Dimensions and metrics

[GA4] Artikelgerichte aangepaste dimensies maken

Rapporteren over en adverteren met de gegevens van aangepaste artikelgerichte parameters

Maak artikelgerichte aangepaste dimensies als u een e-commercewebsite of mobiele e-commerce-app heeft, zodat u de aanvullende informatie kunt analyseren die u verzamelt in de artikelenmatrix binnen een e-commercegebeurtenis zoals 'purchase' of 'add_to_cart'. De gegevens die u verzamelt in de artikelenmatrix worden soms artikelgerichte parameters genoemd.

Voordat u begint

Limieten

U kunt maximaal 27 artikelgerichte aangepaste parameters versturen, zodat u kunt kiezen uit een grotere groep parameters zonder uw site of app opnieuw te taggen. In plaats daarvan stelt u dit in:

• 10 artikelgerichte aangepaste parameters voor standaardproperty's
  • 25 artikelgerichte aangepaste parameters voor Analytics 360-property's

Instructies

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Aangepaste definities.
  2. Selecteer het tabblad Aangepaste dimensies.
  3. Klik op Aangepaste dimensies maken.
  4. Vul de volgende velden in:
    Veld Beschrijving
    Naam van de dimensie

Voer een unieke naam in voor de nieuwe dimensie. De door u gekozen naam wordt getoond in uw rapporten en advertentieplatform.

U kunt geen koppeltekens gebruiken in de naam, maar wel underscores en spaties.

Bereik

Selecteer Item om een artikelgerichte aangepaste dimensie te maken.

U kunt dit veld niet meer wijzigen nadat u de nieuwe dimensie heeft opgeslagen.

Beschrijving Optionele tekst die wordt gebruikt om de artikelgerichte aangepaste dimensie te identificeren.
    Itemparameter

Neem de naam van de aangepaste itemparameter op in uw website- of app-code.

U kunt dit veld niet meer wijzigen nadat u de nieuwe dimensie heeft opgeslagen.

5. Klik op Opslaan.

Voorbeeld

Naast de aanbevolen gebeurtenisparameters voor de gebeurtenis add_to_cart stelt u een artikelgerichte parameter color in, zodat u de kleur van elk shirt weet in de gebeurtenis add_to_cart. Als u de gebeurtenisparameter color wilt analyseren, maakt u de volgende artikelgerichte aangepaste dimensie:

• Dimensienaam: kleur
  • Bereik: artikel
  • Beschrijving: de kleur van een artikel
  • Itemparameter: color

Volgende stappen

De aangepaste dimensie in een rapport analyseren

U kunt geen artikelgerichte aangepaste dimensie toevoegen aan standaardrapporten.

De aangepaste dimensie in een verkenning analyseren

Zo voegt u de aangepaste dimensie toe aan een vrije verkenning:
  1. Klik in Google Analytics aan de linkerkant op Verkennen.
  2. Maak of open een vrije verkenning.
  3. Klik in de kolom Variabelen aan de linkerkant op + naast Dimensies.
  4. Klik bovenaan op het tabblad Aangepast.
  5. Selecteer de aangepaste dimensie.
  6. Klik op Importeren.
  7. Sleep de dimensie vanuit de kolom Variabelen.
  8. Zet de dimensie neer in Rijen of Kolommen in de kolom Instellingen.

Een doelgroep samenstellen met de dimensie

Zo stelt u een doelgroep samen met de aangepaste dimensie:
  1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Doelgroepen.
  2. Klik rechtsboven op Nieuwe doelgroep.
  3. Klik op Een aangepaste doelgroep maken.
  4. Vouw het dropdownmenu Nieuwe voorwaarde toevoegen uit.
  5. Selecteer Aangepast en selecteer daarna de aangepaste dimensie.
  6. Voeg een filter toe en klik op Opslaan.