Adverteren en attributie

[GA4] Campaign Manager 360-prestatierapport

Het prestatierapport van Campaign Manager 360 is een kant-en-klaar rapport Details dat aangeeft hoe effectief uw Campaign Manager 360-campagnes conversies naar uw website of app hebben gestimuleerd.

Opmerking: In dit artikel wordt het standaardrapport beschreven. U kunt het rapport aanpassen door filters of vergelijkingen toe te passen of door dimensies, statistieken of diagrammen te wijzigen. Meer informatie

Voordat u begint

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Advertenties in het linkermenu.
  3. Ga links naar Prestaties > Campaign Manager 360.
Ziet u het rapport niet? Als u het Campaign Manager 360-prestatierapport wilt krijgen, koppelt u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property. Het gedeelte Advertenties waarin het rapport te vinden is, is alleen beschikbaar in de desktopversie van Google Analytics.

Dimensies in het rapport

U kunt kiezen uit de volgende CM360-specifieke dimensies als primaire en secundaire dimensies.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
ID van CM360-account Toont de account-ID die is gekoppeld aan de Campaign Manager 360-campagne. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Naam van CM360-account Toont de accountnaam die is gekoppeld aan de Campaign Manager 360-campagne. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Adverteerder-ID voor CM360 Toont de unieke ID die is toegewezen aan de adverteerder of het merk dat campagnes beheert in CM360. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Adverteerdersnaam voor CM360 Toont de naam van een organisatie die campagnes beheert in CM360. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
ID van CM360-campagne Toont de unieke ID die is toegewezen aan de campagne in CM360. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Naam van CM360-campagne Toont de naam van de campagne in CM360. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Indeling van CM360-advertentiemateriaal Toont de indeling van het advertentiemateriaal van de campagne in CM360. De indeling van het advertentiemateriaal is de specifieke lay-out of het ontwerp van de advertentie die in een campagne wordt gebruikt en bepaalt hoe de advertentie op een website of in een app wordt getoond. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
ID van CM360-advertentiemateriaal Toont de ID van het advertentiemateriaal van de campagne in CM360. De advertentiemateriaal-ID is een unieke ID die is toegewezen aan elk advertentiemateriaal in CM360. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Naam van CM360-advertentiemateriaal voor sessie Toont de naam of titel van het advertentiemateriaal van de campagne in CM360. De naam van het advertentiemateriaal is een unieke naam die u in CM360 voor elk advertentiemateriaal heeft verstrekt. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Naam van type CM360-advertentiemateriaal voor sessie Toont de naam die is toegewezen aan een type advertentiemateriaal of -indeling in uw CM360-campagne. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Versie van CM360-advertentiemateriaal voor sessie Toont de versie van het advertentiemateriaal. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
CM360-medium Toont de categorie van het advertentiekanaal of -platform dat wordt gebruikt om een campagne te leveren. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
ID van CM360-plaatsing Toont een unieke ID voor elke advertentieplaatsing in uw campagne. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Naam van CM360-plaatsing Toont een naam voor elke advertentieplaatsing in uw campagne. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
ID van CM360-weergave Toont een unieke ID voor hoe en waar advertentiemateriaal wordt gerenderd. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
ID van CM360-site Toont een unieke ID voor uw website of app waar uw advertentie is getoond. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Naam van CM360-site Toont de naam van uw website of app waar uw advertentie is getoond. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
CM360-bron Toont de provider van gegevens. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Bron/medium voor CM360 Toont de categorie van het advertentiekanaal of -platform dat wordt gebruikt om een campagne te leveren en de gegevensprovider. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Advertentieklikken Het totale aantal keren dat gebruikers op uw advertentiecampagne hebben geklikt. De statistiek verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Advertentiekosten Het totale bedrag dat u voor uw advertentiecampagne heeft betaald. Dit komt overeen met de mediakosten in CM360. De statistiek verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Advertentiekosten per klik De gemiddelde kosten die u per klik heeft betaald voor uw advertentiecampagne. De statistiek verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Conversies Het aantal keren dat gebruikers een conversiegebeurtenis hebben geactiveerd. Vul deze statistiek in door een gebeurtenis te markeren als een conversie.
Kosten per conversie De kosten per conversie, berekend als de totale kosten gedeeld door het aantal geselecteerde conversie(s). De statistiek verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Rendement op advertentie-uitgaven

De totale opbrengst van elke euro die u aan advertenties besteedt.

De statistiek verschijnt in het rapport als u uw Campaign Manager 360 Floodlight-configuratie aan uw property koppelt.
Totale opbrengst De totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst.

Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dit laatste wordt doorgegeven via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.

Belangrijk: Geef waarden op voor de waarde- en valutaparameters wanneer u de aankoopgebeurtenis instelt. Anders ziet u geen aankoopgegevens voor de statistiek Totale opbrengst.