Reports

[GA4] Rapporten per e-mail sturen

Standaard- en aangepaste rapporten direct per e-mail sturen

Als beheerder kunt u standaard- en aangepaste rapporten direct per e-mail sturen, zodat teamleden onmiddellijk updates voor analyses krijgen. Het e-mailrapport bevat gegevens voor de aangegeven periode, met eventuele filters of vergelijkingen die op het rapport zijn toegepast toen de e-mail werd gestuurd.

Opmerking: Het Realtime-rapport of advertentierapporten kunt u niet per e-mail sturen.

This image shows the option for sending reports by email.

Een rapport per e-mail sturen

1. Klik links in Google Analytics op Rapporten.
  2. Open het rapport dat u per e-mail wilt sturen.
  3. Klik rechtsboven in het rapport op Dit rapport delen > E-mail sturen.
    Opmerking: Als u E-mail sturen niet kunt vinden in het menu, kan dit betekenen dat u geen rechten heeft om een rapport te sturen. Alleen beheerders kunnen rapporten per e-mail sturen.
  4. Vul de volgende velden in om het rapport te sturen:
    Veld Beschrijving
    Rapportnaam

Voer de naam van het e-mailrapport in. De rapportnaam verschijnt in de hoofdtekst van de e-mail.

Lijst met ontvangers

Selecteer maximaal 50 e-mailadressen die de e-mail moeten krijgen. U kunt de e-mailadressen typen om ze snel te vinden.

U kunt elke gebruiker selecteren die toegang heeft tot de property. U kunt geen gebruikersgroepen selecteren. Gebruikers die uit de property zijn verwijderd, worden ook verwijderd van eventuele lijsten met ontvangers.

Als er voor een gebruiker van uw Analytics-property meer dan één e-mailadres aan de property is gekoppeld en een van die e-mailadressen een @gmail.com-adres is, wordt het rapport naar het Gmail-adres gestuurd, ongeacht het e-mailadres dat u gebruikt in de lijst met ontvangers.

Rapportindeling Kies de bestandsindeling voor het e-mailrapport (pdf of csv). Het rapport wordt als bijlage bij de e-mail verstuurd.
    Taal Kies de taal van het rapport wanneer het naar de ontvangers wordt gemaild.
  5. Klik op Sturen om de e-mail te sturen. U kunt de e-mail alleen sturen als u minstens één ontvanger heeft toegevoegd en een geldige naam heeft geselecteerd.
U kunt ook e-mails sturen met de optie E-mail plannen. Meer informatie over hoe u rapporten plant

Wat er nu gebeurt

De vermelde ontvangers krijgen een e-mail met een link naar het rapport.