on Analytics-datan osajoukko. Lisäämällä raporttiin segmenttejä voit vertailla erilaisia datan osajoukkoja.

• Valitsemalla + Lisää segmentti voit lisätä aiemmin luotuja segmenttejä tai luoda uusia.
  • Voit muokata segmenttiä tai kopioida tai poistaa segmentin klikkaamalla sitä. (Järjestelmän oletussegmenttien muokkaaminen ei ole mahdollista.)

Päivämäärävalitsimen avulla voit muuttaa raportin aikaväliä ja valita aikavälejä vertailua varten.

Alkuun

6 Raporttien välilehdet

Explorer tab

Data näkyy Analyticsin raporteissa yhdellä tai usealla välilehdellä, joten voit katsoa dataa useissa näkymissä mutta yhdessä paikassa. Useimmissa vakioraporteissa on Tutki-välilehti, joka sisältää yleensä kaksi osaa: datakaavion ylhäällä ja datataulukon alhaalla. Joissakin raporteissa on myös muita välilehtiä, kuten Yleiskatsaus ja Kartan peittokuva.

Välilehden nimen alla olevien mittariryhmälinkkien avulla voit määritellä, mitä mittareita datataulukossa näkyy (esim. Yhteenveto, Sivuston käyttö ja Tavoiteryhmä 1).

Alkuun

7 Kaavio

Useimpien Tutki-välilehtien yläosassa on graafinen näkymä datastasi. Voit muokata kyseistä kaaviota seuraavasti:

• Kaavion mittareiden valitsimella voit vaihtaa mittareita, jotka esitetään kaavionäkymässä. Voit verrata kahta kaavion mittaria keskenään (esim. Istunnot vs. Välitön poistuminen prosenteissa). Valitsin sijaitsee mittariryhmälinkkien alapuolella.
  • Kaavion aikaväli ‑painikkeilla voit muuttaa kaavion aikaväliä. Valittavia vaihtoehtoja ovat päivä, viikko ja kuukausi. Painikkeet sijaitsevat kaavion mittarivalitsimen oikealla puolella.
  • Kaavion tyyppi ‑painikkeilla voit vaihtaa kaavion ulkoasua ja valita joko viivakaavion tai liikekaavion. Painikkeet sijaitsevat kaavion aikavälipainikkeiden vieressä.
  • Klikkaamalla voit avata Muistiinpanot-vetopaneelin. Voit tehdä muistiinpanon suoraan raporttiin. Tämä valinta sijaitsee välittömästi kaavion aika-akselin alapuolella.
Kun muistiinpanon kirjoittaja poistaa Google-tilinsä, hänen Analytics-näkymiin lisäämänsä muistiinpanot poistetaan riippumatta siitä, ovatko ne yksityisiä vai jaettuja.
Alkuun

8 Datataulukko

Data näkyy Tutki-välilehden alaosassa taulukkomuodossa. Ensisijainen ulottuvuus ja mittarit riippuvat Tutki-välilehdellä valitusta raporttityypistä ja mittariryhmästä.

Voit muokata datataulukkoa seuraavasti:

• Ensisijainen ulottuvuus ‑linkkien avulla voit vaihtaa raportin ensisijaista ulottuvuutta.
  • Valitse rivit ‑painikkeella voit lisätä valitsemasi rivit kaavioon.
  • Toissijainen ulottuvuus ‑valikon kautta voit lisätä toisen ulottuvuuden raporttiin.

Voit poistaa toissijaisen ulottuvuuden klikkaamalla sen sarakeotsikosta X.

• Lajittelutyyppi-valikosta voit muuttaa rivien järjestystä datataulukossa seuraavasti:
    • Oletusasetuksena on aakkosnumeerinen peruslajittelu. Oletusjärjestys on suurimmasta pienimpään. Voit muuttaa järjestystä klikkaamalla sarakeotsikkoa.
    • Absoluuttinen muutos ‑vaihtoehdon avulla aikavälin vertailudatan voi lajitella muutoksen suuruuden mukaan absoluuttisten arvojen sijasta.
    • Painotettu-vaihtoehdon avulla voit lajitella prosentuaalisen datan tärkeysjärjestyksessä numerojärjestyksen sijaan.
  • Hakua käyttämällä voit nähdä vain hakutermiäsi vastaavat rivit. Valitsemalla tarkennettu voit määritellä monimutkaisempia suodattimia.
  • Taulukon ulkoasu ‑painikkeilla voit muuttaa datataulukon ulkoasua seuraavasti:
    • Data graph button icon Data-vaihtoehdon avulla näet datan taulukkomuodossa. Tämä on oletusarvoinen taulukkonäkymä.
    • Percentage graph button icon Prosentti-valinnalla saat näkyviin ympyräkaavion, joka sisältää valitun mittarin osuuden kokonaisarvosta.
    • Performance graph button icon Tulokset-vaihtoehto tuo näkyviin vaakasuuntaisen pylväskaavion, josta näet valitun mittarin suhteelliset tulokset.
    • Comparison graph button icon Vertailu-vaihtoehdon avulla näet pylväskaavion, joka ilmaisee valittujen mittareiden tulokset suhteessa sivuston keskiarvoon.
    • Term cloud button icon Termipilvi-valinnalla näet visuaalisen esityksen avainsanojen tuloksista (ei saatavilla kaikissa raporteissa).
    • Pivot graph button icon Pivot järjestää taulukon tiedot uudelleen joissakin raporteissa muuntamalla datan toisen ulottuvuuden mukaiseksi.

Tässä on joitakin muita asetuksia, jotka eivät näy tämän artikkelin alussa olevassa käyttöliittymän kartassa:

• Sivutus-asetukset löytyvät datataulukon alapuolelta ja niillä voit muuttaa taulukossa näkyvien rivien määrää, siirtyä tietylle datasivulle tai vaihtaa seuraavalle tai edelliselle sivulle.
  • Päivitä raportti ‑linkin kautta voit päivittää raportissa näkyvän datan klikkaamalla sivun alareunassa luontipäivämäärän vieressä olevaa linkkiä.

Datataulukon tulkitseminen ja käyttäminen

Taulukon ensimmäinen sarake on ensisijainen ulottuvuus. Tiedot ryhmitellään tämän sarakkeen mukaan. Jos valitset toissijaisen ulottuvuuden, se näkyy seuraavassa sarakkeessa ja ryhmittelee dataasi lisää. Loput taulukon sarakkeet ovat valittuihin ulottuvuuksiin liittyviä mittareita.

Voit tehdä esimerkiksi seuraavia asioita suoraan taulukosta:

• Valitse rivejä merkitsemällä niiden edellä olevat ruudut. Sen jälkeen voit lisätä valitut rivit kaavionäkymään käyttämällä Valitse rivit ‑painiketta.
  • Vie hiiri saraketunnisteessa näkyvän ? -kuvakkeen päälle, niin näet kyseisen ulottuvuuden tai mittarin määritelmän.
  • Järjestä taulukko sarakkeen mukaan klikkaamalla sarakeotsikkoa. Huom. Tämä on yksinkertainen ASCII-koodin mukainen lajittelu. Voit tehdä monimutkaisemman lajittelun käyttämällä Lajittelutyyppi-painiketta.
Alkuun