Annonsering och attribution

[GA4] Google Ads-data saknas i Google Analytics 4-egendom

Felsökningssteg när du har länkat Google Ads och Google Analytics 4 men inte ser Ads-data i Analytics

Efter att du har länkat ditt Google Ads-konto till din Google Analytics 4-egendom bör Google Ads-data bli tillgänglig i Analytics inom 48 timmar. Google Ads-data visas i följande rapporter:

Om du inte ser någon Ads-data i dina Analytics-rapporter bör du kontrollera följande vanliga orsaker.

Orsaker:

Google Ads-kontot och Analytics-egendomen har inte länkats

Din Google Analytics 4-egendom måste vara länkad till ditt Google Ads-konto för att du ska kunna se Google Ads-data i Analytics. Du kan kontrollera och åtgärda länken antingen från Analytics eller Google Ads. Om du skapar länken från Analytics bör den även vara synlig i Ads och tvärtom.

Kontrollera i Analytics om ditt Google Ads-konto är länkat

1. Gå till Administratör. Under Produktlänkar klickar du på Google Ads-länkar.
  2. Kontrollera om ditt Google Ads-konto finns med på listan. Om det inte finns med kan du följa anvisningarna för att länka Google Ads och Analytics.

Kontrollera i Google Ads om din Analytics-egendom är länkad

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] högst upp till höger i kontot.
  3. Klicka på Länkade konton under Konfiguration.
  4. Leta reda på Google Analytics (GA4) och Firebase under Dina länkade konton och produkter och klicka på Hantera och länka.
  5. Leta reda på din Analytics-egendom i kolumnen Egendom och kontrollera kolumnen Status.
  6. Om statusen är Inte länkad kan du följa anvisningarna för att länka Google Ads och Analytics.

Det har gått mindre än 48 timmar sedan du länkade Google Ads

Det kan ta 48 timmar innan Google Ads-data syns i Analytics. Så här ser du när Google Ads-länken skapades:

1. Gå till Administratör. Under Produktlänkar klickar du på Google Ads-länkar.
  2. Klicka på pilen i slutet på raden med det länkade konto du vill kontrollera på listan över länkade konton.
  3. Leta reda på kolumnen Länkades den under Information om slutförda länkar och kontrollera om det har gått minst 48 timmar.

Automatisk taggning har inte aktiverats

Med automatisk taggning importeras Google Ads-data till Analytics automatiskt. Genom att Google Ads-data kombineras med data från Analytics kan du se vad som hände på din webbplats efter att personer klickade på dina annonser.

Kontrollera om automatisk taggning har aktiverats och läs om hur du aktiverar det.

GCLID-parametern från Google Ads försvinner i omdirigeringar

Så här testar du om GCLID-parametern finns kvar i dina slutliga webbadresser i Google Ads:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Målsidor i sidmenyn till vänster.
  3. Kopiera webbadressen från tabellen och klistra in den i webbläsaren, men läs inte in sidan.
  4. Lägg till testparametern ?gclid=TesTER-123 i webbadressen och tryck på Retur.
  5. Kontrollera att sidan läses in utan fel och att testparametern ?gclid=TesTER-123 behålls i sin ursprungliga form i webbadressen, med alla specialtecken och stora och små bokstäver oförändrade.

Om sidan inte läses in eller om testparametern ändras eller tas bort kan du behöva ändra webbplatsinställningen eller använda manuell taggning. Mer information om de olika alternativ du kan välja bland finns i avsnittet Specialfall i Tagga dina slutliga webbadresser i Google Ads.