Reports

[GA4] Display & Video 360-rapport

Het Display & Video 360-rapport is een kant-en-klaar rapport Details dat aangeeft hoe effectief uw DV360-campagnes verkeer en conversies naar uw website of app hebben gestimuleerd. U krijgt toegang tot het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder koppelt aan uw property.

Zoekt u kostengegevens? Als u kostengegevens van campagnes wilt bekijken, gaat u naar het Display & Video 360-prestatierapport in het gedeelte Advertenties.

Het rapport bekijken

Als u het rapport wilt bekijken, klikt u op Display & Video 360-campagnes bekijken in het rapport Acquisitie-overzicht in de collectie Levenscyclus.

Als u uw DV360-adverteerder ontkoppelt van uw property, heeft u nog steeds toegang tot het rapport, zodat u historische gegevens over uw campagnes kunt bekijken.

Als het rapport niet aan de linkerkant staat, is het misschien verwijderd of niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkernavigatievenster. Ontdek hier hoe u het rapport toevoegt.

Instellingen voor attributie

Het Display & Video 360-rapport bevat alleen sessies die worden toegeschreven aan DV360 via een indirect attributiemodel voor laatste klik voor meerdere kanalen. Alle gebeurtenissen en conversies die plaatsvinden in een bepaalde sessie, worden toegeschreven aan dezelfde bron voor die sessie, op basis van de attributie voor de gebeurtenis session_start. U kunt het attributiemodel niet wijzigen via de instellingen voor attributie.

Het rapport sluit verkeer uit als de DV360-adverteerder-ID voor een sessie de status (niet ingesteld) heeft of een lege tekenreeks is.

De conversieperiode in de instellingen voor attributie geeft aan tot welke periode in het verleden een gebeurtenis in aanmerking komt voor attributiecredits. Via de attributie-instellingen kunt u wijzigen hoe ver terug u wilt gaan om credits toe te wijzen.

Het rapport gebruiken

U kunt het DV360-rapport gebruiken voor het volgende:

• De prestaties van uw DV360-campagnes beoordelen, zoals het verkeer, de conversies en de opbrengst die elke campagne oplevert
  • Vaststellen welke advertentie-exchanges en -kanalen de beste resultaten opleveren
  • Bepalen welk advertentiemateriaal goed presteert in vergelijking met advertentiemateriaal dat moet worden geoptimaliseerd of vervangen
  • De prestaties van afzonderlijke advertentieplaatsingen in invoegopdrachten bijhouden
  • Het succes van verschillende invoegopdrachten monitoren, zodat u waar nodig budgetten en strategieën kunt aanpassen

Dimensies in het rapport

U kunt kiezen uit de volgende sessiegerichte DV360-specifieke dimensies als primaire en secundaire dimensies.

