[GA4] Innsamling av data fra brukere

This feature is part of an open beta. Keep in mind that the feature is subject to change.

Oversikt

Som redigerer eller administrator i Google Analytics kan du konfigurere innsamling av data fra brukere for å sende førstepartsdata med samtykke fra nettstedet ditt til Google Analytics. Dataene du sender, matches så med andre Google-data på en personvernsikker måte, noe som gir deg nøyaktigere målingsdata og utgjør fundamentet i avanserte Analytics-funksjoner.

Hvis du sender data fra et nettsted, kan du velge å implementere innsamling av data fra brukere ved hjelp av SHA256-algoritmen, bransjestandarden for enveishasing, som hasher dataene før de sendes til Google. Alternativt kan du la funksjonen bruke SHA256-hashingsalgoritmen på dataene fra brukerne før disse dataene sendes til Google.

Hvis du implementerer innsamling av data fra brukere via Measurement Protocol, må du bruke SHA256-algoritmen til å hashe dataene før de sendes til Google.

Denne funksjonen er ikke tilgjengelig for områder i bransjekategoriene «Helse» eller «Finans».

Fordeler

Med datainnsamling fra brukere kan du ruste oppsettet ditt for fremtiden, slik at det ikke er avhengig av informasjonskapsler fra tredjeparter, som jo avvikles. Du får dessuten tilgang til disse funksjonene:

Optimaliserte konverteringer

Innsamling av data fra brukere støtter optimaliserte konverteringer for Google Analytics 4-konverteringer. Takket være optimaliserte konverteringer kan Google Analytics gi deg et mer helhetlig bilde av attribusjon og konverteringsmåling via flere enheter ved hjelp av førstepartsdata.
Denne integrasjonen sikrer at de hashede kundedataene dine med samtykke blir matchet med Google-data for å fylle ut data om Google Ads-annonseinteraksjoner som ikke kan observeres, eller når andre brukeridentifikatorer ikke er tilgjengelige. Ut fra dette mer komplette bildet finstemmes budoptimaliseringen og konverteringsmodelleringen, og du får se mer presise flerkanalresultater i GA4- og Google Ads-rapportene.

Interesser og demografisk informasjon

Med innsamling av data fra brukere får du rapportering om interesser og demografiske segmenter basert på førstepartsdata og data om påloggede Google-brukere som har samtykket i slik innsamling, slik at du kan ruste målingen for en fremtid uten informasjonskapsler fra tredjeparter.

Før implementering

Før du kan sende førstepartsdata med samtykke som er innhentet ved hjelp av innsamling av data fra brukere, fra nettstedet ditt, må du knytte Google Analytics-området ditt sammen med Google Ads-kontoen din.

Når du godtar retningslinjene for datainnsamling fra brukere, kan data fra brukere samles inn i området ditt. Merk deg at aksepten av retningslinjene gjelder permanent, og dette resulterer i endringene nedenfor i området. Selv om du kan slå av innsamlingen av data fra brukere via taggen din, kan ikke de følgende endringene angres, og du bør gjennomgå dem før du godtar retningslinjene:

• Denne funksjonen er ment for områder med nettdatastrømmer. Vi anbefaler foreløpig ikke at du bruker den hvis du har en appdatastrøm. Hvis du har en appdatastrøm uten en nettdatastrøm, kan du bruke måling på enheter for iOS-kampanjer for å få lignende rapporteringsfordeler i Analytics.
  • For å sikre at dataene dine stemmer, er det ikke mulig å effektivisere modellene og attribusjonen med optimaliserte konverteringer i Google Analytics umiddelbart. Du kan forvente at det går opptil én måned fra området ditt er aktivt til disse forbedringene blir tilgjengelige i rapporter i Google Analytics og i de tilhørende rapportene og budgivningen i Google Ads.
  • Hvis området ditt har målgrupper med vilkår som omfatter brukerinteraksjoner via flere enheter, reduseres medlemskap i målgrupper siden data om påloggede brukere (User-ID) oppbevares atskilt fra data fra avloggede brukere. Dette innebærer at muligheten til å bruke remarketing mot disse målgruppene på andre enheter enn dem der de oppfylte kriteriene for målgruppebetingelser, blir berørt. Denne innvirkningen blir delvis redusert hvis Google-signaler er aktivert for området ditt.
  • Når du har slått på innsamling av data fra brukere, er ikke User-ID-er tilgjengelige i data på hendelses- og brukernivå som BigQuery eksporterer. Støtte for User-ID-er i eksporter der innsamling av data fra brukere er slått på, kommer senere i åpen betaversjon.
  • Demografiske data og interessedata går over fra å bli hentet fra informasjonskapsler og enhetsidentifikatorer til å bli hentet fra data fra brukere fra påloggede brukere.

