Dimensions and metrics

[GA4] Skapa anpassade mätvärden

Skapa rapporter om och annonsera med kvantitativ data från anpassade händelseparametrar

Skapa anpassade mätvärden för att analysera numeriska värden från händelseparametrar. Om en händelseparameter mäter kvantiteten eller frekvensen för en åtgärd omvandlar dessa anpassade mätvärden dessa siffror till konkreta insikter. För kategoridata, till exempel vilken text användaren klickade på eller vilken sida som visades, är det dock lämpligare att välja en händelsebaserad anpassad dimension.

Anpassade mätvärden är alltid händelsebaserade.

Innan du börjar

Anvisningar

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Anpassade definitioner.
  2. Välj fliken Anpassade mätvärden.
  3. Klicka på Skapa anpassat mätvärde.
  4. Fyll i följande fält:
    Fält Beskrivning
    Namn på mätvärde

Ge den nya dimensionen ett unikt namn. Namnet du väljer visas i dina rapporter och på din annonsplattform.

Namnet får inte innehålla bindestreck. Använd understreck eller blanksteg i stället.

Beskrivning Valfri text som används för att identifiera det anpassade mätvärdet.
    Händelseparameter

Ange namnet på den anpassade händelseparametern i din webbplats- eller appkod.

Du kan inte ändra detta fält efter att du har sparat den nya dimensionen.

Måttenhet

Valuta

När du väljer Valuta måste du även ange om det anpassade mätvärdet är ett kostnads- och/eller intäktsmätvärde under Datatyp. Genom att definiera det anpassade mätvärdet som ett kostnads- och/eller intäktsmätvärde kan du begränsa åtkomsten till det i samband med att du ställer in användarroller.

Sträcka (fot, mile, meter, kilometer)

Med de här alternativen kan du jämföra sträckor med olika måttenheter. Du kan till exempel jämföra ett mätvärde i meter med ett i kilometer.

Tid (millisekunder, sekunder, minuter, timmar)

Med de här alternativen kan du jämföra tider med olika måttenheter. Du kan till exempel jämföra ett mätvärde i sekunder med ett i minuter.

5. Klicka på Spara.

Exempel

Utöver de rekommenderade händelseparametrarna för händelsen level_end lägger du till händelseparametern value som räknar antalet poäng som användaren fick när hen slutförde en nivå. För att analysera händelseparametern value skapar du följande anpassade mätvärde:

• Mätvärdets namn: poäng efter nivå
  • Beskrivning: antalet poäng i slutet av en nivå
  • Händelseparameter: value
  • Måttenhet: standard

Nästa steg

Analysera mätvärdet i en rapport

Om du är redigerare eller administratör kan du lägga till det anpassade mätvärdet i alla rapporter 24–48 timmar efter att den anpassade händelseparametern skickats och det anpassade mätvärdet skapats.

Analysera mätvärdet i en utforskning

Så här lägger du till det anpassade mätvärdet i en utforskning med fritt format:
  1. Klicka på Utforska till vänster i Google Analytics.
  2. Skapa eller öppna en utforskning med fritt format.
  3. Klicka på + vid Mätvärden i kolumnen Variabler till vänster.
  4. Klicka på fliken Anpassad högst upp.
  5. Välj det anpassade mätvärdet.
  6. Klicka på Importera.
  7. Dra mätvärdet från kolumnen Variabler.
  8. Släpp mätvärdet i Värden i kolumnen Inställningar.