Dimensions and metrics

[GA4] Opret varebaserede tilpassede dimensioner

Rapportér om, og annoncér ved hjælp af data fra tilpassede varebaserede parametre

Opret varebaserede tilpassede dimensioner, hvis du har et e-handelswebsite eller en e-handelsmobilapp, så du kan analysere de yderligere oplysninger, du indsamler i matrixen "items" (varer), i en e-handelshændelse, f.eks. "purchase" eller "add_to_cart". De oplysninger, du indsamler i matrixen "items" (varer), kaldes nogle gange varebaserede parametre.

Før du begynder

Grænser

For at give dig fleksibiliteten til at vælge mellem en større samling af parametre uden at skulle tagge dit website eller din app igen kan du sende op til 27 varebaserede tilpassede parametre, som du kan konfigurere:

• 10 tilpassede parametre på vareniveau for standardejendomme
  • 25 varebaserede tilpassede parametre for Analytics 360-ejendomme

Vejledning

1. Klik på Tilpassede definitioner under Datavisning i Administrator.
  2. Vælg fanen Tilpassede dimensioner
  3. Klik på Opret tilpassede dimensioner.
  4. Udfyld følgende felter:
    Felt Beskrivelse
    Dimensionsnavn

Angiv et unikt navn til den nye dimension. Det navn, du vælger, vises i dine rapporter og på din annonceplatform.

Der må ikke være bindestreger i navnet, men du kan i stedet bruge understregninger og mellemrum.

Omfang

Vælg Vare for at oprette en varebaseret tilpasset dimension.

Du kan ikke ændre dette felt, når du har gemt den nye dimension.

Beskrivelse Valgfri tekst, der bruges til at identificere den varebaserede tilpassede dimension.
    Vareparameter

Angiv navnet på parameteren for den tilpassede vareparameter i din website- eller appkode.

Du kan ikke ændre dette felt, når du har gemt den nye dimension.

5. Klik på Gem.

Eksempel

Ud over de anbefalede hændelsesparametre for hændelsen add_to_cart konfigurerer du en varebaseret parameter color, så du kender farven på hver skjorte i hændelsen add_to_cart. Hvis du vil analysere hændelsesparameteren color, skal du oprette følgende varebaserede tilpassede dimension:

• Dimensionsnavn: Farve
  • Omfang: Vare
  • Beskrivelse: Farven på en vare
  • Vareparameter: color

De næste trin

Analysér den tilpassede dimension i en rapport

Du kan ikke føje en varebaseret tilpasset dimension til standardrapporter.

Analysér den tilpassede dimension i en udforskning

Sådan føjer du den tilpassede dimension til en udforskning i frit format:
  1. Klik på Udforsk til venstre i Google Analytics.
  2. Opret eller åbn en udforskning i frit format.
  3. I kolonnen Variabler til venstre skal du klikke på + ud for Dimensioner.
  4. Klik på fanen Tilpasset øverst.
  5. Vælg den tilpassede dimension.
  6. Klik på Importér.
  7. Træk dimensionen fra kolonnen Variabler.
  8. Slip dimensionen under Rækker eller Kolonner i kolonnen Indstillinger.

Opret en målgruppe ved hjælp af dimensionen

Sådan opretter du en målgruppe ved hjælp af den tilpassede dimension:
  1. Klik på Målgrupper under Datavisning i Administrator.
  2. Klik på Ny målgruppe øverst til højre.
  3. Klik på Opret en tilpasset målgruppe.
  4. Udvid rullemenuen Tilføj ny betingelse.
  5. Vælg Tilpasset, og vælg derefter den tilpassede dimension.
  6. Tilføj et filter, og klik derefter på Gem.