Reports

[GA4] Handmatig rapport

Experiment icon for Gradual feature rollout  Geleidelijke uitrol van functies: deze functie is nog niet beschikbaar voor alle Google Analytics-property's.

Het Handmatig rapport is een kant-en-klaar gedetailleerd rapport dat aangeeft hoe effectief uw handmatig getagde campagnes verkeer naar uw website of app hebben geleid.

Het rapport toont gegevens als u UTM-parameters stuurt in de klik-URL voor een website of de gebeurtenis campaign_details stuurt voor een mobiele app.

Het rapport bekijken

Klik op Handmatige campagnes bekijken in het rapport Acquisitie-overzicht in de collectie Levenscyclus om het rapport te bekijken.

Als het rapport niet aan de linkerkant staat, is het misschien verwijderd of niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkermenu. Meer informatie over hoe u het rapport toevoegt

Dimensies in het rapport

Het rapport bevat de volgende dimensies. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe het wordt ingevuld
Handmatige campagne-ID voor sessie Dit is de ID van de campagne die aan het begin van een sessie is gekoppeld. De dimensie wordt ingevuld als u UTM-parameters stuurt in de klik-URL voor een website of de gebeurtenis campaign_details stuurt voor een mobiele app.
Handmatige campagnenaam voor sessie Dit is de campagne die aan het begin van een sessie is gekoppeld. De dimensie wordt ingevuld als u UTM-parameters stuurt in de klik-URL voor een website of de gebeurtenis campaign_details stuurt voor een mobiele app.
Handmatige content voor sessie Dit is de advertentiecontent die is gekoppeld aan het begin van een sessie. De dimensie wordt ingevuld als u UTM-parameters stuurt in de klik-URL voor een website of de gebeurtenis campaign_details stuurt voor een mobiele app.
Handmatig medium voor sessie Dit is het medium dat is gekoppeld aan het begin van een sessie. De dimensie wordt ingevuld als u UTM-parameters stuurt in de klik-URL voor een website of de gebeurtenis campaign_details stuurt voor een mobiele app.
Handmatige bron voor sessie Dit is de bron die aan het begin van een sessie is gekoppeld. De dimensie wordt ingevuld als u UTM-parameters stuurt in de klik-URL voor een website of de gebeurtenis campaign_details stuurt voor een mobiele app.
Handmatige bron/medium voor sessie Dit zijn de bron en het medium die zijn gekoppeld aan het begin van een sessie. De dimensie wordt ingevuld als u UTM-parameters stuurt in de klik-URL voor een website of de gebeurtenis campaign_details stuurt voor een mobiele app.
Handmatig bronplatform voor sessie Dit is het bronplatform dat is gekoppeld aan het begin van een sessie. De dimensie wordt ingevuld als u UTM-parameters stuurt in de klik-URL voor een website of de gebeurtenis campaign_details stuurt voor een mobiele app.
Handmatige term voor sessie Dit is de term die is gekoppeld aan het begin van een sessie. De dimensie wordt ingevuld als u UTM-parameters stuurt in de klik-URL voor een website of de gebeurtenis campaign_details stuurt voor een mobiele app.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe het wordt ingevuld
Klikken Dit is het totale aantal keren dat gebruikers op uw advertentiecampagne hebben geklikt. De statistiek verschijnt in het rapport als u uw adverteerder aan uw property koppelt.
Conversies Dit is het aantal keren dat gebruikers een conversiegebeurtenis hebben geactiveerd. Vul deze statistiek in door een gebeurtenis te markeren als een conversie.
Kosten Dit is het totale bedrag dat u heeft betaald voor uw advertentiecampagne. De statistiek verschijnt in het rapport als u uw adverteerder aan uw property koppelt.
Kosten per conversie Dit zijn de gemiddelde kosten die u per klik heeft betaald voor uw advertentiecampagne. De statistiek verschijnt in het rapport als u uw adverteerder aan uw property koppelt.
Sessies met engagement

Dit is het aantal sessies dat 10 seconden of langer duurde, 1 of meer conversiegebeurtenissen of 2 of meer pagina- of schermweergaven opleverde.

Sessies met engagement zijn het tegenovergestelde van sessies met weinig engagement.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Aantal gebeurtenissen Dit is het aantal keren dat gebruikers een gebeurtenis hebben geactiveerd. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Rendement op advertentie-uitgaven Dit is de totale opbrengst van elke euro die u aan advertenties besteedt. De statistiek verschijnt in het rapport als u uw adverteerder aan uw property koppelt.
Sessies

Dit is het aantal sessies dat op uw website of in uw app is gestart.

Een sessie is een periode waarin een gebruiker interactie heeft met uw website of app.

In deze 2 situaties start er een sessie:

• De gebruiker opent uw app op de voorgrond
  • De gebruiker bekijkt een pagina of scherm terwijl er op dat moment geen sessie actief is (er is bijvoorbeeld een time-out voor een eerdere sessie opgetreden)

Standaard wordt een sessie beëindigd (time-out) na 30 minuten inactiviteit van de gebruiker. Er geldt geen limiet voor de duur van een sessie.

Meer informatie over sessies

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Totale opbrengst

Dit is de totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst.

Totale opbrengst = aankopen + in-app aankopen + abonnementen + advertentieopbrengst - terugbetalingen

Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dat laatste wordt ingevuld via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.
Belangrijk: Als er opbrengstgegevens voor deze statistiek ontbreken, vindt u in Ontbrekende opbrengstgegevens oplossen tips om problemen op te lossen.
Gebruikers

Dit is het aantal verschillende gebruikers dat uw website of app heeft bezocht. Een gebruiker is een gebruiker die een sessie met engagement heeft of als Analytics dit verzamelt:

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.