[GA4] Google Ads-data mangler i Google Analytics 4-området

Feilsøkingstrinn når du har knyttet sammen Google Ads og Google Analytics 4, men ikke ser Google Ads-data i Analytics

Når du har knyttet Google Ads-kontoen din sammen med Google Analytics 4-området ditt, vises Google Ads-data i Analytics innen 48 timer. Google Ads-data vises i disse rapportene:

Hvis du ikke ser Google Ads-data i Analytics-rapportene, kan det skyldes de vanlige årsakene nedenfor.

Årsaker:

Google Ads-kontoen og Analytics-området er ikke knyttet sammen.

Du må knytte Google Analytics 4-området ditt sammen med Google Ads-kontoen din for å se Google Ads-data i Analytics. Du kan sjekke og korrigere tilknytningen enten fra Analytics eller Google Ads. Hvis du etablerer tilknytningen fra Analytics, skal den kunne sees i Google Ads – og omvendt.

Sjekk i Analytics om Google Ads-kontoen er tilknyttet

1. Klikk på Google Ads-tilknytninger under Produkttilknytninger Administrator-siden.
  2. Sjekk om Google Ads-kontoen er oppført. Hvis Google Ads-kontoen ikke er oppført, følger du veiledningen til å knytte sammen Google Ads og Analytics.

Sjekk i Google Ads om Google Analytics-området er tilknyttet

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilknyttede kontoer under Konfigurasjon.
  4. Finn Google Analytics (GA4) og Firebase under Tilknyttede kontoer og produkter, og klikk på Administrer og tilknytt.
  5. Finn Analytics-området i Område-kolonnen, og sjekk Status-kolonnen.
  6. Hvis statusen er Ikke tilknyttet, følger du veiledningen til å knytte sammen Google Ads og Analytics.

Det er mindre enn 48 timer siden du tilknyttet Google Ads.

Det kan ta 48 timer før Google Ads-data vises i Analytics. Slik sjekker du når Google Ads-tilknytningen ble etablert:

1. Klikk på Google Ads-tilknytninger under Produkttilknytninger Administrator-siden.
  2. På listen over tilknyttede kontoer klikker du på pilen i slutten av raden for den kontoen du vil sjekke.
  3. Finn Dato tilknyttet-kolonnen under Detaljer om tilknytningen som ble etablert, og se om det har gått minst 48 timer.

Automatisk tagging er ikke slått på

Ved bruk av automatisk tagging importeres Google Ads-data til Analytics automatisk. Når du kombinerer Google Ads-data med informasjon fra Analytics, kan du se hva som skjer på nettstedet ditt etter at folk klikker på annonsene dine.

Sjekk om automatisk tagging er slått på, og finn ut hvordan du aktiverer denne funksjonen.

GCLID-parameteren fra Google Ads går tapt under viderekobling

Slik tester du om GCLID-parameteren fortsatt er en del av de endelige Google Ads-nettadressene:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Landingssider i sidemenyen til venstre.
  3. Kopier nettadressen fra tabellen, og lim den inn i nettleseren, men ikke last inn siden.
  4. Legg til testparameteren ?gclid=TesTER-123 i nettadressen, og trykk på Enter.
  5. Sjekk at siden lastes inn korrekt, og at testparameteren ?gclid=TesTER-123 forblir i nettadressen i den opprinnelige formen, uten at symboler eller bruk av store bokstaver endres.

Hvis siden ikke lastes inn, eller om testparameteren blir endret eller fjernet,må du kanskje endre innstillingen for nettstedet eller bruke manuell tagging. Du kan finne ut mer om alternativene du har, under overskriften «Spesielle tilfeller» i artikkelen Tagg endelige nettadresser i Google Ads.