Elke dimensie bevat de tekst Sessie. Het rapport is sessiegericht. Sessie geeft aan dat de dimensie de meest recente sessie van een gebruiker beschrijft, ongeacht of de gebruiker nieuw of terugkerend is. Krijg hier meer informatie over bereiken.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Adverteerder-ID voor sessie voor DV360 Toont de unieke ID die is toegewezen aan de adverteerder of het merk dat campagnes beheert in DV360, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Adverteerdersnaam voor sessie voor DV360 Toont de naam of titel van een organisatie die campagnes beheert in DV360, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Campagne-ID voor sessie voor DV360 Toont de unieke ID die in DV360 aan de campagne is toegewezen, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Campagnenaam voor sessie voor DV360 Toont de naam of titel van de campagne in DV360, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Indeling van DV360-advertentiemateriaal voor sessie Toont de indeling van het advertentiemateriaal van de campagne in DV360, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De indeling van het advertentiemateriaal is de specifieke lay-out of het ontwerp van de advertentie die in een campagne wordt gebruikt en bepaalt hoe de advertentie eruitziet op een website of in een app. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Advertentiemateriaal-ID voor sessie voor DV360 Toont de advertentiemateriaal-ID van de campagne in DV360, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De advertentiemateriaal-ID is een unieke ID die is toegewezen aan elk advertentiemateriaal in DV360. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Advertentiemateriaalnaam voor sessie voor DV360 Toont de naam of titel van het advertentiemateriaal van de campagne in DV360, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De naam van het advertentiemateriaal is een unieke naam die u in DV360 voor elk advertentiemateriaal heeft verstrekt. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Exchange-ID voor sessie voor DV360 Toont de ID van de advertentie-exchange of -marktplaats waar advertentievoorraad wordt gekocht en verkocht, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Exchangenaam voor sessie voor DV360 Toont de naam van de advertentie-exchange of -marktplaats waar advertentievoorraad wordt gekocht en verkocht, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Invoegopdracht-ID voor sessie voor DV360 Toont de invoegopdracht-ID van elke invoegopdracht, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De invoegopdracht wordt gebruikt om de weergave van specifieke campagnes te beheren. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Invoegopdrachtnaam voor sessie voor DV360 Toont de invoegopdrachtnaam van elke invoegopdracht, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De invoegopdracht wordt gebruikt om de weergave van specifieke campagnes te beheren. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Regelitem-ID voor sessie voor DV360 Toont de unieke ID die is toegewezen aan elk regelitem of elke advertentieplaatsing met een invoegopdracht, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
Regelitemnaam voor sessie voor DV360 Toont de unieke naam die is toegewezen aan elk regelitem of elke advertentieplaatsing met een invoegopdracht, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
DV360-medium voor sessie Toont de categorie van het advertentiekanaal of -platform dat is gebruikt om een campagne te leveren, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
DV360-bron voor sessie Toont de gegevensprovider, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.
DV360-bron/-medium voor sessie Toont de categorie van het advertentiekanaal of -platform dat is gebruikt om een campagne te leveren en de gegevensprovider, die is gekoppeld aan de sessie van een gebruiker. De dimensie verschijnt in het rapport als u uw Display & Video 360-adverteerder (DV360) aan uw property koppelt.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Gemiddelde engagementduur per sessie De gemiddelde engagementduur per sessie. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Conversies Het aantal keren dat gebruikers een conversiegebeurtenis hebben geactiveerd. Vul deze statistiek in door een gebeurtenis te markeren als een conversie.
Sessies met engagement Het aantal sessies dat 10 seconden of langer duurde, of 1 of meer conversiegebeurtenissen of 2 of meer schermweergaven opleverde. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Sessies met engagement per gebruiker Het gemiddelde aantal sessies met engagement per gebruiker. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Engagementpercentage

Het percentage sessies dat sessies met engagement waren. Meer informatie

Engagementpercentage = sessies met engagement / totale aantal sessies

Het engagementpercentage is het tegenovergestelde van het bouncepercentage.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Aantal gebeurtenissen Het aantal keren dat gebruikers een gebeurtenis hebben geactiveerd. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Gebeurtenissen per sessie Het gemiddelde aantal gebeurtenissen per sessie. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Sessies

Het aantal sessies dat is gestart op uw website of in uw app.

Een sessie is een periode waarin een gebruiker interactie heeft met uw website of app.

In deze 2 situaties start er een sessie:

• De gebruiker opent uw app op de voorgrond.
  • De gebruiker bekijkt een pagina of scherm terwijl er op dat moment geen sessie actief is (er is bijvoorbeeld een time-out voor een eerdere sessie).

Standaard wordt een sessie beëindigd (time-out) na 30 minuten inactiviteit van de gebruiker. Er geldt geen limiet voor de duur van een sessie.

Meer informatie over sessies

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Totale opbrengst De totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst.

Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dit laatste wordt doorgegeven via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.

Belangrijk: Geef waarden op voor de waarde- en valutaparameters wanneer u de aankoopgebeurtenis instelt. Anders ziet u geen aankoopgegevens voor de statistiek Totale opbrengst.
Gebruikers

Het aantal verschillende gebruikers dat uw website of app heeft bezocht. Een gebruiker is een gebruiker die een sessie met engagement heeft of als Analytics dit verzamelt:

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.