Reports

[GA4] Search Ads 360-rapporten

Search Ads 360-rapporten är en fördefinierad detaljrapport som visar hur effektivt dina SA360-kampanjer har bidragit till trafik och konverteringar på din webbplats eller i din app. Du kommer åt rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.

Letar du efter kostnadsdata? Du kan se kostnadsdata för kampanjer genom att öppna resultatrapporten för Search Ads 360 i avsnittet Annonsering.

Se rapporten

Du öppnar rapporten genom att klicka på Visa Search Ads 360-kampanjer i rapporten Översikt över förvärv i samlingen Livscykel.

Om du tar bort länken till SA360-annonsören från egendomen kan du fortfarande komma åt rapporten så att du kan se tidigare data om dina kampanjer.

Om du inte ser rapporten kan den ha tagits bort eller ingår inte i dina standardrapporter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till rapporten till vänster. Läs om hur du lägger till rapporten

Attributionsinställningar

Search Ads 360-rapporten innehåller endast sessioner som tillskrivs SA360 med en icke-direkt attributionsmodell med senaste klick i alla kanaler. Alla händelser och konverteringar som sker under en viss session tillskrivs samma källa för den sessionen, baserat på attributionen för händelsen session_start. Du kan inte ändra attributionsmodellen via attributionsinställningarna.

Rapporten utesluter trafik när Sessionens SA360-annonsörs-id är (not set) eller en tom sträng.

Konverteringsperioden i Attributionsinställningar anger hur långt bakåt i tiden en händelse är kvalificerad för attribution. Du kan ändra attributionsinställningarna för att ändra hur långt tillbaka i tiden som du vill tillskriva konverteringsvärdet.

Dimensioner i rapporten

Du kan välja mellan följande sessionsbaserade SA360-specifika dimensioner som primära och sekundära dimensioner.

Namnet på varje dimension innehåller ordet ”session”. Rapporten är sessionsbaserad. Det indikerar att dimensionen beskriver en användares senaste session, oavsett om användaren är ny eller återkommande. Läs mer om omfattning

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Sessionens SA360-annonsgrupps-id Visar den unika identifieraren för varje annonsgrupp i din SA360-kampanj, som var kopplad till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-annonsgruppsnamn Visar namnet på varje annonsgrupp i din SA360-kampanj som var kopplat till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-kampanj-id Visar den unika identifierare som tilldelats kampanjen i SA360 som var kopplad till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-kampanjnamn Visar namnet på kampanjen i SA360 som var kopplat till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-annonsformat Visar annonsformatet för kampanjen i SA360 som var kopplat till en användares session. Annonsformatet är den specifika layout eller design som används i kampanjen och som styr hur annonsen ska visas på en webbplats eller i en app. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens id för SA360-sökmotorkonto Visar den unika identifieraren för det annonskonto du använder på en sökmotorplattform, och som var kopplad till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens typ av SA360-sökmotorkonto Visar typen av sökmotorkonto som användes, och som var kopplad till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-sökord Visar ett ord eller en fras som annonsen är inriktad på, och som var kopplad till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-förvaltarkonto-id Visar det förvaltarkonto-id som har tilldelats kontot eller byrån som hanterar flera konton, och som var kopplat till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-förvaltarkontonamn Visar namnet på förvaltarkontot som har tilldelats kontot eller byrån som hanterar flera konton, och som var kopplat till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-medium Visar kategorin för den annonseringskanal eller plattform som användes för att visa en kampanj, och som var kopplad till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-sökfråga Visar de söktermer som användes i en sökmotor, och som var kopplade till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-källa Visar den dataleverantör som var kopplad till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.
Sessionens SA360-källa/medium Visar kategorin av annonseringskanal eller annonseringsplattform som används för att leverera en kampanj och den dataleverantör som var kopplad till en användares session. Dimensionen visas i rapporten när du har länkat din Search Ads 360-annonsör eller ditt underordnade Search Ads 360-förvaltarkonto till din egendom.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Genomsnittlig engagemangstid per session Den genomsnittliga engagemangstiden per session. Detta mätvärde fylls automatiskt.
Konverteringar Antalet gånger som användare utlöste en konverteringshändelse Fyll mätvärdet genom att märka en händelse som en konvertering.
Engagerade sessioner Antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre eller som hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagerade sessioner per användare Genomsnittligt antal engagerade sessioner per användare Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagemangsgrad

Procentandelen sessioner som var engagerade sessioner. Läs mer

Engagemangsgrad = engagerade sessioner / totalt antal sessioner

Engagemangsgrad är motsatsen till avvisningsfrekvens.

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Antal händelser Antalet gånger som användare utlöste en händelse Detta mätvärde fylls automatiskt.
Händelser per session Det genomsnittliga antalet inläsningshändelser per session Detta mätvärde fylls automatiskt.
Sessioner

Antalet sessioner som påbörjades på din webbplats eller i din app.

En session är en tidsperiod när en användare interagerar med din webbplats eller app.

En session initieras när en användare

• öppnar din app i förgrunden
  • besöker en sida eller skärm utan att det finns en pågående aktiv session (till exempel när föregående session har nått tidsgränsen).

Som standard avslutas en session (når tidsgränsen) efter 30 minuters inaktivitet. Det finns ingen maxgräns för hur lång en session kan vara.

Läs mer om sessioner

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Totala intäkter Totala intäkter från köp, köp i appar, prenumerationer och annonsintäkter

Detta mätvärde är summan av händelserna purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renewal och app_store_subscription_conversion samt annonsintäkter, som fylls via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller genom att skicka händelsen ad_impression från en tredjepartsintegrering.

Viktigt! När du ställer in köphändelsen ska du ange värden för både värde- och valutaparametrarna. Annars ser du inte köpdata för mätvärdet Totala intäkter.
Användare

Antalet separata användare som besökte din webbplats eller app. Till användare räknas alla användare som har en engagerad session eller när Analytics samlar in något av följande:

Detta mätvärde fylls automatiskt.