Uudelleenmarkkinoinnin ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuuksien käyttöönotto Analyticsissa

Jos aktivoit Google-signaalit, uudelleenmarkkinointia ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuuksia koskevat asetukset korvataan Google-signaalien asetuksilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä määrityksiä Analyticsissa on tehtävä, jotta voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä ja jakaa niitä mainontatiliesi kanssa. Voit esimerkiksi luoda yleisön käyttäjistä, jotka lisäsivät tuotteita ostoskoriinsa mutta eivät lopulta ostaneet niitä. Tämän jälkeen voit jakaa tämän yleisön Google Adsin käyttöön, jotta voit aktivoida yleisöön kuuluvia käyttäjiä uudelleen kohdistamalla heille sopivia mainoksia.

Lue lisää Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöistä.

Tämän artikkelin aiheet:

Vaatimukset

Jos haluat käyttää Analyticsissa uudelleenmarkkinointia ja Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloita, toimi näin:

Rajoitukset

Muista, että Analytics-tilillä voi olla enintään 2 000 uudelleenmarkkinointiyleisöä.

Ostoaikeissa olevat segmentit ‑kategoriaa ei voi käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöjen yhteydessä.

Päivää edellisestä käynnistä ‑mittari ei ole käytettävissä uudelleenmarkkinointiyleisöjen kanssa.

Uudelleenmarkkinoinnin ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuuksien käyttöönotto sivustomittauskokonaisuutta varten

Kun otat uudelleenmarkkinoinnin käyttöön sivustomittauskokonaisuutta varten, voit luoda Analytics-datan perusteella uudelleenmarkkinointiyleisöjä ja jakaa niitä linkitettyjen mainontatiliesi (esim. Google Ads- ja Display & Video 360 ‑tilien) sekä Optimizen käyttöön.

Kun otat Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet käyttöön sivustomittauskokonaisuutta varten, Analytics kerää tavanomaisten tietojen lisäksi myös Googlen mainosevästeiden tiedot, jos evästeet ovat käytössä.

Voit ottaa uudelleenmarkkinoinnin ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet käyttöön sivustomittauskokonaisuutta varten jollakin seuraavista tavoista:

Mittauskokonaisuuden asetusten muokkaaminen

Tämä menetelmä koskee vain sivustomittauskokonaisuuksia sekä sivuja, joilla on käytössä gtag.js, analytics.js tai AMP-taggaus.

Mittauskokonaisuuden asetusten muokkaaminen on myös ainoa menetelmä, jossa voit käyttää Analytics-tagia Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloiden luomiseen.

Kun otat uudelleenmarkkinoinnin ja/tai mainontaominaisuuksien tiedonkeruun käyttöön mittauskokonaisuuden asetuksissa, kaikkien sivujesi liikennettä koskevat tiedot kerätään. Jos haluat toteuttaa nämä ominaisuudet vain joissakin sivuston osissa, muokkaa kunkin sivun seurantakoodia erikseen äläkä ota näitä mittauskokonaisuuden asetuksia käyttöön.

Voit päivittää mittauskokonaisuuden asetukset seuraavasti:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry siihen mittauskokonaisuuteen, jossa haluat ottaa nämä ominaisuudet käyttöön.
  3. Valitse Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Seurantatiedot ja sen jälkeen Datan kerääminen.
  4. Valitse haluamasi asetukset Mainontaominaisuuksien datan keruu ‑kohdasta:
    • Jos haluat ottaa uudelleenmarkkinoinnin käyttöön, valitse Uudelleenmarkkinointi- ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet ‑asetuksiksi KÄYTÖSSÄ.
    • Jos haluat ottaa käyttöön vain Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet, valitse vain Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet ‑asetukseksi KÄYTÖSSÄ.

Jos olet jo aiemmin ottanut käyttöön uudelleenmarkkinoinnin ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet päivittämällä seurantakoodisi, voit silti käyttää näitä mittauskokonaisuuden asetuksia ongelmitta. Tämä koskee vain Google Display ‑verkostossa toteutettavaa uudelleenmarkkinointia.

Muista, että tällä tavoin käyttöön otetut ominaisuudet koskevat vain verkkosivustosi käyttäjiä. Jos haluat, että ominaisuudet koskevat myös sovelluksesi käyttäjiä, päivitä sovelluksen seurantakoodi Android- ja iOS-järjestelmille kehitetyillä menetelmillä.

Jos et halua kerätä mainontaominaisuuksien dataa, varmista, että molempien kohtien asetukseksi on valittu POIS KÄYTÖSTÄ ja ettei seurantakoodia ole määritetty keräämään tätä dataa.

Voit myös halutessasi aktivoida Google-signaalit uudelleenmarkkinoinnin ja raportoinnin parantamiseksi. Jos aktivoit Google-signaalit, valintasi korvaa uudelleenmarkkinoinnin ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuuksien asetukset.

Vaihtoehtoinen tapa: Muokkaa seurantakoodia

Suosittelemme, että uudelleenmarkkinointi ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet otetaan käyttöön muokkaamalla mittauskokonaisuuden asetuksia edellä kuvatulla tavalla. Voit kuitenkin halutessasi ottaa ne käyttöön seurantakoodia muokkaamalla.

