Uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuuksien käyttöönotto Analyticsissa

Jos aktivoit Google-signaalit, uudelleenmarkkinointia ja mainonnan raportointiominaisuuksia koskevat asetukset korvataan Google-signaalien asetuksilla.

Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä määrityksiä Analyticsissa on tehtävä, jotta voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä ja jakaa niitä mainontatiliesi kanssa. Voit esimerkiksi luoda yleisön käyttäjistä, jotka lisäsivät tuotteita ostoskoriinsa mutta eivät lopulta ostaneet niitä. Tämän jälkeen voit jakaa tämän yleisön Google Adsin käyttöön, jotta voit aktivoida yleisöön kuuluvia käyttäjiä uudelleen näyttämällä heille sopivia mainoksia.

Lisätietoja Analyticsin uudelleenmarkkinointiyleisöistä

Artikkelin aiheet:

Vaatimukset

Jos haluat käyttää Analyticsissa uudelleenmarkkinointia ja hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloita, toimi näin:

Rajoitukset

Muista, että Analytics-tilillä voi olla enintään 2 000 uudelleenmarkkinointiyleisöä.

Ostoaikeissa olevat segmentit ‑ulottuvuutta ei voi käyttää uudelleenmarkkinointiyleisöjen kanssa.

Päivää edellisestä käynnistä ‑mittari ei ole käytettävissä uudelleenmarkkinointiyleisöjen kanssa.

Uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuuksien käyttöönotto verkko-omaisuutta varten

Kun otat uudelleenmarkkinoinnin käyttöön verkko-omaisuutta varten, voit luoda Analytics-datan perusteella uudelleenmarkkinointiyleisöjä ja jakaa niitä linkitettyjen mainontatiliesi (esim. Google Ads- ja Display & Video 360 ‑tilien) sekä Optimizen käyttöön.

Kun otat mainonnan raportointiominaisuudet käyttöön verkko-omaisuutta varten, Analytics kerää tavanomaisten tietojen lisäksi myös Googlen mainosevästeiden tiedot, jos evästeet ovat käytössä.

Voit ottaa uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuudet käyttöön verkko-omaisuutta varten jollakin seuraavista menetelmistä:

Verkko-omaisuuden asetusten muokkaaminen

Tämä menetelmä koskee vain verkko-omaisuuksia sekä sivuja, joilla on käytössä analytics.js tai AMP-taggaus.

Verkko-omaisuuden asetusten muokkaaminen on myös ainoa menetelmä, jossa voit käyttää Analytics-tagia hakumainosten uudelleenmarkkinointiluetteloiden luomiseen.

Kun otat uudelleenmarkkinoinnin ja/tai mainontaominaisuuksien tiedonkeruun käyttöön verkko-omaisuuden asetuksissa, kaikkien sivujesi liikennettä koskevat tiedot kerätään. Jos haluat toteuttaa nämä ominaisuudet vain joissakin sivuston osissa, muokkaa kunkin sivun seurantakoodia erikseen äläkä ota näitä verkko-omaisuuden asetuksia käyttöön.

Verkko-omaisuuden asetusten päivittäminen:

1. Kirjaudu Analytics-tilillesi.
  2. Valitse Järjestelmänvalvoja ja siirry siihen verkko-omaisuuteen, jossa haluat käyttöön ottaa nämä ominaisuudet.
  3. Valitse Verkko-omaisuus-sarakkeesta Seurantatiedot ja sitten Datan kerääminen.
  4. Valitse haluamasi asetukset Mainontaominaisuuksien datan keruu ‑kohdasta:
    • Jos haluat ottaa uudelleenmarkkinoinnin käyttöön, määritä Uudelleenmarkkinointi- ja Mainonnan raportointiominaisuudet -asetuksiksi KÄYTÖSSÄ.
    • Jos haluat ottaa käyttöön vain Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet, määritä Mainonnan raportointi ‑ominaisuudet ‑asetukseksi KÄYTÖSSÄ.

Jos olet jo aiemmin ottanut käyttöön uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuudet päivittämällä seurantakoodisi, voit silti käyttää näitä verkko-omaisuuden asetuksia ongelmitta. Tämä koskee uudelleenmarkkinointia vain Google Display ‑verkostossa.

Muista, että tällä tavoin käyttöön otetut ominaisuudet koskevat vain verkkosivustosi käyttäjiä. Jos haluat, että ominaisuudet koskevat myös sovelluksesi käyttäjiä, päivitä sovelluksen seurantakoodi Android- ja iOS-järjestelmille kehitetyillä menetelmillä.

Jos et halua kerätä mainontaominaisuuksien dataa, varmista, että molempien kohtien asetukseksi on määritetty POIS KÄYTÖSTÄ ja ettei seurantakoodia ole määritetty keräämään tätä dataa.

Vaihtoehtoinen tapa: Muokkaa seurantakoodia

Suosittelemme, että udelleenmarkkinointi ja mainonnan raportointiominaisuudet otetaan käyttöön muokkaamalla verkko-omaisuuden asetuksia edellä kuvatulla tavalla. Voit kuitenkin halutessasi ottaa ne käyttöön seurantakoodia muokkaamalla.

