[UA→GA4] Hvad sker der med Google Analytics?

Læs denne artikel, hvis du for nylig har modtaget en mail om, at Universal Analytics snart bliver udfaset, og er i tvivl om, hvad du skal gøre.

Du kan også vælge at se denne video med grundlæggende oplysninger om migrering, hvis du hellere vil det:

Not yet migrated to the new Google Analytics? Simple steps to get started.

I denne artikel kan du læse om følgende:

Hvorfor har jeg modtaget en mail om Universal Analytics?

Du har en Universal Analytics-ejendom

Du har modtaget en mail om Universal Analytics, fordi din mailadresse er angivet som bruger af en Universal Analytics-ejendom, som er en type af Google Analytics-ejendom. Du har ikke nødvendigvis selv oprettet ejendommen. Det kan være, at den person, der oprettede ejendommen, eller et andet medlem af din organisation har tilføjet dig.

Hvad er en Universal Analytics-ejendom?

En Universal Analytics-ejendom er en slags Google Analytics-ejendom. Hvis du er begyndt at bruge Google Analytics før 2020 og endnu ikke har migreret, har du sandsynligvis en Universal Analytics-ejendom.

I Google Analytics foretages der måling af websitetrafik med henblik på oprettelse af rapporter. Du eller en anden, som administrerer dit website, har tilføjet et lille kodestykke på websitet, og dette kodestykke bruges til at sende oplysninger til Google Analytics. En Google Analytics-ejendom indeholder alle målingsdata for websitet og rapporter baseret på disse data.

Der er to typer Google Analytics-ejendomme: Google Analytics 4 og Universal Analytics. Google Analytics 4 (GA4) er den nyeste version. Universal Analytics er den tidligere version. Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet nye data på almindelige Universal Analytics-ejendomme.

Hvorfor bør jeg migrere?

Universal Analytics er blevet erstattet af Google Analytics 4

Fra og med den 1. juli 2023 bliver der ikke længere behandlet data på Universal Analytics-ejendomme. De måler ikke længere websitetrafik, og rapporterne opdateres ikke længere. Hvis du vil fortsætte med at bruge Google Analytics til at måle din websitetrafik med, skal du migrere til den næste version af Analytics, Google Analytics 4.

Hvis du ikke foretager dig noget i denne forbindelse, bliver der automatisk oprettet en ny GA4-ejendom til dig, og dine Universal Analytics-konfigurationer kopieres til den nye GA4-ejendom. Ikke alle konfigurationer i Universal Analytics har en indlysende modpart i GA4. Derfor er konfigurationerne i din nye GA4-ejendom muligvis ikke en komplet kopi af alle dine Universal Analytics-indstillinger.

Sådan fravælger du en automatisk oprettet GA4-ejendom
Hvis du foretrækker at migrere selv eller ikke vil fortsætte med at bruge Google Analytics, kan du fravælge det. Hvis du fravælger dette, bliver der ikke automatisk oprettet en ny GA4-ejendom til dig. Du har i så fald stadig mulighed for selv at foretage migrering og bruge GA4-konfigurationsassistenten.

Sørg for, at de Google Ads-kampagner, hvor der bruges Google Analytics-data, fortsat bliver kørt uden problemer

Hvis du byder på Analytics-konverteringer (mål) i Google Ads, er det vigtigt, at de migreres til Google Analytics 4. Hvis du ikke gør noget, bliver nogle konverteringer og målgrupper migreret automatisk. De kan dog ikke alle migreres automatisk, så du får ikke en komplet kopi. Det betyder, at dine annoncekampagner kan blive afbrudt, når Universal Analytics stopper med at behandle data efter den 1. juli 2023.

Følg den fremgangsmåde til migrering, der er angivet på denne side, for at foretage migrering af de konverteringer og målgrupper, der er vigtige for din virksomhed, så dine annoncer fortsat kan blive kørt uden problemer. Fortsæt derefter til Næste trin for at finde ud af, hvilke konfigurationer der er nødvendige for at bruge Google Analytics 4 sammen med Google Ads.

Et migreringsværktøj i Universal Analytics guider dig gennem processen

Et værktøj i Universal Analytics guider dig gennem processen med at konfigurere en Google Analytics 4-ejendom. De fleste er under 15 minutter om at oprette deres GA4-ejendom.

Hvordan migrerer jeg?

Find din Analytics-konto, og tjek, hvilke ejendomme der skal migreres

Hvis du ikke er sikker på, om du har en Universal Analytics-ejendom, som du skal migrere, eller hvilke ejendomme du skal migrere, kan du følge denne vejledning. Du skal bruge Analytics i en browser og altså ikke Analytics-mobilappen.

