Reports

[GA4] Manuell rapport

Experiment icon for Gradual feature rollout  Successiv lansering av funktioner: Denna funktion är inte tillgänglig för alla Google Analytics-egendomar ännu.

Den manuella rapporten är en färdig detaljrapport som visar hur effektivt dina manuellt taggade kampanjer bidrog till trafik till din webbplats eller app.

Rapporten visar data när du har skickat UTM-parametrar i klickadressen för en webbplats eller händelsen campaign_details för en mobilapp.

Se rapporten

Du öppnar rapporten genom att klicka på Visa manuella kampanjer i översiktsrapporten Förvärv i samlingen Livscykel.

Om du inte ser rapporten kan den ha tagits bort eller ingår inte i dina standardrapporter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till rapporten till vänster. Lär dig lägga till rapporten.

Dimensioner i rapporten

Rapporten innehåller följande dimensioner. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort dimensioner i rapporten.

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Manuellt skapat kampanj-id för session Detta är id:t för den kampanj som kopplades i början av en session. Dimensionen fylls när du skickar UTM-parametrar i klickadressen för en webbplats eller händelsen campaign_details för en mobilapp.
Manuellt skapat kampanjnamn för session Det här är den kampanj som kopplades i början av en session. Dimensionen fylls när du skickar UTM-parametrar i klickadressen för en webbplats eller händelsen campaign_details för en mobilapp.
Manuellt innehåll för session Det här är det annonsinnehåll som kopplades i början av en session. Dimensionen fylls när du skickar UTM-parametrar i klickadressen för en webbplats eller händelsen campaign_details för en mobilapp.
Manuellt skapat medium för session Detta är det medium som kopplades i början av en session. Dimensionen fylls när du skickar UTM-parametrar i klickadressen för en webbplats eller händelsen campaign_details för en mobilapp.
Manuellt skapad session Detta är den källa som kopplades i början av en session. Dimensionen fylls när du skickar UTM-parametrar i klickadressen för en webbplats eller händelsen campaign_details för en mobilapp.
Manuell källa/manuellt medium för session Detta är den källa och det medium som kopplades i början av en session. Dimensionen fylls när du skickar UTM-parametrar i klickadressen för en webbplats eller händelsen campaign_details för en mobilapp.
Manuell källplattform för session Detta är den källplattform som kopplades i början av en session. Dimensionen fylls när du skickar UTM-parametrar i klickadressen för en webbplats eller händelsen campaign_details för en mobilapp.
Sessionens manuella sökord Det här är det sökord som kopplades i början av en session. Dimensionen fylls när du skickar UTM-parametrar i klickadressen för en webbplats eller händelsen campaign_details för en mobilapp.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls dimensionen
Klick Det här är det totala antalet gånger användare klickade på din annonskampanj. Mätvärdet visas i rapporten när du har länkat annonsören till din egendom.
Konverteringar Detta är antalet gånger som användare utlöste en konverteringshändelse. Fyll mätvärdet genom att märka en händelse som en konvertering.
Kostnad Detta är det totala belopp du betalade för din annonskampanj. Mätvärdet visas i rapporten när du har länkat annonsören till din egendom.
Kostnad per konvertering Detta är den snittkostnaden du betalade per klick för din annonskampanj. Mätvärdet visas i rapporten när du har länkat annonsören till din egendom.
Engagerade sessioner

Det här är antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre och hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar.

Engagerade sessioner är det motsatta till sessioner med lågt engagemang.

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Antal händelser Detta är antalet gånger användare utlöste en händelse. Detta mätvärde fylls automatiskt.
Avkastning på annonsutgift Det här är de totala intäkterna från varje krona som har lagts på annonsering. Mätvärdet visas i rapporten när du har länkat annonsören till din egendom.
Sessioner

Detta är antalet sessioner som påbörjades på din webbplats eller i din app.

En session är en tidsperiod när en användare interagerar med din webbplats eller app.

En session initieras när en användare

• öppnar din app i förgrunden
  • besöker en sida eller skärm utan att det finns en pågående aktiv session (till exempel när föregående session har nått tidsgränsen).

Som standard avslutas en session (når tidsgränsen) efter 30 minuters inaktivitet. Det finns ingen maxgräns för hur lång en session kan vara.

Läs mer om sessioner.

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Totala intäkter

Detta är de totala intäkterna från köp, köp i appar, prenumerationer och annonsintäkter.

Totala intäkter = köp + köp i appen + prenumerationer + annonsintäkter - återbetalningar

Detta mätvärde är summan av händelserna purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renewal och app_store_subscription_conversion samt annonsintäkter, som fylls via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller genom att skicka händelsen ad_impression från en tredjepartsintegrering.
Viktigt! Om intäktsdata saknas för det här mätvärdet kan du läsa felsökningstipsen i Åtgärda intäktsdata som saknas.
Användare

Antalet separata användare som besökte din webbplats eller app. Till användare räknas alla användare som har en engagerad session eller när Analytics samlar in något av följande:

Detta mätvärde fylls automatiskt.