[GA4] Recollida de dades proporcionades per l'usuari

This feature is part of an open beta. Keep in mind that the feature is subject to change.

Informació general

Com a administrador o editor de Google Analytics, podeu configurar la recollida de dades proporcionades per l'usuari a fi d'enviar a Google Analytics les vostres dades pròpies consentides des del lloc web. Les dades que envieu es comparen amb altres dades de Google d'una manera segura pel que fa a la privadesa a fi de millorar la precisió de les dades de mesurament i potenciar les capacitats millorades d'Analytics.

Si envieu dades des d'un lloc web, teniu l'opció d'implementar la recollida de dades proporcionades per l'usuari mitjançant un algoritme de funció resum unidireccional anomenat SHA256 per xifrar les dades amb la funció resum abans d'enviar-les a Google. També podeu fer servir la funció de dades proporcionades per l'usuari per utilitzar l'algoritme de funció resum SHA256 en les dades proporcionades per l'usuari abans d'enviar-les a Google.

Si implementeu la recollida de dades proporcionades per l'usuari mitjançant Measurement Protocol, heu d'utilitzar l'algoritme SHA256 per xifrar les dades amb la funció resum abans d'enviar-les a Google.

La funció de dades proporcionades per l'usuari no està disponible per a les propietats de les categories de sector "Salut" i "Finances".

Avantatges

La recollida de dades proporcionades per l'usuari us permet preparar la configuració per al futur perquè no depengui de galetes de tercers, que deixaran d'estar disponibles. També activa aquestes funcions i funcionalitats:

Conversions millorades

La recollida de dades proporcionades per l'usuari activa la compatibilitat de les conversions millorades amb les conversions de Google Analytics 4. Les conversions millorades permeten a Google Analytics proporcionar una visió més completa del mesurament i l'atribució de conversions multidispositiu mitjançant dades pròpies.
La integració cerca coincidències entre les vostres dades de client consentides i xifrades amb la funció resum i les dades de Google per suplir els buits d'interaccions amb anuncis de Google Ads que és possible que no es puguin detectar quan no hi hagi galetes o altres identificadors d'usuari disponibles. Després, utilitza aquesta visió més completa per millorar la modelització de conversions i l'optimització de les ofertes, i per proporcionar una visió millorada del rendiment multicanal als informes de GA4 i de Google Ads.

Dades demogràfiques i Interessos

La recollida de dades proporcionades per l'usuari ofereix informes demogràfics i d'interessos basats en dades pròpies i consentides d'usuaris que han iniciat la sessió a Google, cosa que ajuda a preparar el mesurament per al futur per tal que no hagi de dependre de galetes de tercers.

Abans de la implementació

Per enviar les dades pròpies consentides des del vostre lloc web mitjançant la recollida de dades proporcionades per l'usuari, heu d'enllaçar la vostra propietat de Google Analytics al compte de Google Ads.

Si reconeixeu la política de la funció de dades proporcionades per l'usuari, podreu recollir dades proporcionades per l'usuari a la vostra propietat. Tingueu en compte que el reconeixement de la política de la funció és permanent i tindrà com a conseqüència els canvis següents a la propietat. Tot i que podeu desactivar a l'etiqueta la recollida de dades proporcionades per l'usuari, els canvis següents no es poden desfer i s'han de revisar abans de reconèixer la política:

• Aquesta funció està pensada per a les propietats amb fluxos de dades web. De moment, no us la recomanem si teniu un flux de dades d'aplicació. Si teniu un flux de dades d'aplicació sense cap flux de dades web, utilitzeu el mesurament al dispositiu amb les campanyes d'iOS per gaudir d'avantatges similars als informes a Analytics.
  • Per tal de garantir la precisió de les dades, les millores als models i a l'atribució que aporten les conversions millorades amb Google Analytics no estan disponibles immediatament. Hauríeu d'esperar un mes d'activitat abans que aquestes millores estiguin disponibles als informes de Google Analytics i als informes posteriors i a les ofertes de Google Ads.
  • Si la vostra propietat té públics amb condicions que impliquen interaccions dels usuaris en diversos dispositius, la pertinença als públics disminuirà, ja que les dades dels usuaris amb la sessió iniciada (User-ID) es desen per separat de les dades dels usuaris amb la sessió tancada. Això vol dir que la capacitat de fer remàrqueting per arribar a aquests públics en dispositius que no siguin el dispositiu en què compleixen els criteris de la condició de públic es veurà afectada. Aquest impacte es mitigarà parcialment si la vostra propietat ha activat Google signals.
  • Un cop hàgiu activat la recollida de dades proporcionades per l'usuari, els identificadors d'usuari no estaran disponibles a les dades del nivell d'esdeveniment ni d'usuari que BigQuery exporti. Els User-ID de les exportacions amb la recollida de dades proporcionades per l'usuari activada s'admetran més endavant a la versió beta oberta.
  • Les dades demogràfiques i d'interessos passaran de ser dades derivades dels identificadors de galetes i de dispositius a dades proporcionades per l'usuari dels usuaris que tinguin la sessió iniciada.

