Dimensions and metrics

[GA4] Opret tilpassede metrics

Rapportér om, og annoncér med de kvantitative data fra parametre for tilpassede hændelser

Opret tilpassede metrics for at analysere numeriske værdier ud fra hændelsesparametre. Hvis en hændelsesparameter måler mængden eller hyppigheden af en handling, omdanner disse tilpassede metrics disse tal til handlingsrettet indsigt. Hvis der er tale om kategoriske data, f.eks. hvilken tekst der blev klikket på, eller hvilken side der blev vist, er det dog mere relevant at vælge en hændelsesbaseret tilpasset dimension.

Tilpassede metrics er altid hændelsesbaseret.

Før du begynder

Vejledning

1. Klik på Tilpassede definitioner under Datavisning i Administrator.
  2. Vælg fanen Tilpassede metrics
  3. Klik på Opret tilpasset metric.
  4. Udfyld følgende felter:
    Felt Beskrivelse
    Metric-navn

Angiv et unikt navn til den nye dimension. Det navn, du vælger, vises i dine rapporter og på din annonceplatform.

Der må ikke være bindestreger i navnet, men du kan i stedet bruge understregninger og mellemrum.

Beskrivelse Valgfri tekst til identifikation af den tilpassede metric.
    Hændelsesparameter

Angiv navnet på parameteren for den tilpassede hændelse i din website- eller appkode.

Du kan ikke ændre dette felt, når du har gemt den nye dimension.

Måleenhed

Valuta

Når du vælger valuta, skal du også angive, om den tilpassede metric er en omkostnings- og/eller omsætningsmetric, under Datatype. Når du angiver den tilpassede metric som en omkostnings- og/eller omsætnings-metric, kan du begrænse adgangen til den ved at konfigurere brugerroller med begrænset adgang til omkostnings- og/eller omsætnings-metrics.

Afstand (feet, miles, meter, kilometer)

Disse indstillinger giver dig mulighed for at sammenligne afstande med forskellige måleenheder. Du kan f.eks. sammenligne en metric i meter med en i kilometer.

Tid (millisekunder, sekunder, minutter og timer)

Disse indstillinger giver dig mulighed for at sammenligne tider med forskellige måleenheder. Du kan f.eks. sammenligne en metric i sekunder med en i minutter.

5. Klik på Gem.

Eksempel

Ud over de anbefalede hændelsesparametre for hændelsen level_end tilføjer du en value-hændelsesparameter, som tæller det antal point, en bruger optjente, da vedkommende fuldførte et niveau. Du skal oprette følgende tilpassede metric for at analysere hændelsesparameteren value:

• Metric-navn: Point efter niveau
  • Beskrivelse: Antallet af point, når et niveau afsluttes
  • Hændelsesparameter: value
  • Måleenhed: Standard

De næste trin

Analysér metric'en i en rapport

Hvis du har rollen redaktør eller administrator, kan du føje den tilpassede metric til enhver rapport efter 24-48 timer fra det tidspunkt, hvor parameteren for den tilpassede hændelse blev sendt, og den tilpassede metric blev oprettet.
Få oplysninger om, hvordan du tilpasser metrics i detaljerede rapporter.

Analysér metric'en i en udforskning

Sådan føjer du den tilpassede metric til en udforskning i frit format:
  1. Klik på Udforsk til venstre i Google Analytics.
  2. Opret eller åbn en udforskning i frit format.
  3. I kolonnen Variabler til venstre skal du klikke på + ud for Metrics.
  4. Klik på fanen Tilpasset øverst.
  5. Vælg den tilpassede metric.
  6. Klik på Importér.
  7. Træk metricen fra kolonnen Variabler.
  8. Slip den aktuelle metric under Værdier i kolonnen Indstillinger.