Hvis du er klar til at foretage migrering, kan du springe videre til næste sektion, Foretag migrering af din Universal Analytics-ejendom.

Find din Google Analytics-konto
  1. Gå til https://analytics.google.com/
  2. Hvis du allerede er logget ind på Google, bliver du ført direkte til Analytics. Ellers bliver du bedt om at angive din Google-konto og din adgangskode.

Hvis du ikke kan logge ind på din konto, skal du gå til Der kunne ikke logges ind på kontoen.

Tjek, om du har en Universal Analytics-ejendom
  1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på menupil ud for navnet på din ejendom til højre for Analytics-logoet øverst til venstre.

3. Find din ejendom under Ejendomme og apps.
  4. Universal Analytics-ejendoms-id'er starter med UA og slutter med et tal (UA-XXXXXXXXX-1)

Ejendomsvælger

Tjek, om du skal migrere din Universal Analytics-ejendom
  1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på menupil ud for navnet på din ejendom til højre for Analytics-logoet øverst til venstre.

3. Find din ejendom under Ejendomme og apps, klik på dens række, og klik på en visning.
    Universal Analytics-ejendoms-id'er starter med UA og slutter med et tal (UA-XXXXXXXXX-1)

Ejendomsvælger

4. Klik på Indstillinger Administrator (nederst til venstre).
  5. Klik på GA4-konfigurationsassistent i kolonnen Ejendom. Det er den første mulighed i kolonnen Ejendom.

Kan du ikke se GA4-konfigurationsassistent? Hvis du ser et nedtonet Ejendomsindstillinger i kolonnen Ejendom, har du kun tilladelser i visningen, men ikke i ejendommen eller kontoen. Kontakt den person i din organisation, der har rollen Administrator på din Google Analytics-konto, og bed vedkommende om at tjekke, om du skal migrere.
  6. Find en rød eller grøn meddelelse med teksten "Ikke tilknyttet" eller "Tilknyttet" i Konfigurationsassistent i din Google Analytics 4-ejendom.
    • Hvis meddelelsen er rød og viser "Ikke tilknyttet", skal du migrere.

• Hvis meddelelsen er rød, og der står "Ikke forbundet", og du også får vist meddelelsen "Du har ikke redigeringstilladelse. Kontakt din kontoadministrator", skal du migrere, men du har ikke de nødvendige tilladelser. Din kontoadministrator er en person i din organisation, der har administratorrollen for din Google Analytics-konto. Fortæl vedkommende, at din ejendom skal migreres.

• Hvis meddelelsen er grøn, og der står "Tilknyttet", er du allerede begyndt at migrere. Gå til de næste trin.

Migrer din Universal Analytics-ejendom

Hvis du vil følge denne fremgangsmåde, skal du bruge Analytics i en browser og ikke Analytics-mobilappen. Du skal have rollen Redaktør på kontoen. Det er nemmest, hvis du gennemfører migreringen i én session. For de fleste tager det omkring 15 minutter at migrere med Konfigurationsassistent i GA4.

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Klik på menupil ud for navnet på din ejendom til højre for Analytics-logoet øverst til venstre.

3. Find din ejendom under Ejendomme og apps, klik på dens række, og klik på en visning.
    Universal Analytics-ejendoms-id'er starter med UA og slutter med et tal (UA-XXXXXXXXX-1)

Ejendomsvælger

4. Klik på Indstillinger Administrator (nederst til venstre).
  5. Klik på GA4-konfigurationsassistent i kolonnen Ejendom. Det er den første mulighed i kolonnen Ejendom.

Kan du ikke se GA4-konfigurationsassistent? Hvis du ser et nedtonet Ejendomsindstillinger i kolonnen Ejendom, har du kun tilladelser i visningen, men ikke i ejendommen eller kontoen. Kontakt den person i din organisation, der har rollen Administrator på din Google Analytics-konto, og bed vedkommende om at tjekke, om du skal migrere.
  6. Klik på Kom godt i gang under Jeg vil oprette en ny Google Analytics 4-ejendom.

Hvis du er i tvivl om nogle af de valg, Konfigurationsassistent i GA4 beder dig om at træffe, kan du læse den detaljerede vejledning i Tilføj en Google Analytics 4-ejendom.

7. Følg vejledningen i GA4-konfigurationsassistenten. Når du er færdig, vises meddelelsen "Dine ejendomme er tilknyttet".

Næste trin

Når du har oprettet din Google Analytics 4-ejendom, kan du konfigurere den nye GA4-ejendom ved hjælp af konfigurationsassistenten. Den guider dig gennem anbefalede funktioner og indstillinger.