Veiledning

1. Slå på innsamling av data fra brukere.
    Når du slår på innsamling av data fra brukere, kan Google Analytics samle inn data fra brukere fra alle datastrømmene i Google Analytics-området og eksportere disse dataene til de tilknyttede annonseringskontoene dine.
    1. Klikk på Datainnsamling under Innsamling og redigering av dataAdministrator-siden.
    2. Klikk på Slå på under Innsamling av data fra brukere.
    3. Valgfritt: Velg Samle inn automatisk registrerte data fra brukere for å angi at Google Analytics automatisk skal registrere data fra brukere på nettstedet ditt.

Hvis du velger dette alternativet, må du også slå på automatisk innsamling i Google-taggen. Du kan oppdatere denne innstillingen etter at du har slått på innsamling av data fra brukere. Hvis du slår på den manuelle metoden eller kodemetoden, registrerer Analytics automatisk data fra brukere forutsatt at den manuelle metoden eller kodemetoden ikke identifiserer data fra brukere.
    4. Les gjennom retningslinjene for datainnsamling fra brukere, og klikk på Slå på.
  2. Identifiser og konfigurer innsamling av data fra brukere på nettstedet ditt med et av disse alternativene:
    Implementeringsalternativ Detaljer
    gtag.js Hvis du per nå samler inn data fra nettstedet ditt via gtag.js, bør du følge gtag.js-veiledningen for å gjøre små justeringer i oppsettet for å samle inn data fra brukere. Finn ut mer om gtag.js-implementeringen.
    Google Tag Manager Hvis du per nå samler inn data fra nettstedet via Google Tag Manager, bør du følge Tag Manager-veiledningen for å oppdatere beholderen din med variabler som samler inn data fra brukere. Finn ut mer om Tag Manager-implementeringen.
    Measurement Protocol Hvis du vil samle inn data fra brukere via interaksjoner utenfor nettet, kan du konfigurere innsamling av data fra brukere via Measurement Protocol. Finn ut mer om implementeringen av Measurement Protocol.

Når du bør implementere User-ID-funksjonen

Data fra brukere kan brukes både med og uten User-ID-funksjonen. User-ID-funksjonen bruker dine egne unike brukeridentifikatorer (som ikke kan være de samme som de du brukte ved innsamling av data fra brukere) som du angir og administrerer for hver enkelt bruker.

På enkelte nettsteder er det kanskje ikke mulig å implementere User-ID-funksjonen. Men på andre nettsteder, for eksempel nettsteder for netthandel, anbefaler vi at du konfigurerer User-ID-funksjonen sammen med innsamlingen av data fra brukere, slik at brukerrapporteringen i Analytics blir så nøyaktig som mulig.

Hvis du sender data fra brukere uten User-ID-er, blir innsamlede data fra brukere pseudonymisert og brukt til å identifisere unike brukere av hensyn til deduplisering av brukere og presis rapportering. Når flere typer data fra brukere oppgis, prioriterer Analytics dataene i denne rekkefølgen: e-postadresse, telefonnummer, navn og adresse. Merk deg at hvis User-ID-er blir oppgitt senere for brukere som opprinnelig ble målt kun basert på data fra brukere (ingen User-ID), anser Analytics disse som separate brukere i rapporteringen.

Deler mer enn ett felt

Du kan ta med ett eller flere felter fra nettstedet ditt. Hvis du tar med flere felter, øker sannsynligheten for kundematcher og for at konverteringer tilskrives de rette kontaktpunktene.

Men hvis du bare vil ta med ett felt, anbefaler vi at du sender feltet for e-postadresser. Antallet matcher kan dessuten forbedres med feltene for adresser og telefonnumre.

Slå av innsamling av data fra brukere

Selv om aksepten av retningslinjene gjelder for godt, kan du slutte å samle inn data fra brukere i Analytics på følgende måter:

• Hvis du slår av Innsamling av data fra brukere i Google Analytics-implementeringen ved å følge menybanen Administrator > Datainnstillinger > Datainnsamling, blir data fra brukere ikke lenger overført til eller behandlet i området ditt.
  • Hvis du slår av Innsamling av data fra brukere i implementeringen av tagger eller Tag Manager, slutter Google-taggen å sende data fra brukere til Analytics-området ditt. Og hvis du sender data fra brukere til Analytics via Measurement Protocol, bør du også oppdatere implementeringen for å forhindre at den tar med data fra brukere.

Hvis du ikke får redigert dataene som sendes til Analytics, men du vil slutte å bruke funksjonen i rapporteringen, kan du også velge å slå av den sammenslåtte rapporteringen i innstillingene for rapporteringsidentitet og på denne måten kun bruke data fra det anonyme identitetsområdet.