Reports

[GA4] Søketermer-rapporten

Søketermer-rapporten er en forhåndsdefinert detaljert rapport som inneholder søkeord og relaterte Search Console-beregninger for det tilknyttede Search Console-området ditt. Du kan avgrense dataene etter Search Console-dimensjoner (men ikke etter Analytics-dimensjoner). Dataene vises også i Search Console.

I Search Console lagres data fra de siste 16 månedene. Dermed inneholder rapportene i Analytics også maksimalt 16 måneder med data.

Search Console-data blir tilgjengelige i Search Console og Analytics 48 timer etter at de samles inn av Search Console.

Finn ut mer om dataene du får se i disse rapportene.

Se rapporten

Samlingen av Search Console-rapportene er som standard ikke publisert. Du kan finne denne samlingen under Bibliotek i navigasjonspanelet til venstre, og du kan publisere den derfra. Finn ut hvordan du kan publisere samlinger.

Tilgjengelighet av data

Akkurat når Search Console-dataene dine blir tilgjengelige i Analytics, avhenger av når du oppretter nettdatastrømmen, og når du bekrefter nettstedet i Search Console:

• Hvis du oppretter nettdatastrømmen og deretter bekrefter nettstedet, blir det vist data fra og med tidspunktet nettstedet bekreftes.
  • Hvis du bekrefter nettstedet før du oppretter nettdatastrømmen, blir dataene tilgjengelige fra og med datoen du oppretter datastrømmen.

Sørg for at Google Analytics 4-området og Search Console-området ditt samler inn data fra de samme nettsidene.

I Search Console-rapportene vises data fra nettdatastrømmen du velger når du etablerer tilknytningen mellom Analytics og Search Console. Hvis du sletter tilknytningen og etablerer en ny tilknytning basert på en annen nettdatastrøm, blir den nye nettstrømmen kilden til data for alle datoperioder i rapportene.

Dimensjoner i rapporten

Search Console-beregninger er bare kompatible med Search Console-dimensjoner og disse Analytics-dimensjonene:

Dimensjon Beskrivelse Slik fylles den ut
Søkeord i organiske Google-søk Søket som utløste en visning. Denne verdien krever en aktiv Search Console-tilknytning.
Land Landet brukeraktiviteten stammer fra. Hvis noen for eksempel besøker nettstedet ditt fra Norge, fylles dimensjonen ut med landet «Norge».     Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Enhetskategori Typen enhet brukeraktiviteten stammer fra. De ulike enhetskategoriene er «mobil», «nettbrett» og «datamaskin». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.

Beregninger i rapporten

Rapporten inneholder disse beregningene: Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til beregninger i og fjerne dem fra rapporten.

Dimensjon Beskrivelse Slik fylles den ut
Klikk i organiske Google-søk Antallet klikk i organiske Google-søk som rapporteres fra Search Console Denne verdien krever en aktiv Search Console-tilknytning.
Visninger i organiske Google-søk Antallet visninger i organiske Google-søk som rapporteres fra Search Console Denne verdien krever en aktiv Search Console-tilknytning.
Klikkfrekvens i organiske Google-søk

Klikkfrekvensen i organiske Google-søk som rapporteres fra Search Console. Klikkfrekvensen er antallet klikk per visning.

Denne beregningen returneres som en brøk: 0,0588 betyr for eksempel at omtrent 5,88 % av visningene resulterte i et klikk.

Denne verdien krever en aktiv Search Console-tilknytning.
Gjennomsnittlig plassering i organiske Google-søk

Den gjennomsnittlige rangeringen for nettadressene dine for søket som rapporteres fra Search Console.

Hvis for eksempel nettadressen for et nettsted blir vist i posisjon 3 for ett søk og i posisjon 7 for et annet søk, er den gjennomsnittlige plasseringen 5 ((3+7)/2).

Denne verdien krever en aktiv Search Console-tilknytning.