Dimensions and metrics

[GA4] Opret brugerbaserede tilpassede dimensioner

Rapportér om og annoncér med data fra tilpassede brugeregenskaber

Opret brugerbaserede tilpassede dimensioner for at rapportere om tilpassede brugeregenskaber. Når du føjer en tilpasset brugeregenskab til din website- eller appkode, giver den brugerbaserede tilpassede dimension mulighed for at dissekere og forstå de brugerspecifikke data.

Før du begynder

Vejledning

1. Klik på Tilpassede definitioner under Datavisning i Administrator.
  2. Vælg fanen Tilpassede dimensioner
  3. Klik på Opret tilpassede dimensioner.
  4. Udfyld følgende felter:
    Felt Beskrivelse
    Dimensionsnavn

Angiv et unikt navn til den nye dimension. Det navn, du vælger, vises i dine rapporter og på din annonceplatform.

Der må ikke være bindestreger i navnet, men du kan i stedet bruge understregninger og mellemrum.

Omfang

Vælg Bruger for at oprette en brugerbaseret tilpasset dimension.

Du kan ikke ændre dette felt, når du har gemt den nye dimension.

Beskrivelse Valgfri tekst, der bruges til at identificere den brugerbaserede tilpassede dimension.
    Brugeregenskab

Angiv navnet på det tilpassede brugeregenskab i din website- eller appkode.

Du kan ikke ændre dette felt, når du har gemt den nye dimension.

5. Klik på Gem.

Eksempel

Du konfigurerer en brugeregenskab med navnet profession, som du bruger til at indsamle hver brugers profession. Hvis du vil analysere forskellige brugerprofessioner i dine rapporter, opretter du følgende brugerbaserede tilpassede dimension:

• Dimensionsnavn: Profession
  • Område: Bruger
  • Beskrivelse: En brugers profession
  • Brugeregenskab: profession

De næste trin

Analysér den tilpassede dimension i en rapport

Hvis du har rollen redaktør eller administrator, kan du føje den tilpassede dimension til enhver rapport 24-48 timer fra det tidspunkt, hvor de tilpassede data blev sendt, og den tilpassede dimension blev oprettet.

Analysér den tilpassede dimension i en udforskning

Sådan føjer du den tilpassede dimension til en udforskning i frit format:
  1. Klik på Udforsk til venstre i Google Analytics.
  2. Opret eller åbn en udforskning i frit format.
  3. I kolonnen Variabler til venstre skal du klikke på + ud for Dimensioner.
  4. Klik på fanen Tilpasset øverst.
  5. Vælg den tilpassede dimension.
  6. Klik på Importér.
  7. Træk dimensionen fra kolonnen Variabler.
  8. Slip dimensionen under Rækker eller Kolonner i kolonnen Indstillinger.

Opret en målgruppe ved hjælp af dimensionen

Sådan opretter du en målgruppe ved hjælp af den tilpassede dimension:
  1. Klik på Målgrupper under Datavisning i Administrator.
  2. Klik på Ny målgruppe øverst til højre.
  3. Klik på Opret en tilpasset målgruppe.
  4. Udvid rullemenuen Tilføj ny betingelse.
  5. Vælg Tilpasset, og vælg derefter den tilpassede dimension.
  6. Tilføj et filter, og klik derefter på Gem.