[GA4] Datafjerning

Konfigurer nettdatastrømmer for å fjerne tekst fra e-postadresser og brukerdefinerte søkeparametere for nettadresser på klientsiden.

Funksjonen for datafjerning bidrar til å forhindre utilsiktet innsamling av personlig identifiserende informasjon (PII) i form av e-postadresser og søkeparametere for nettadresser. Ved datafjerning brukes tekstmønstre til å identifisere mulige e-postadresser fra alle hendelsesparametere og søkeparametere for nettadresser som inngår i hendelsesparameterne «page_location», «page_referrer», «page_path», «link_url», «video_url» og «form_destination».

Søkeparameter for nettadresse: Dette er et nøkkelverdi-par (f.eks. language=english) som kommer etter spørsmålstegnet (?) på slutten av en nettadresse. Verdien for hendelsesparameteren page_location kan for eksempel være nettadressen og søkeparameterne https://www.example.com/us?language=english&catalog=summer23.

Datafjerningen evaluerer hendelsene før de samles inn, for å finne og fjerne eventuell tekst som tolkes som e-postadresser eller nøkkelverdi-par for søkeparametere. Når den aktuelle teksten er fjernet, fortsetter datainnsamlingen som forventet.

Du konfigurerer datafjerning som en av innstillingene for en nettdatastrøm.

Når du oppretter et nytt område, fjerner funksjonen for datafjerning som standard e-postadresser. Du må slå på datafjerning for områder du opprettet før denne funksjonen ble lansert, ved å følge veiledningen nedenfor.

Husk at selv om datafjerning er et effektivt verktøy mot utilsiktet innsamling av personlig identifiserende informasjon (PII), er det fortsatt enheten som samler inn data, som til syvende og sist har ansvaret for å overholde forskriftsmessige krav. Dette ansvaret lettes i og med at denne funksjonen kan teste oppsettet ditt ved å sjekke om tekstmønstrene du identifiserer, blir fjernet som forventet (finn ut mer). I feilsøkingsmodusen kan du dessuten sanntidsovervåke hvordan Analytics samler inn hendelser fra nettstedet ditt.

Husk dette

Datafjerning er foreløpig bare tilgjengelig for nettdatastrømmer.

Datafjerningen evaluerer hendelsesdata for e-postadresser etter beste evne.

Datafjerningen skjer på klientsiden etter at Analytics har endret eller opprettet hendelser (skjer også på klientsiden), og før data overføres til Analytics.

Datafjerningen godtar søkeparametere for nettadresser gjort om til prosenttegn, inkludert Unicode-tegn som godtas av nettlesere. Hvis du for eksempel oppgir 名 som søkeparameter og https://www.example.com?名=john som testnettadresse, tolker datafjerningen dette slik:

Testnettadressen etter at den er oppgitt Versjon med datafjerning
http://www.example.com/?%E5%90%8D=john http://www.example.com/?%E5%90%8D=(redacted)

Datafjerningen kan feilaktig anta at tekst er en e-postadresse, og fjerne teksten. Hvis teksten for eksempel inneholder «@» etterfulgt av navnet på et toppdomene (f.eks. example.com), kan teksten feilaktig fjernes.

Datafjerningen evaluerer ikke verdier i HTTP-overskrifter (f.eks. henviser, som kan inneholde søkeparametere i eldre nettlesere).

Datafjerningen forhindrer ikke innsamling av personlig identifiserende informasjon (PII) via Measurement Protocol eller dataimportering.

Konfigurer datafjerning

1. Klikk på Datastrømmer under Innsamling og redigering av dataadministratorsiden.
  2. Klikk på den aktuelle nettdatastrømmen.
  3. Klikk på Fjern data i Hendelser-delen.
  4. Hvis du vil fjerne e-postadresser og/eller søkeparametere for nettadresser, må du slå på bryteren for hvert aktuelle alternativ.
  5. Hvis du velger å fjerne søkeparametere for nettadresser, må du skrive inn en liste over søkeparameterne du vil fjerne (f.eks. firstname (fornavn), lastname (etternavn) og email_address (e-postadresse)). Trykk på Retur/Enter etter hver parameter.

I Test datafjerning-delen kan du se hvordan Analytics fjerner data. Analytics tester alternativene du valgte i trinn 5 ovenfor.

1. Skriv inn eksempeltekst som inneholder en e-postadresse, eller en nettadresse som inneholder søkeparameteren du oppga i trinn 6 ovenfor, samt eksempelverdier (f.eks. https://www.example.com/settings?firstname=John&lastname=Doe&email_address=johndoe@example.com).
  2. Klikk på Forhåndsvis versjonen med datafjerning.

Under Versjon med datafjerning ser du et eksempel på dataene Analytics samler inn gitt innstillingene du bruker. Hvis eksempelteksten er

https://www.example.com/?firstname=John&lastname=Doe&email_address=johandoe@example.com

blir versjonen med datafjerning slik:

https://www.example.com/?firstname=(redacted)&lastname=(redacted)&email_address=(redacted)