Reports

[GA4] Hakulausekkeet-raportti

Hakulausekkeet-raportti on valmis erittelyraportti, joka sisältää linkitetyn Search Console ‐mittauskokonaisuutesi hakulausekkeet ja niihin liittyvät Search Console ‐mittarit. Voit porautua dataan Search Console ‑ulottuvuuksien avulla (Analytics-ulottuvuudet eivät ole käytettävissä). Data on saatavilla myös Search Consolessa.

Data säilyy Search Consolessa 16 kuukautta. Siksi myös Analytics-raportit sisältävät dataa enintään 16 kuukauden ajalta.

Search Console ‑data on saatavilla sekä Search Consolessa että Analyticsissa 48 tunnin kuluttua siitä, kun Search Console on kerännyt sen.

Lue lisää raporteissa näkyvästä datasta.

Näin löydät raportin

Search Consolen raporttikokoelma on oletuksena julkaisematon. Löydät kokoelman vasemmalla olevan navigointipaneelin Kirjasto-kohdasta, mistä voit julkaista sen. Lue lisää kokoelman julkaisemisesta.

Datan saatavuus

Search Console ‑datan saatavuus Analyticsissa riippuu siitä, milloin luot sivustodatastriimin ja milloin todennat sivustosi Search Consolessa:

• Jos luot ensin sivustodatastriimin ja todennat sivuston sen jälkeen, data on saatavilla sivuston todennusajankohdasta alkaen.
  • Jos todennat ensin sivuston ja luot sitten sivustodatastriimin, data on saatavilla datastriimin luontipäivästä alkaen.

Varmista, että Google Analytics 4- ja Search Console ‑mittauskokonaisuutesi keräävät dataa samoilta verkkosivuilta.

Search Console ‑raporteissa näkyy dataa sivustodatastriimistä, jonka olet valinnut linkittäessäsi Search Consolea ja Analyticsia. Jos poistat linkin ja luot uuden linkin, jossa käytetään toista sivustodatastriimiä, raporteissa näkyy tämän jälkeen uutta datastriimiä koskevaa dataa kaikilta aikaväleiltä.

Raportin ulottuvuudet

Search Console ‑mittarit ovat yhteensopivia vain Search Console ‑ulottuvuuksien ja seuraavien Analytics-ulottuvuuksien kanssa:

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Hakulauseke orgaanisessa Google-haussa Impression käynnistänyt hakulauseke Mittari edellyttää aktiivista Search Console ‐linkkiä.
Maa Maa, jossa käyttäjän toiminta alkoi. Jos esimerkiksi verkkosivustosi kävijä on Yhdysvalloissa, ulottuvuuteen lisätään teksti "Yhdysvallat".     Ulottuvuus täyttyy automaattisesti.
Laiteluokka Laitetyyppi, jolla käyttäjän toiminta alkoi. Laiteluokkia ovat "tietokone", "mobiililaite" ja "tabletti". Ulottuvuus täyttyy automaattisesti.

Raportin mittarit

Raportti sisältää seuraavat mittarit. Jos olet muokkaaja tai järjestelmänvalvoja, voit lisätä tai poistaa raportin mittareita.

Ulottuvuus Kuvaus Täyttötapa
Klikkaukset orgaanisessa Google-haussa Search Consolessa raportoitu klikkausmäärä orgaanisessa Google-haussa Mittari edellyttää aktiivista Search Console ‐linkkiä.
Impressiot orgaanisessa Google-haussa Search Consolessa raportoitu impressiomäärä orgaanisessa Google-haussa Mittari edellyttää aktiivista Search Console ‐linkkiä.
Klikkausprosentti orgaanisessa Google-haussa

Search Consolessa raportoitu klikkausprosentti orgaanisessa Google-haussa. Klikkausprosentti on klikkausten määrä impressioita kohden.

Mittari näkyy murtolukuna. Esimerkiksi 0,0588 tarkoittaa, että noin 5,88 % impressioista on johtanut klikkaukseen.

Mittari edellyttää aktiivista Search Console ‐linkkiä.
Keskimääräinen sijainti orgaanisessa Google-haussa

Verkkosivustosi URL-osoitteiden keskimääräinen sijoitus Search Consolessa raportoidulle hakulausekkeelle.

Esimerkki: Jos URL-osoite on saanut toisella hakulausekkeella sijoituksen 3 ja toisella 7, keskimääräinen sijainti on 5 [(3 + 7) / 2].

Mittari edellyttää aktiivista Search Console ‐linkkiä.