[UA→GA4] Què passa amb Google Analytics?

Si recentment heu rebut un correu electrònic que indica que Universal Analytics es desactivarà aviat i no teniu clar què heu de fer, consulteu aquest article.

O, si preferiu un altre format, mireu el vídeo de conceptes bàsics sobre la migració:

Not yet migrated to the new Google Analytics? Simple steps to get started.

Contingut d'aquest article:

Per què he rebut un correu electrònic sobre Universal Analytics?

Teniu una propietat de Universal Analytics

Heu rebut un correu electrònic sobre Universal Analytics perquè la vostra adreça electrònica figura com a usuari d'una propietat de Universal Analytics, que és un tipus de propietat de Google Analytics. Pot ser que no hàgiu creat la propietat i que la persona que l'ha creat o algú altre de la vostra organització us hi hagi afegit.

Què és una propietat de Universal Analytics?

Universal Analytics és un tipus de propietat de Google Analytics. Si vau començar a utilitzar Google Analytics abans de 2020 i encara no heu fet la migració, és probable que feu servir una propietat de Universal Analytics.

Com a recordatori, Google Analytics mesura el trànsit dels llocs web per crear informes. Heu afegit un petit fragment de codi al vostre lloc web (o algú que gestiona el lloc web l'ha afegit) que envia informació a Google Analytics. Una propietat de Google Analytics conté totes les dades de mesurament del vostre lloc web i informes basats en aquestes dades.

Hi ha dos tipus de propietats de Google Analytics: Google Analytics 4 i Universal Analytics. Google Analytics 4 (GA4) és la versió més recent. Universal Analytics és la versió anterior. L'1 de juliol de 2023, les propietats estàndard de Universal Analytics van deixar de processar dades noves.

Per què he de fer la migració?

Google Analytics 4 ha substituït Universal Analytics

L'1 de juliol de 2023, les propietats de Universal Analytics van deixar de processar dades. Ja no mesuren el trànsit del lloc web i els informes s'han deixat d'actualitzar. Si voleu continuar utilitzant Google Analytics per mesurar el trànsit del lloc web, heu de fer la migració a la versió següent d'Analytics, Google Analytics 4.

Si no feu res, se us crearà automàticament una propietat de GA4 i les configuracions de Universal Analytics es copiaran a la nova propietat de GA4. No totes les configuracions de Universal Analytics tenen un equivalent obvi a GA4. Com a conseqüència, és possible que les configuracions de la nova propietat de GA4 no siguin una còpia completa de tota la configuració de Universal Analytics.

Com es pot desactivar la creació automàtica de propietats de GA4
Si preferiu fer la migració pel vostre compte o no voleu continuar utilitzant Google Analytics, podeu desactivar aquesta opció. Si la desactiveu, no se us crearà automàticament cap propietat de GA4 nova. Igualment podreu fer la migració pel vostre compte i utilitzar l'Assistent de configuració de GA4.

Continuar publicant sense problemes les campanyes de Google Ads que depenen de les dades de Google Analytics

Si feu ofertes per les conversions (objectius) d'Analytics a Google Ads, és important migrar-les a Google Analytics 4. Si no feu res, algunes conversions i públics es migraran automàticament. Tanmateix, no tots es poden migrar automàticament i la còpia no serà completa. Com a conseqüència, és possible que les vostres campanyes publicitàries s'interrompin quan Universal Analytics deixi de tractar dades després de l'1 de juliol de 2023.

Per migrar les conversions i els públics que us importen i continuar publicant els vostres anuncis correctament, seguiu els passos de migració d'aquesta pàgina. A continuació, aneu a la secció Passos següents, que us orientarà sobre les configuracions que necessiteu per utilitzar Google Analytics 4 amb Google Ads.

Una eina de migració de Universal Analytics us guiarà

Una eina de Universal Analytics us guiarà pel procés de configuració d'una propietat de Google Analytics 4. Normalment, es tarda menys de 15 minuts a crear una propietat de GA4.

Com puc fer la migració?

Cercar el compte d'Analytics i comprovar quines propietats s'han de migrar

Si no teniu clar si heu de migrar una propietat de Universal Analytics o quines propietats heu de migrar, seguiu aquests passos. Heu d'utilitzar Analytics en un navegador, no l'aplicació mòbil Analytics.

Si esteu a punt per fer la migració, aneu directament a la secció següent, Migrar la propietat de Universal Analytics.

