Dimensions and metrics

[GA4] Omien mittareiden luominen

Raportoi omien tapahtumaparametrien keräämää määrällistä dataa ja käytä sitä mainonnassa

Luomalla omia mittareita voit analysoida tapahtumaparametrien avulla kerättyjä numeerisia arvoja. Jos tapahtumaparametri mittaa tapahtuman määrää tai toistuvuutta, omat mittarit muuntavat luvut käyttökelpoisiksi vinkeiksi. Kategorisen datan (esim. mitä tekstiä klikattiin tai mitä sivua katsottiin) yhteydessä on kuitenkin parempi käyttää tapahtumaa koskevaa omaa ulottuvuutta.

Omat mittarit koskevat aina tapahtumia.

Ennen kuin aloitat

Ohjeet

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Datan näyttäminen ‐kohdasta Omat määritelmät.
  2. Valitse Omat mittarit ‐välilehti.
  3. Klikkaa Luo oma mittari.
  4. Täytä seuraavat kentät:
    Kenttä Kuvaus
    Mittarin nimi

Lisää uudelle ulottuvuudelle yksilöllinen nimi. Valitsemasi nimi näkyy raporteissa ja mainosalustalla.

Nimi ei saa sisältää yhdysmerkkejä, mutta alaviivat ja välilyönnit ovat sallittuja.

Kuvaus Valinnainen teksti, jonka perusteella oma mittari voidaan tunnistaa
    Tapahtumaparametri

Lisää oman tapahtumaparametrin nimi verkkosivustosi tai sovelluksesi koodiin.

Kenttää ei voi muokata uuden ulottuvuuden tallentamisen jälkeen.

Mittayksikkö

Valuutta

Jos valitset valuutan, sinun on lisäksi määriteltävä Datatyyppi-kohdassa, onko oma mittari hinta- vai tulomittari. Kun teet näin, voit määrittää käyttäjärooleja, jotka rajoittavat pääsyä hinta- tai tulomittareihin.

Etäisyys (jalkaa, mailia, metriä, kilometriä)

Näiden vaihtoehtojen avulla voit verrata etäisyyksiä eri mittayksiköissä. Voit esimerkiksi verrata mittareita, joista toisessa on käytetty metrejä ja toisessa kilometrejä.

Aika (millisekuntia, sekuntia, minuuttia, tuntia)

Näiden vaihtoehtojen avulla voit verrata aikoja eri mittayksiköissä. Voit esimerkiksi verrata mittareita, joista toisessa on käytetty sekunteja ja toisessa minuutteja.

5. Klikkaa Tallenna.

Esimerkki

Level_end-tapahtumalle suositeltujen tapahtumaparametrien lisäksi lisäät value-tapahtumaparametrin, joka laskee, miten monta pistettä pelaaja oli ansainnut läpäistessään tason. Luot value-tapahtumaparametrin analysointia varten seuraavanlaisen oman mittarin:

• Mittarin nimi: Pisteet tason jälkeen
  • Kuvaus: Kertyneiden pisteiden määrä tason lopussa
  • Tapahtumaparametri: value
  • Mittayksikkö: Vakio

Mitä seuraavaksi

Mittarin analysointi raportissa

Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä oman mittarin mihin tahansa raporttiin 24–48 tunnin kuluttua oman tapahtumaparametrin lähettämisestä ja oman mittarin luomisesta.

Mittarin analysointi kartoituksessa

Näin lisäät oman mittarin vapaamuotoiseen kartoitukseen:
  1. Klikkaa Google Analyticsista vasemmalta Tutki.
  2. Luo tai avaa vapaamuotoinen kartoitus.
  3. Klikkaa vasemmalla olevan Muuttujat-sarakkeen Mittarit-kohdan vierestä +.
  4. Klikkaa ylhäältä Oma-välilehteä.
  5. Valitse oma mittari.
  6. Klikkaa Importoi.
  7. Vedä mittari Muuttujat-sarakkeesta.
  8. Pudota mittari Asetukset-sarakkeen Arvot-kohtaan.