Dimensions and metrics

[GA4] Aangepaste statistieken maken

Rapporteren over en adverteren met de kwantitatieve gegevens van aangepaste gebeurtenisparameters

Maak aangepaste statistieken om numerieke waarden van gebeurtenisparameters te analyseren. Als een gebeurtenisparameter de hoeveelheid of frequentie van een actie meet, zetten deze aangepaste statistieken die cijfers om in actiegerichte inzichten. Voor categorische gegevens, zoals op welke tekst is geklikt of welke pagina is bekeken, is het echter beter om een gebeurtenisgerichte aangepaste dimensie te gebruiken.

Aangepaste statistieken zijn altijd gebeurtenisgericht.

Voordat u begint

Instructies

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Aangepaste definities.
  2. Selecteer het tabblad Aangepaste statistieken.
  3. Klik op Aangepaste statistiek maken.
  4. Vul de volgende velden in:
    Veld Beschrijving
    Naam van statistiek

Voer een unieke naam in voor de nieuwe dimensie. De door u gekozen naam wordt getoond in uw rapporten en advertentieplatform.

U kunt geen koppeltekens gebruiken in de naam, maar wel underscores en spaties.

Beschrijving Optionele tekst die wordt gebruikt om de aangepaste statistiek te identificeren.
    Gebeurtenisparameter

Neem de naam van de aangepaste gebeurtenisparameter op in uw website- of app-code.

U kunt dit veld niet meer wijzigen nadat u de nieuwe dimensie heeft opgeslagen.

Meeteenheid

Valuta

Als u Valuta selecteert, geeft u onder Gegevenstype ook aan of de aangepaste statistiek een kosten- en/of opbrengststatistiek is. Als u de aangepaste statistiek registreert als een kosten- en/of opbrengststatistiek, kunt u de toegang tot de statistiek beperken als u gebruikersrollen instelt die de toegang tot kosten- en/of opbrengststatistieken beperken.

Afstand (voet, mijl, meter, kilometer)

Met deze opties kunt u afstanden vergelijken met verschillende meeteenheden. U kunt bijvoorbeeld een statistiek in meters vergelijken met een statistiek in kilometers.

Tijd (milliseconden, seconden, minuten, uren)

Met deze opties kunt u tijden vergelijken met verschillende meeteenheden. U kunt bijvoorbeeld een statistiek in seconden vergelijken met een statistiek in minuten.

5. Klik op Opslaan.

Voorbeeld

Naast de aanbevolen gebeurtenisparameters voor de gebeurtenis level_end voegt u een gebeurtenisparameter value toe, die het aantal punten telt dat iemand heeft verdiend toen die een level uitspeelde. Als u de gebeurtenisparameter value wilt analyseren, maakt u de volgende aangepaste statistiek:

• Naam van statistiek: punten na level
  • Beschrijving: het aantal punten aan het einde van een level
  • Gebeurtenisparameter: value
  • Meeteenheid: standaard

Volgende stappen

De statistiek in een rapport analyseren

Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u de aangepaste statistiek aan elk rapport toevoegen 24 tot 48 uur nadat de aangepaste gebeurtenisparameter is verstuurd en de aangepaste statistiek is gemaakt.

De statistiek in een verkenning analyseren

Zo voegt u een aangepaste statistiek toe aan een vrije verkenning:
  1. Klik in Google Analytics aan de linkerkant op Verkennen.
  2. Maak of open een vrije verkenning.
  3. Klik in de kolom Variabelen links op + naast Statistieken.
  4. Klik bovenaan op het tabblad Aangepast.
  5. Selecteer de aangepaste statistiek.
  6. Klik op Importeren.
  7. Sleep de statistiek vanuit de kolom Variabelen.
  8. Zet de statistiek neer op Waarden in de kolom Instellingen.