[GA4] Bekreft og oppdater innstillingene for samtykke i Google Analytics

Denne artikkelen er for kunder som bruker Googles løsninger på og utenfor nettet, og som mottar data fra brukere i EØS.

Som en del av Googles løpende arbeid med å bygge et økosystem for digital annonsering som ivaretar personvernet, styrker vi håndhevelsen av retningslinjene for brukersamtykke i EU. Annonsører må overholde retningslinjene for brukersamtykke i EU for å kunne vise personlig tilpassede annonser. I 2024 kommer håndhevelsen av disse retningslinjene også til å påvirke målefunksjoner, og data fra følgende kilder blir brukt:

• Nettsteder: tagger som sender data til Google.
  • Apper: SDK-er som sender data til Google.
  • Dataopplastinger: verktøy du kan bruke til å laste opp data fra andre kilder enn Google, for eksempel butikksalg eller importering av konverteringer utenfor nettet.
For å fortsette å bruke funksjoner knyttet til måling, remarketing og personlig tilpasning av annonser må du innhente samtykke til bruk av personopplysninger fra brukere basert i EØS og dele samtykkesignaler med Google.

Analytics-funksjoner som berøres

Hvis du bruker Analytics-data i en Google-tjeneste, for eksempel Google Ads, Play, Display & Video 360 eller andre tjenester, og du ikke foretar deg noe, er det bare brukere utenfor EØS som fra og med mars 2024 blir inkludert i målgruppene som brukes i de tilknyttede annonseringsproduktene dine.

Gjennomgå Analytics-områdene dine for å se om de nødvendige samtykkesignalene sendes til Google. Du får veiledning om veien videre via varsler i Analytics-området. Gå til den neste delen på denne siden for å sjekke om Analytics-områder mottar samtykkesignaler.

Sjekk om Analytics mottar samtykkesignaler

Hvis Analytics-området ditt er knyttet sammen med en annen Google-tjeneste som krever samtykke til deling av data, og én eller flere datastrømmer har besøkende fra EØS-området, kan Analytics varsle deg hvis tjenesten ikke mottar bekreftende brukersamtykke for annonsemåling eller personlig tilpasning av annonser. For samtykke til annonsemåling forventer Analytics å få ad_user_data-parameteren for samtykkemodus. Samtykke til personlig tilpasning av annonser sendes via ad_personalization-parameteren for samtykkemodus. For personlig tilpasset annonsering og remarketing kreves det bekreftende signaler for brukersamtykke.

Sjekk listen over datastrømmer i hvert av Google Analytics 4-områdene dine for å se om de nødvendige samtykkesignalene sendes:

1. Klikk på Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
  2. Se etter Handling påkrevd-etiketter i listen over datastrømmer. Data streams action required
    • Hvis ingen av datastrømmene dine er merket med Handling påkrevd-etiketten, sender du enten allerede de nødvendige signalene, eller du har få besøkende fra EØS-området. Gå til Fremgangsmåten videre-delen i denne artikkelen for å se om noen av disse situasjonene gjelder for deg.
  3. Klikk på en datastrøm som har en Handling påkrevd-etikett.
  4. Se etter disse delene under Samtykkeinnstillinger:
    • Fant ikke samtykkesignaler for annonsemåling
    • Fant ikke samtykkesignaler for personlig tilpasning av annonser
    • Administrer databruk i alle Google-tjenester
  5. Hvis Handling påkrevd-etiketten vises ved siden av en del, må du oppdatere innstillingene dine. Følg veiledningen i Analytics, eller gå til Fremgangsmåten videre-delen i denne artikkelen.

Hvis Handling påkrevd-etiketten vises ved siden av mer enn én datastrøm, må du sjekke hver av dem.

Når du har oppdatert appen din eller nettstedet ditt slik at de nødvendige samtykkesignalene samles inn og sendes til Google, registrerer Analytics signalene, og varslene for den aktuelle datastrømmen oppdateres også. Det kan ta opptil 48 timer før varslene er oppdatert.

Fremgangsmåten videre

Når du har sjekket om Analytics mottar samtykkesignaler, kan du finne den aktuelle situasjonen i listen og følge veiledningen.

Konfigurering av nettstrømmer

Se veiledning i hvordan du samler inn og sender samtykkesignaler fra nettsteder.

Hvis du ikke har noe samtykkebanner, kan du konfigurere et samtykkebanner på nettstedet ditt. Hvis du velger et banner fra en Google-sertifisert partner, må du slå på samtykkemodus i bannerinnstillingene. Finn ut hvordan du konfigurerer samtykkebannere.

Hvis du har et samtykkebanner, men ikke bruker samtykkemodus: Hvis du bruker en Google-sertifisert plattform for samtykkestyring (CMP), må du slå på samtykkemodus i bannerinnstillingene dine. Finn ut mer om Google-sertifiserte plattformer for samtykkestyring.

Hvis du selv administrerer samtykkebanneret ditt, men du ikke bruker samtykkemodus, må du implementere samtykkemodus på nettstedet ditt. Finn ut hvordan du implementerer samtykkemodus på nettsteder med din egen samtykkeløsning.

Hvis du bruker en Google-sertifisert plattform for samtykkestyring (CMP), oppdateres den aktuelle CMP-en automatisk til den nyeste versjonen av samtykkemodus. Finn ut mer om Google-sertifiserte plattformer for samtykkestyring.

Hvis du selv administrerer samtykkebanneret ditt, må du oppgradere til versjon 2 av samtykkemodus for å samle inn samtykkesignaler for annonsemåling og personlig tilpasning av annonser.

Konfigurering av appstrømmer

Se veiledning i hvordan du samler inn og sender samtykkesignaler fra apper.

Sjekk og oppdater SDK-versjonen

SDK-en for appen din må oppdateres til en versjon som har støtte for versjon 2 av samtykkemodus.

Samle inn samtykkesignaler for annonsemåling og personlig tilpasning av annonser

Hvis du ikke har konfigurert samtykkemodus for appen din, må du gjøre dette.

Hvis du tidligere har konfigurert samtykkemodus for appen din, må du oppgradere den til versjon 2 av samtykkemodus.