Annonsering og attribusjon

[GA4] Resultatrapporten om Google Ads-kampanjer

Resultatrapporten om Google Ads-kampanjer er en forhåndsdefinert detaljert rapport som viser hvor effektivt Google Ads-kampanjene dine genererer konverteringer til appen din eller nettstedet ditt.

Merk: Denne artikkelen handler om standardrapporten. Du kan tilpasse denne rapporten ved å bruke filtre eller sammenligninger, eller ved å bruke andre dimensjoner, beregninger eller diagrammer. Finn ut mer

Før du begynner

Se rapporten

1. Logg på Google Analytics.
  2. Velg Annonsering på menyen til venstre.
  3. Gå til Resultater > Google Ads til venstre.
Ser du ikke rapporten? For å få resultatrapporten om Google Ads-kampanjer må du knytte sammen Google Ads-kontoen din og området ditt. I tillegg er Annonsering-delen som rapporten finnes i, bare tilgjengelig i Google Analytics-versjonen for datamaskiner.

Dimensjoner i rapporten

Rapporten inneholder disse dimensjonene. Hvis du har rollen redigerer eller administrator, kan du legge til dimensjoner i og fjerne dem fra rapporten.

Dimensjon Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Navnet på Google Ads-kontoen Navnet på kontoen som er tilknyttet Google Ads-kampanjen. Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
ID for Google Ads-annonsegruppen Viser annonsegruppe-ID-en som er tilknyttet Google Ads-kampanjen. Denne dimensjonen fylles ut når du har knyttet Google Ads-kontoen sammen med området.
Navnet på Google Ads-annonsegruppen Viser navnet på annonsegruppen forbundet med Google Ads-kampanjen. Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Type Google Ads-annonsenettverk Stedet annonsen ble vist på (google.com, søkepartnere, Displaynettverket). Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Google Ads-kampanje Viser kampanjen som er forbundet med Google Ads-kampanjen. Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
ID for Google Ads-kampanje Viser den unike identifikatoren som er tilordnet kampanjen i Google Ads. Denne dimensjonen fylles ut når du har knyttet Google Ads-kontoen sammen med området.
Kunde-ID for Google Ads Viser kunde-ID-en som er tilknyttet Google Ads-kampanjen. Denne dimensjonen fylles ut når du har knyttet Google Ads-kontoen sammen med området.
Teksten i søkeordet i Google Ads Viser søkeordet som er forbundet med Google Ads-kampanjen. Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.
Google Ads-søk Viser søkeordet som er forbundet med Google Ads-kampanjen. Du kan finne ut hvordan denne dimensjonen fylles ut, i artikkelen Dimensjoner for trafikkilder, manuell tagging og automatisk tagging.

Beregninger i rapporten

Rapporten inneholder disse beregningene: Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til beregninger i og fjerne dem fra rapporten.

Beregning Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Annonseklikk Det totale antallet ganger brukere har klikket på annonsekampanjen din via Google Ads-plattformen. Denne dimensjonen fylles ut automatisk når du knytter sammen Google Ads og Analytics.
Annonsekostnad Det totale beløpet du betalte for annonsekampanjen din via Google Ads-plattformen. Denne dimensjonen fylles ut automatisk når du knytter sammen Google Ads og Analytics.
Annonsekostnad per klikk Den gjennomsnittlige kostnaden du betalte per klikk for annonsekampanjen din. Denne dimensjonen fylles ut automatisk når du knytter sammen Google Ads og Analytics.
Konverteringer Antallet ganger brukere utløste en konverteringshendelse. Du kan fylle ut denne beregningen ved å merke en hendelse som en konvertering.
Kostnad per konvertering Kostnaden per konvertering – utregnes ved å dele den totale kostnaden på det valgte antallet konverteringer. Denne dimensjonen fylles ut automatisk når du knytter sammen Google Ads og Analytics.
Avkastning på annonsekostnader Den totale inntekten du har fra hver krone du har brukt på annonsering. Denne dimensjonen fylles ut automatisk når du knytter sammen Google Ads og Analytics.
Totale inntekter Totalinntekten fra kjøp, kjøp i apper, abonnementer og annonseinntekter.

Denne beregningen er summen av hendelsene purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew og app_store_subscription_convert samt annonseinntektene, som fylles ut via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller ved å sende «ad_impression»-hendelsen fra en integrering med en tredjepart.

Viktig: Når du konfigurerer kjøpshendelsen, må du oppgi verdier for både verdi- og valutaparameterne. Hvis ikke får du ikke se kjøpsdata for «Totale inntekter»-beregningen.