Reports

[GA4] Het rapport Zoekopdrachten

Het rapport Zoekopdrachten is een kant-en-klaar detailrapport met zoekopdrachten en bijbehorende Search Console-statistieken voor uw gekoppelde Search Console-property. U kunt de gegevens uitsplitsen op Search Console-dimensies (maar niet op Analytics-dimensies). U kunt deze gegevens ook vinden in Search Console.

Search Console bewaart gegevens over de afgelopen 16 maanden. De rapporten in Analytics bevatten daarom ook maximaal 16 maanden aan gegevens.

Search Console-gegevens komen 48 uur nadat ze door Search Console zijn verzameld beschikbaar in Search Console en Google Analytics.

Meer informatie over de gegevens die u in deze rapporten ziet

Het rapport bekijken

De Search Console-rapporten worden niet standaard gepubliceerd. U vindt de rapporten onder Bibliotheek in de linkernavigatie en kunt ze van daaruit publiceren. Meer informatie over hoe u een collectie publiceert

Beschikbaarheid van gegevens

Uw Search Console-gegevens zijn beschikbaar in Analytics, afhankelijk van wanneer u de webgegevensstream maakt en de siteverificatie afrondt in Search Console:

• Als u eerst de webgegevensstream instelt en daarna de siteverificatie doorloopt, zijn er gegevens beschikbaar vanaf het moment dat de site is geverifieerd.
  • Als u eerst de siteverificatie doorloopt en daarna de webgegevensstream maakt, zijn er gegevens beschikbaar vanaf de datum waarop u de gegevensstream heeft gemaakt.

Zorg ervoor dat uw Google Analytics 4-property en uw Search Console-property gegevens verzamelen voor dezelfde reeks webpagina's.

De Search Console-rapporten bevatten gegevens uit de webgegevensstream die u selecteert wanneer u de koppeling tussen Search Console en Analytics instelt. Als u de koppeling verwijdert en een nieuwe koppeling instelt die gebruikmaakt van een andere webgegevensstream, wordt voor alle rapportageperioden de webstream gebruikt die u voor de nieuwe koppeling selecteert.

Dimensies in het rapport

Search Console-statistieken werken alleen met Search Console-dimensies en de volgende Analytics-dimensies:

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Organische Google-zoekopdracht De zoekopdracht die een vertoning heeft geactiveerd. Voor deze statistiek is een actieve Search Console-koppeling vereist.
Land Het land waar de gebruikersactiviteit plaatsvindt. Als iemand bijvoorbeeld uw website bezoekt vanuit de Verenigde Staten, wordt de dimensie ingevuld met de tekst Verenigde Staten.     Deze dimensie wordt automatisch ingevuld.
Apparaatcategorie Het apparaattype waar de gebruikersactiviteit vandaan komt. Apparaatcategorieën zijn desktop, mobiel en tablet. Deze dimensie wordt automatisch ingevuld.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Klikken in organische Google-zoekresultaten Het aantal organische klikken in organische Google-zoekresultaten gerapporteerd in Search Console. Voor deze statistiek is een actieve Search Console-koppeling vereist.
Vertoningen in organische Google-zoekresultaten Het aantal vertoningen in organische Google-zoekresultaten gerapporteerd in Search Console. Voor deze statistiek is een actieve Search Console-koppeling vereist.
Klikfrequentie voor organische Google-zoekresultaten

De klikfrequentie voor organische Google-zoekresultaten gerapporteerd in Search Console. De klikfrequentie is het aantal klikken per vertoning.

Deze statistiek wordt opgevraagd als kommagetal. 0,0588 betekent bijvoorbeeld dat ongeveer 5,88% van de vertoningen heeft geleid tot een klik.

Voor deze statistiek is een actieve Search Console-koppeling vereist.
Gemiddelde positie in organische Google-zoekresultaten

De gemiddelde positie van uw website-URL's voor de zoekopdracht gerapporteerd in Search Console.

Als de URL van uw site voor 1 zoekopdracht op positie 3 en voor een andere zoekopdracht op positie 7 staat, is de gemiddelde positie 5 (3+7/2).

Voor deze statistiek is een actieve Search Console-koppeling vereist.