Mainonta ja attribuutio

[GA4] Google Ads ‐kampanjoiden tulosraportti

Google Ads ‐tulosraportti on valmis erittelyraportti, josta näet, miten tehokkaasti kampanjasi ovat tuottaneet konversioita verkkosivustollasi tai sovelluksessasi.

Huom. Tässä artikkelissa kerrotaan oletusraportista. Voit muokata raporttia käyttämällä suodattimia tai vertailuja tai muuttamalla ulottuvuuksia, mittareita tai kaavioita. Lue lisää

Ennen kuin aloitat

Näin löydät raportin

1. Kirjaudu Google Analyticsiin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Mainonta.
  3. Valitse vasemmalta Tulokset > Google Ads.
Etkö näe raporttia? Jos haluat saada Google Ads ‐kampanjoiden tulosraportin, sinun on linkitettävä Google Ads ‐tilisi mittauskokonaisuuteesi. Mainonta-osio, josta raportti löytyy, on käytettävissä vain Google Analyticsin tietokoneversiossa.

Raportin ulottuvuudet

Raportti sisältää seuraavat ulottuvuudet. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin ulottuvuuksia.

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Google Ads ‑tilin nimi Google Ads ‐kampanjaan liittyvän tilin nimi Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Google Ads ‑mainosryhmän tunnus Google Ads ‐kampanjaan liittyvän mainosryhmän tunnus Ulottuvuus täyttyy, kun linkität Google Ads ‑tilisi mittauskokonaisuuteesi.
Google Ads ‑mainosryhmän nimi Google Ads ‐kampanjaan liittyvän mainosryhmän nimi Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Google Ads ‑mainosverkoston tyyppi Paikka, jossa mainos näkyi (google.com, hakukumppanit tai Display-verkosto) Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Google Ads ‑kampanja Google Ads ‐kampanjaan liittyvä kampanja Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Google Ads ‑kampanjatunnus Kampanjalle Google Adsissa määritetty yksilöllinen tunniste Ulottuvuus täyttyy, kun linkität Google Ads ‑tilisi mittauskokonaisuuteesi.
Google Ads ‑asiakastunnus Google Ads ‐kampanjaan liittyvä asiakastunnus Ulottuvuus täyttyy, kun linkität Google Ads ‑tilisi mittauskokonaisuuteesi.
Google Ads ‑avainsanateksti Google Ads ‑kampanjaan liittyvä avainsana Katso ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.
Google Ads ‑kysely Google Ads ‐kampanjaan liittyvä hakulauseke Katso tämän ulottuvuuden täyttämistä koskevat ohjeet artikkelista Liikenteen lähteiden ulottuvuudet, manuaalinen taggaus ja automaattinen taggaus.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin mittareita.

Mittari Kuvaus Täyttötapa
Mainosten klikkaukset Niiden kertojen määrä, jolloin mainoskampanjaasi klikattiin Google Ads ‑alustalla Mittari täyttyy automaattisesti, kun linkität Google Adsin ja Analyticsin.
Mainoskulut Mainoskampanjasta maksamasi kokonaissumma Google Ads ‐alustalla Mittari täyttyy automaattisesti, kun linkität Google Adsin ja Analyticsin.
Mainosten klikkauskohtainen hinta Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta, jonka maksoit mainoskampanjasta Mittari täyttyy automaattisesti, kun linkität Google Adsin ja Analyticsin.
Konversiot Niiden kertojen määrä, jolloin käyttäjät ovat käynnistäneet konversiotapahtuman Mittari täyttyy automaattisesti, kun merkitset tapahtuman konversioksi.
Hinta per konversio Kokonaishinta jaettuna valittujen konversioiden määrällä Mittari täyttyy automaattisesti, kun linkität Google Adsin ja Analyticsin.
Mainostuotto Mainontaan käytetyn summan kokonaistuotto Mittari täyttyy automaattisesti, kun linkität Google Adsin ja Analyticsin.
Kokonaistulot Kokonaistulot ostoksista, sovelluksensisäisistä ostoksista, tilauksista ja mainostuloista

Mittari sisältää seuraavat tapahtumat: purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew ja app_store_subscription_convert. Lisäksi siihen lasketaan mainostulot, jotka on saatu Google AdMob- tai Google Ad Manager ‑integroinnin kautta tai lähettämällä ad_impression-tapahtuma kolmannen osapuolen integroinnista.

Tärkeää: Kun luot purchase-tapahtuman, muista lisätä arvot sekä value- että currency-parametreille. Muuten et näe Kokonaistulot-mittarin ostodataa.