Reports

[GA4] Om översiktsrapporter

En översiktsrapport är en typ av rapport i Google Analytics som sammanfattar data om ett ämne. Översiktsrapporten består av översiktskort som vart och ett visar information från olika rapporter. Varje ämne kan bara ha en översiktsrapport.

Här är ett exempel på en översiktsrapport med översiktskort som Insikter och Nya användare per standardkanalgrupp för användarens första interaktion:

An example of an overview report

Hitta i översiktsrapporterna

Du kan använda följande komponenter för att hantera och dela data i en översiktsrapport:

1. Datumintervall: Ange ett annat datumintervall i en rapport eller jämför data för ett datumintervall med data för ett annat datumintervall.
  2. Snabbhjälp: Vissa sidor i Google Analytics har en snabbhjälpspanel med information om sidan du tittar på.
  3. Jämförelser: Utvärdera delmängder av data sida vid sida. Du kan till exempel jämföra all data från Android-enheter med all data från IOS-enheter.
  4. Dela och exportera: Dela en länk till en rapport eller exportera en rapport som PDF- eller CSV-fil.
  5. Insikter: Förstå och agera på din data med hjälp av maskininlärning och villkor som du konfigurerar.
  6. Anpassa: Anpassa vilka översiktskort som ska visas i en översiktsrapport. Översiktskorten visas som standard för alla som har åtkomst till rapporten.

Färdiga översiktsrapporter

Rapporterna visas till vänster, ordnade i rapportsamlingar. Rapportsamlingarna är grupper med relaterade rapporter. En del av följande översiktsrapporter visas i den vänstra navigeringspanelen, beroende på hur Google Analytics har konfigurerats:

Rapportnamn Sammanfattar … Rapportsamling
Översikt över förvärv data om hur nya och återkommande användare hittade din webbplats eller app

Livscykel

Rapportering för spel

Öka onlineförsäljningen – Översikt data om försäljning på en webbplats eller app med e-handel Verksamhetsmål
Översikt över engagemang data om vad användarna gör och vilka sidor och skärmar de besöker på din webbplats eller i din app

Livscykel

Rapportering för spel

Undersök användarbeteenden – Översikt data om hur användarna använder din webbplats eller app, bland annat vilka sidor och skärmar de besöker och vilka händelser de utlöser Verksamhetsmål
Firebase-översikt data om vad användare gör i dina Firebase-anslutna appar

Apputvecklare

Generera potentiella kunder – Översikt data om dina initiativ för generering av potentiella kunder, bland annat förvärv och interaktioner med målsidor Verksamhetsmål
Översikt över intäktsgenerering data om dina intäkter från e-handelsköp, köp i appar och mobilannonser

Livscykel

Rapportering för spel

Öka varumärkesmedvetenheten – Översikt data om hur väl du lyckas sprida information om ditt företag via Google Ads

Verksamhetsmål

Översikt över kundlojalitet data om i vilken mån du behåller användare över tid och användarnas livstidsvärde

Livscykel

Rapportering för spel

Tekniköversikt data om de tekniker som användarna använder för att komma åt din webbplats eller app, till exempel vilken webbläsare eller appversion de använder

Användare

Översikt över användarattribut information om vilka typer av användare som besöker din webbplats, till exempel från vilken region eller vilket land de kommer

Användare