Cercar el compte de Google Analytics
  1. Aneu a https://analytics.google.com/.
  2. Si ja heu iniciat la sessió a Google, se us dirigirà directament a Analytics. En cas contrari, se us demanarà que introduïu el Compte de Google i la contrasenya.

Si no podeu iniciar la sessió al compte, aneu a No es pot iniciar la sessió al compte.

Comprovar si teniu una propietat de Universal Analytics
  1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. A la part superior esquerra, a la dreta del logotip d'Analytics, feu clic a la fletxa avall que hi ha al costat del nom de la propietat.

3. A Propietats i aplicacions, cerqueu la vostra propietat.
  4. Els identificadors de propietat de Universal Analytics comencen amb UA i acaben amb un número (UA-XXXXXXXXX-1).

Selector de propietats

Comprovar si s'ha de migrar la propietat de Universal Analytics
  1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. A la part superior esquerra, a la dreta del logotip d'Analytics, feu clic a la fletxa avall que hi ha al costat del nom de la propietat.

3. A Propietats i aplicacions, cerqueu la vostra propietat, feu clic a la fila corresponent i, tot seguit, en qualsevol visualització.
    Els identificadors de propietat de Universal Analytics comencen amb UA i acaben amb un número (UA-XXXXXXXXX-1).

Selector de propietats

4. Feu clic a Configuració Administració, a la part inferior esquerra.
  5. A la columna Propietat, feu clic a Assistent de configuració de GA4. És la primera opció de la columna Propietat.

No veieu l'Assistent de configuració de GA4? Si veieu l'opció Configuració de la propietat ombrejada a la columna Propietat, només teniu permisos a la visualització, però no a la propietat ni al compte. Contacteu amb la persona de la vostra organització que tingui el rol d'administrador al vostre compte de Google Analytics i demaneu-li que comprovi si heu de fer la migració.
  6. A l'Assistent de configuració de la propietat de Google Analytics 4, cerqueu una notificació vermella o verda que diu "No connectada" o "Connectada".
    • Si la notificació és vermella i diu "No connectat", heu de fer la migració.

• Si la notificació és vermella i diu "No connectat" i també veieu el missatge "No teniu permisos d'editor. Contacteu amb l'administrador del compte", heu de fer la migració, però no teniu els permisos necessaris. L'administrador del vostre compte és algú de la vostra organització amb el rol d'administrador al vostre compte de Google Analytics. Feu saber a aquesta persona que la vostra propietat s'ha de migrar.

• Si la notificació és verda i diu "Connectada", vol dir que ja heu començat a fer la migració. Aneu als passos següents.

Migrar la propietat de Universal Analytics

Per seguir aquests passos, heu d'utilitzar Analytics en un navegador, i no a l'aplicació mòbil Analytics. Heu de tenir el rol d'editor al compte. És més fàcil si completeu la migració en una sessió. Normalment, es tarda uns 15 minuts a fer la migració mitjançant l'Assistent de configuració de GA4.

1. Inicieu la sessió a Google Analytics.
  2. A la part superior esquerra, a la dreta del logotip d'Analytics, feu clic a la fletxa avall que hi ha al costat del nom de la propietat.

3. A Propietats i aplicacions, cerqueu la vostra propietat, feu clic a la fila corresponent i, tot seguit, en qualsevol visualització.
    Els identificadors de propietat de Universal Analytics comencen amb UA i acaben amb un número (UA-XXXXXXXXX-1).

Selector de propietats

4. Feu clic a Configuració Administració, a la part inferior esquerra.
  5. A la columna Propietat, feu clic a Assistent de configuració de GA4. És la primera opció de la columna Propietat.

No veieu l'Assistent de configuració de GA4? Si veieu l'opció Configuració de la propietat ombrejada a la columna Propietat, només teniu permisos a la visualització, però no a la propietat ni al compte. Contacteu amb la persona de la vostra organització que tingui el rol d'administrador al vostre compte de Google Analytics i demaneu-li que comprovi si heu de fer la migració.
  6. A Vull crear una propietat de Google Analytics 4, feu clic a Comença.

Si no teniu clares les opcions que l'Assistent de configuració de GA4 us demana triar, llegiu les instruccions detallades de l'article Afegir una propietat de Google Analytics 4.

7. Seguiu les instruccions de l'Assistent de configuració de GA4. Quan hàgiu acabat, veureu el missatge "Heu connectat correctament les vostres propietats".

Passos següents

Un cop hàgiu creat la propietat de Google Analytics 4, configureu la propietat de GA4 nova mitjançant l'Assistent de configuració. L'Assistent us guiarà per les funcions i les opcions de configuració recomanades.