Adverteren en attributie

[GA4] Prestatierapport voor Google Ads-campagnes

Het prestatierapport van Google Ads is een kant-en-klaar rapport Details dat aangeeft hoe effectief uw Google Ads-campagnes conversies naar uw website of app hebben gestimuleerd.

Opmerking: In dit artikel wordt het standaardrapport beschreven. U kunt het rapport aanpassen door filters of vergelijkingen toe te passen of door dimensies, statistieken of diagrammen te wijzigen. Meer informatie

Voordat u begint

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Advertenties in het linkermenu.
  3. Ga links naar Prestaties > Google Ads.
Ziet u het rapport niet? Als u het prestatierapport voor Google Ads-campagnes wilt krijgen, koppelt u uw Google Ads-account aan uw property. Het gedeelte Advertenties waarin het rapport te vinden is, is alleen beschikbaar in de desktopversie van Google Analytics.

Dimensies in het rapport

Het rapport bevat de volgende dimensies. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Naam van Google Ads-account Toont de accountnaam die is gekoppeld aan de Google Ads-campagne. Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
ID van Google Ads-advertentiegroep Toont de advertentiegroep-ID die is gekoppeld aan de Google Ads-campagne. Deze dimensie wordt ingevuld als u uw Google Ads-account koppelt aan uw property.
Naam van Google Ads-advertentiegroep Toont de advertentiegroep die is gekoppeld aan de Google Ads-campagne. Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Netwerktype van Google Ads-advertentie De locatie waar uw advertentie is getoond (google.nl, zoekpartners, Display Netwerk). Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Google Ads-campagne Toont de campagne die is gekoppeld aan de Google Ads-campagne. Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
ID van Google Ads-campagne Toont de unieke ID die is toegewezen aan de campagne in Google Ads. Deze dimensie wordt ingevuld als u uw Google Ads-account koppelt aan uw property.
Klant-ID voor Google Ads Toont de klant-ID die is gekoppeld aan de Google Ads-campagne. Deze dimensie wordt ingevuld als u uw Google Ads-account koppelt aan uw property.
Zoekwoordtekst voor Google Ads Toont het zoekwoord dat is gekoppeld aan de Google Ads-campagne. Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.
Google Ads-zoekopdracht Toont de zoekopdracht die is gekoppeld aan de Google Ads-campagne. Ga naar Dimensies voor verkeersbronnen, handmatige tagging en autotagging voor meer informatie over hoe u deze dimensie kunt invullen.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Advertentieklikken Hoe vaak gebruikers in totaal op uw advertentiecampagne hebben geklikt via het Google Ads-platform. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld als u Google Ads en Analytics koppelt.
Advertentiekosten Het totale bedrag dat u voor uw advertentiecampagne heeft betaald via het Google Ads-platform. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld als u Google Ads en Analytics koppelt.
Advertentiekosten per klik De gemiddelde kosten die u per klik heeft betaald voor uw advertentiecampagne. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld als u Google Ads en Analytics koppelt.
Conversies Het aantal keren dat gebruikers een conversiegebeurtenis hebben geactiveerd. Vul deze statistiek in door een gebeurtenis te markeren als een conversie.
Kosten per conversie De kosten per conversie, berekend als de totale kosten gedeeld door het aantal geselecteerde conversie(s). Deze statistiek wordt automatisch ingevuld als u Google Ads en Analytics koppelt.
Rendement op advertentie-uitgaven De totale opbrengst van elke euro die u aan advertenties besteedt. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld als u Google Ads en Analytics koppelt.
Totale opbrengst De totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst.

Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dit laatste wordt doorgegeven via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.

Belangrijk: Geef waarden op voor de waarde- en valutaparameters wanneer u de aankoopgebeurtenis instelt. Anders ziet u geen aankoopgegevens voor de statistiek Totale opbrengst.