Dimensions and metrics

[GA4] Crear mètriques calculades

Crear mètriques a partir de mètriques existents i d'altres de personalitzades

Les mètriques calculades són les que combinen una o diverses mètriques existents o personalitzades en una fórmula matemàtica per generar una mètrica nova i potencialment més valuosa. Per exemple, la mètrica Marge de l'article es pot crear combinant la mètrica estàndard Preu de l'article i la mètrica personalitzada Cost de producte venut de l'article.

Avantatges

Amb les mètriques calculades, podeu ajustar qualsevol mètrica perquè s'adapti a les necessitats o la lògica de la vostra empresa. Podeu ponderar o ignorar les mètriques existents i crear-ne de noves combinant mètriques estàndard o personalitzades.

Aquestes mètriques noves solen ser més aplicables que les mètriques originals a partir de les quals es creen, ja que contenen la lògica empresarial addicional que us permet prendre decisions i fer accions directament a Google Analytics.

Podeu accedir a les mètriques calculades als informes, a les exploracions i a l'API de dades de Google Analytics.

Requisits previs

Heu de ser editor o administrador per crear una mètrica calculada.

Límits i advertiments

Podeu crear fins a:

• 5 mètriques calculades per propietat estàndard
  • 50 mètriques calculades per propietat 360

No podeu fer referència a una mètrica calculada a la fórmula d'una altra mètrica calculada. A la fórmula d'una mètrica calculada només podeu utilitzar mètriques predefinides i mètriques personalitzades.

Crear una mètrica calculada

1. Feu clic a Definicions personalitzades.
  2. A la pestanya Mètriques calculades, feu clic a Crea una mètrica calculada.
  3. Completeu els camps següents per definir la mètrica calculada. Vegeu exemples per començar.
    Camp Descripció
    Nom Introduïu un nom per a la mètrica calculada. El nom que trieu es mostrarà als selectors de mètriques dels informes. El nom ha de ser únic respecte de la resta de mètriques calculades i personalitzades. El podeu canviar més endavant.
    Nom de l'API

Google emplena el nom de l'API en funció del valor del camp Nom. Podeu canviar el nom emplenat durant la creació, però no el podreu canviar un cop hàgiu creat la mètrica calculada.

El nom de l'API ha de ser únic respecte de la resta de mètriques calculades i personalitzades. Ara bé, si arxiveu la mètrica calculada, podeu utilitzar el nom de l'API per a una altra mètrica calculada.

El nom de l'API només pot contenir caràcters alfanumèrics i ratlles baixes. No es permeten caràcters especials, símbols ni espais.

Descripció Expliqueu la mètrica calculada als altres usuaris de la propietat de Google Analytics, que potser no saben com es calcula. La descripció està disponible als informes en passar el cursor per sobre de la mètrica.
    Fórmula

Comenceu a escriure per veure una llista de mètriques predefinides que podeu utilitzar per definir la fórmula. També podeu introduir números i decimals. Els noms de les mètriques han d'estar entre claus {}. Les fórmules estan limitades a 1.024 caràcters.

Podeu introduir operadors entre les mètriques i els números per definir la fórmula. Els operadors que s'accepten són:

- (resta o negatiu)
    + (suma)
    * (multiplicació)
    / (divisió)
    () (parèntesis)

Unitat de mesura Seleccioneu la unitat de mesura que vulgueu, que determina com es mostra la mètrica calculada als informes.
  4. Feu clic a Desa per crear la mètrica calculada.

Editar una mètrica calculada

1. Feu clic a Definicions personalitzades.
  2. A la pestanya Mètriques calculades, feu clic a Crea una mètrica calculada.
  3. A la taula, a la dreta de la mètrica calculada, feu clic a Més [Més] > Edita.
  4. Editeu la mètrica calculada. Podeu canviar el nom, la descripció, la fórmula i la unitat de mesura.
  5. Feu clic a Desa.

Copiar una mètrica calculada

1. Feu clic a Definicions personalitzades.
  2. A la pestanya Mètriques calculades, feu clic a Crea una mètrica calculada.
  3. A la taula, a la dreta de la mètrica calculada, feu clic a Més [Més] > Copia.
  4. Editeu la versió copiada de la mètrica calculada.
  5. Feu clic a Desa.

Casos d'ús

Exemple 1: ingressos d'enviament com a percentatge dels ingressos de compres

• Nom: "Percentatge d'enviament".
  • Nom de l'API: s'emplena automàticament.
  • Fórmula: {Import d'enviament} / {Ingressos de compres}.
  • Unitat de mesura: moneda.

Exemple 2: percentatge de descompte de l'article

• Nom: "Percentatge de descompte de l'article".
  • Nom de l'API: s'emplena automàticament.
  • Fórmula: {Import de descompte de l'article} / {Ingressos de l'article}.
  • Unitat de mesura: estàndard.