Dimensions and metrics

[GA4] Opprett egendefinerte dimensjoner med vareomfang

Rapporter om og annonser med dataene fra egendefinerte parametere med vareomfang

Opprett egendefinerte dimensjoner med vareomfang hvis du har et nettsted eller en mobilapp for netthandel, slik at du kan analysere tilleggsinformasjonen du samler inn i varematrisen i netthandelshendelser, for eksempel «purchase» eller «add_to_cart». Informasjonen du samler inn i varematrisen, kalles av og til parametere med vareomfang.

Før du begynner

Grenser

For at du skal få et større utvalg av parametere uten å måtte tagge appen din eller nettstedet ditt på nytt, kan du sende opptil 27 egendefinerte parametere med vareomfang. Du kan konfigurere

• 10 egendefinerte parametere med vareomfang for standardområder
  • 25 egendefinerte parametere med vareomfang for Analytics 360-områder

Veiledning

1. Klikk på Tilpassede definisjoner under DatavisningAdministrator-siden.
  2. Velg Egendefinerte dimensjoner-fanen.
  3. Klikk på Opprett egendefinerte dimensjoner.
  4. Fyll ut disse feltene:
    Felt Beskrivelse
    Dimensjonsnavn

Skriv inn et unikt navn for den nye dimensjonen. Navnet du velger, blir vist i rapportene dine og på annonseplattformen din.

Du kan ikke bruke bindestreker i navnet, men du kan bruke understreker og mellomrom.

Omfang

Velg Vare for å opprette en egendefinert dimensjon med vareomfang.

Du kan ikke gjøre endringer i dette feltet etter at du har lagret den nye dimensjonen.

Beskrivelse Dette er valgfri tekst som brukes for å identifisere den egendefinerte dimensjonen med vareomfang.
    Vareparameter

Skriv inn navnet på den egendefinerte vareparameteren i koden på nettstedet ditt eller i appen din.

Du kan ikke gjøre endringer i dette feltet etter at du har lagret den nye dimensjonen.

5. Klikk på Lagre.

Eksempel

I tillegg til de anbefalte hendelsesparameterne for add_to_cart-hendelsen konfigurerer du en color-parameter med vareomfang, slik at du vet fargen på de ulike skjortene i add_to_cart-hendelsen. Når du skal analysere color-hendelsesparameteren, kan du opprette denne egendefinerte dimensjonen med vareomfang:

• Dimensjonsnavn: Farge
  • Omfang: vare
  • Beskrivelse: Fargen på en vare
  • Vareparameter: color

Fremgangsmåten videre

Analyser egendefinerte dimensjoner i rapporter

Du kan ikke legge til egendefinerte dimensjoner med vareomfang i standardrapporter.

Analyser egendefinerte dimensjoner i utforskninger

Slik legger du til egendefinerte dimensjoner i utforskninger i fri form:
  1. Klikk på Utforsk til venstre i Google Analytics.
  2. Opprett eller åpne en utforskning i fri form.
  3. Klikk på + ved siden av Dimensjoner i Variabler-kolonnen til venstre.
  4. Klikk på Egendefinert-fanen øverst.
  5. Velg den egendefinerte dimensjonen.
  6. Klikk på Importér.
  7. Dra dimensjonen fra Variabler-kolonnen.
  8. Slipp dimensjonen i Rader eller Kolonner i Innstillinger-kolonnen.

Bygg opp målgrupper ved hjelp av dimensjonen

Slik bygger du opp målgrupper ved hjelp av den egendefinerte dimensjonen:
  1. Klikk på Målgrupper under DatavisningAdministrator-siden.
  2. Klikk på Ny målgruppe øverst til høyre.
  3. Klikk på Opprett en egendefinert målgruppe.
  4. Vis rullegardinmenyen Legg til en ny betingelse.
  5. Velg Egendefinert og deretter den egendefinerte dimensjonen.
  6. Legg til et filter, og klikk på Lagre.