Instruccions

1. Activeu la recollida de dades proporcionades per l'usuari.
    Quan activeu la recollida de dades proporcionades per l'usuari, Google Analytics pot recollir les dades proporcionades per l'usuari de tots els fluxos de dades de la propietat de Google Analytics i exportar-les als vostres comptes publicitaris enllaçats.
    1. A Administració, aneu a Recollida i modificació de dades i feu clic a Recollida de dades.
    2. A Recollida de dades proporcionades per l'usuari, feu clic a Activa.
    3. (Opcional) Seleccioneu Recolliu les dades proporcionades per l'usuari detectades automàticament per permetre que Google Analytics detecti automàticament les dades proporcionades per l'usuari al vostre lloc web.

Si seleccioneu aquesta opció, també heu d'activar la recollida automàtica a l'etiqueta de Google. Podeu actualitzar aquesta opció de configuració un cop hàgiu activat la recollida de dades proporcionades per l'usuari. Si activeu el mètode manual o de codi, Analytics detectarà automàticament les dades proporcionades per l'usuari només si el mètode manual o de codi no identifica les dades proporcionades per l'usuari.
    4. Reviseu la política de dades proporcionades per l'usuari i, tot seguit, feu clic a Activa.
  2. Identifiqueu i configureu la recollida de dades proporcionades per l'usuari al lloc web mitjançant una d'aquestes opcions:
    Opció d'implementació Detalls
    gtag.js Si actualment utilitzeu gtag.js per recollir dades del vostre lloc web, heu de seguir les instruccions de gtag.js per fer petits ajustos a la configuració a fi de recollir les dades proporcionades per l'usuari. Informació sobre la implementació de gtag.js
    Google Tag Manager Si actualment utilitzeu Google Tag Manager per recollir dades del vostre lloc web, heu de seguir les instruccions perquè Tag Manager actualitzi el contenidor amb variables que recullin les dades proporcionades per l'usuari. Informació sobre la implementació de Tag Manager
    Measurement Protocol Si voleu recollir les dades proporcionades per l'usuari a partir d'una interacció sense connexió, podeu configurar la recollida de dades proporcionades per l'usuari mitjançant Measurement Protocol. Informació sobre la implementació de Measurement Protocol

Saber quan s'ha d'implementar la funció User-ID

Les dades proporcionades per l'usuari es poden utilitzar amb i sense la funció User-ID. Aquesta funció utilitza els vostres propis identificadors d'usuari únic (que han de ser diferents dels que s'utilitzen a la recollida de dades proporcionades per l'usuari), que heu creat i gestionat per a cada usuari.

En el cas d'alguns llocs web, és possible que la funció User-ID no es pugui implementar. Tanmateix, per a altres llocs web, com ara els de comerç electrònic, us recomanem que la configureu juntament amb la recollida de dades proporcionades per l'usuari a fi de proporcionar els informes d'usuaris més precisos a Analytics.

Si envieu dades proporcionades per l'usuari sense enviar també els identificadors d'usuari, les dades recollides es pseudonimitzaran i s'utilitzaran a fi de reconèixer els usuaris únics per a la desduplicació d'usuaris i la generació d'informes. Quan es proporcionin diversos tipus de dades proporcionades per l'usuari, Analytics les prioritzarà en l'ordre següent: adreça electrònica, telèfon, nom i adreça. Tingueu present que, si més endavant es proporcionen identificadors d'usuari per a usuaris que abans es mesuraven només amb dades proporcionades per l'usuari (sense identificador d'usuari), Analytics els reconeixerà com a usuaris independents per a la generació d'informes.

Compartir més d'un camp

Podeu incloure un o més camps del vostre lloc web. En incloure més d'un camp, augmenteu les probabilitats de trobar una coincidència de client i que s'atribueixi la conversió.

Si només voleu proporcionar un camp, us recomanem que sigui el del correu electrònic. No obstant això, els camps d'adreça i de telèfon també poden ser útils per millorar la probabilitat que hi hagi coincidències.

Desactivar la recollida de dades proporcionades per l'usuari

Tot i que el reconeixement de la política de la funció és permanent, podeu deixar de recollir les dades proporcionades per l'usuari a Analytics d'aquestes maneres:

• Desactivar el commutador Recollida de dades proporcionades per l'usuari a la implementació de Google Analytics (mitjançant Administració > Configuració de les dades > Recollida de dades) desactivarà la ingesta i el processament de les dades proporcionades per l'usuari a la vostra propietat.
  • Desactivar el commutador Recollida de dades proporcionades per l'usuari a la implementació de l'etiquetatge o de Tag Manager farà que l'etiqueta de Google deixi d'enviar les dades proporcionades per l'usuari a la vostra propietat d'Analytics. A més, si envieu les dades proporcionades per l'usuari a Analytics amb Measurement Protocol, us recomanem que actualitzeu la implementació per deixar d'incloure aquestes dades.

D'altra banda, si no podeu modificar les dades que s'envien a Analytics, però voleu deixar d'utilitzar la funció als informes, podeu desactivar els informes combinats a la configuració d'identitat per als informes i, per tant, utilitzar només les dades de l'espai d'identitat anònima.