Jos haluat ottaa Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluettelot käyttöön, sinun on käytettävä yllä kuvattuja mittauskokonaisuusasetuksia.

Jos päätät ottaa Display-verkoston uudelleenmarkkinoinnin ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet käyttöön päivittämällä seurantakoodisi, sinun tarvitsee tehdä koodiin vain alla olevissa osioissa kuvattu helppo yhden rivin muutos. Tämä muutos ei vaikuta muutoksiin, joita olet tehnyt koodiin aiemmin.

Jos haluat poistaa Mainonnan raportointi -ominaisuudet käytöstä manuaalisesti, voit muokata seurantakoodiasi alla olevien ohjeiden mukaan.

Jos haluat ottaa ominaisuudet käyttöön Universal Analyticsissa, lisää lihavoitu rivi olemassa olevaan seurantakoodiin 'create'- ja 'send'-komentojen väliin kuten seuraavassa esimerkissä:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'example.com');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>
Voit palauttaa muutoksen poistamalla rivin ga('require', 'displayfeatures');

Jos haluat laittaa Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet pois päältä ohittamalla displayfeatures-laajennuksen ja mittauskokonaisuuden asetukset, lisää
ga('set', 'allowAdFeatures', false); // voit ottaa ominaisuudet uudelleen käyttöön asettamalla allowAdFeatures-arvoksi "true"
create-komennon perään ja ennen osuman lähettämistä.

Jos käytät Google Tag Manageria, muokkaa Analytics-tagia näiden ohjeiden mukaisesti.

Jos käytät edelleen ga.js‑seurantakoodia, saat ohjeet koodin muokkaamiseen täältä.

Vaihtoehtoinen tapa: Nykyisen seurantakoodin käytön valitseminen Google Ads ‑uudelleenmarkkinointikampanjaa luotaessa

Kun luot uudelleenmarkkinointikampanjaa Google Adsissa ja tilisi on linkitetty Analytics-tiliin, voit käyttää verkkosivustollasi jo olevaa seurantakoodia. Tällöin et tarvitse Google Adsin luomaa uudelleenmarkkinointitagia. Jos valitset tämän vaihtoehdon, uudelleenmarkkinointi otetaan automaattisesti käyttöön Analyticsissa. Lue lisää uudelleenmarkkinointikampanjoiden luomisesta Google Adsissa.

Uudelleenmarkkinoinnin ja Mainonnan raportointi ‑ominaisuuksien käyttöönotto tai käytöstä poistaminen sovelluksessa

Kun otat nämä ominaisuudet käyttöön sovelluksessa, Analytics kerää tavanomaisten tietojen lisäksi mobiilimainonnan tunnuksiin liittyviä tietoja.

Jos haluat ottaa nämä ominaisuudet käyttöön tai poistaa ne käytöstä sovelluksessa, sinun on muokattava Analytics-seurantakoodia, jonka olet sisällyttänyt sovelluksen koodiin. Seuraavissa esimerkeissä kerrotaan, kuinka voit muokata Android- ja iOS-sovellusten seurantakoodia.

Android-sovelluksen seurantakoodin muokkaaminen

Jos haluat ottaa nämä ominaisuudet käyttöön Android-sovelluksille, määritä Analytics-seurantakoodi keräämään mainostunnus. Kutsu enableAdvertisingIdCollection-menetelmää seurantatoiminnolla, jolle haluat ottaa käyttöön nämä ominaisuudet. Esimerkki:

// Nouda seurantatoiminto.
Tracker t = ((AnalyticsSampleApp) getActivity().getApplication()).getTracker(
TrackerName.APP_TRACKER);

// Ota Display-ominaisuudet käyttöön.
t.enableAdvertisingIdCollection(true); // Jos haluat poistaa Display-ominaisuudet käytöstä, aseta arvoksi "false".

Lue lisää Display-mainonnan Android-tuesta.

iOS-sovelluksen seurantakoodin muuttaminen

Voit ottaa nämä ominaisuudet käyttöön iOS-sovelluksille keräämällä IDFA-tunnuksia (mainostunnus). IDFA-tunnuksia ryhdytään keräämään, kun olet linkittänyt libAdIdAccess.a- ja AdSupport.framework-kirjastot sovellukseesi ja asettanut allowIDFACollection-ominaisuuden arvoksi YES kaikissa seurantatyökaluissa, joissa IDFA-tunnuksia halutaan kerätä. Esimerkki:

// Olettaa, että seurantatoiminto on jo käynnistetty mittauskokonaisuuden tunnuksella. Muuten
// getDefaultTracker palauttaa arvon nil.
id tracker = [[GAI sharedInstance] defaultTracker];

// Ota IDFA-tunnusten keruu käyttöön.
tracker.allowIDFACollection = YES; // jos haluat poistaa Display-ominaisuudet käytöstä, aseta arvoksi "NO"

Jos käytät Google Tag Manageria, muokkaa Analytics-tagia näiden ohjeiden mukaisesti.