Jos haluat ottaa hakumainosten uudelleenmarkkinointiluettelot käyttöön, sinun on käytettävä yllä kuvattuja verkko-omaisuuden asetuksia.

Jos päätät ottaa näyttömainonnan uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuudet käyttöön seurantakoodisi päivittämällä, sinun tarvitsee tehdä koodiin vain seuraavissa kohdissa kuvattu yksinkertainen yhden rivin muutos. Tämä muutos ei vaikuta muutoksiin, joita olet tehnyt koodiin aiemmin.

Jos haluat poistaa mainonnan raportointiominaisuudet käytöstä manuaalisesti, voit muokata seurantakoodiasi alla asianomaisissa osioissa kuvattujen ohjeiden mukaan.

Jos haluat ottaa ominaisuudet käyttöön Universal Analyticsissa, lisää lihavoitu rivi olemassa olevaan seurantakoodiin 'create' ja 'send' ‑komentojen väliin kuten seuraavassa esimerkissä:

<script>
(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
(i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
})(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
ga('create', 'UA-XXXXXX-XX', 'esimerkki.fi');

ga('require', 'displayfeatures');
ga('send', 'pageview');
</script>
Voit palauttaa muutoksen poistamalla rivin ga('require', 'displayfeatures');

Jos haluat poistaa mainonnan raportointiominaisuudet käytöstä ohittamalla displayfeatures-laajennuksen ja verkko-omaisuuden asetukset, lisää
ga('set', 'allowAdFeatures', false);
create-komennon jälkeen ja ennen osuman lähettämistä.

Jos käytät Google Tag Manageria, muokkaa Analytics-tagia näiden ohjeiden mukaisesti.

Jos käytät edelleen ga.js‑seurantakoodia, saat ohjeet koodin muokkaamiseen täältä.

Vaihtoehtoinen tapa: Valitse käyttöön nykyinen seurantakoodi Google Ads ‑uudelleenmarkkinointikampanjaa luodessasi

Jos luot uudelleenmarkkinointikampanjaa Google Adsissa ja tilisi on linkitetty Analytics-tilille, voit käyttää verkkosivustollasi jo olevaa seurantakoodia. Tällöin et tarvitse Google Adsin luomaa uudelleenmarkkinointitagia. Jos valitset tämän vaihtoehdon, uudelleenmarkkinointi otetaan automaattisesti käyttöön Analyticsissa. Lue lisää uudelleenmarkkinointikampanjoiden luomisesta Google Adsissa.

Uudelleenmarkkinoinnin ja mainonnan raportointiominaisuuksien käyttöönotto sovellusta varten

Kun otat nämä ominaisuudet käyttöön sovellukselle, Analytics kerää tavanomaisten tietojen lisäksi mobiilimainonnan tunnuksiin liittyviä tietoja.

Näiden ominaisuuksien käyttöönotto sovellukselle edellyttää, että muokkaat sovelluksen koodiin sisällyttämääsi Analytics-seurantakoodia. Seuraavissa esimerkeissä kuvataan, kuinka Android- ja iOS-sovellusten seurantakoodia muokataan.

Android-sovelluksen seurantakoodin muokkaaminen

Jos haluat ottaa nämä ominaisuudet käyttöön Android-sovelluksille, määritä Analytics-seurantakoodi keräämään mainostunnus. Kutsu enableAdvertisingIdCollection-menetelmää seurantatoiminnolla, jolle haluat ottaa käyttöön nämä ominaisuudet. Esimerkki:

// Hanki seurantatoiminto.
Tracker t = ((AnalyticsSampleApp) getActivity().getApplication()).getTracker(
TrackerName.APP_TRACKER);

// Ota näyttöominaisuudet käyttöön.
t.enableAdvertisingIdCollection(true);

Lisätietoja näyttömainonnan Android-tuesta

iOS-sovelluksen seurantakoodin muuttaminen

Voit ottaa nämä ominaisuudet käyttöön iOS-sovelluksille IDFA-tunnuksia (Identifier for Advertisers) keräämällä. IDFA-tunnuksia ryhdytään keräämään, kun olet linkittänyt libAdIdAccess.a- ja AdSupport.framework-kirjastot sovellukseesi ja määrittänyt allowIDFACollection-ominaisuuden arvoksi YES (KYLLÄ)kaikissa seurantatyökaluissa, joissa IDFA-tunnuksia on määrä kerätä. Esimerkki:

// Olettaa, että seurantatoiminto on jo käynnistetty verkko-omaisuuden tunnuksella. Muuten
// getDefaultTracker palauttaa arvon nil.
id tracker = [[GAI sharedInstance] defaultTracker];

// Ota IDFA-keruu käyttöön.
tracker.allowIDFACollection = YES;

Jos käytät Google Tag Manageria, muokkaa Analytics-tagia näiden ohjeiden mukaisesti.