Mainonta ja attribuutio

[GA4] Google Ads ‐datan puuttuminen Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuudesta

Ohjeita ongelmatilanteisiin, joissa olet linkittänyt Google Adsin ja Google Analytics 4:n mutta et näe Ads-dataa Analyticsissa

Kun olet linkittänyt Google Ads ‐tilin Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuuteen, Google Ads ‑datan pitäisi olla saatavilla Analyticsissa 48 tunnin kuluessa. Google Ads ‐data näkyy seuraavissa raporteissa:

Jos Analytics-raporteissa ei näy Google Ads ‐dataa, tarkista, onko syynä jokin alla mainituista.

Syyt:

Google Ads ‐tiliä ja Analytics-mittauskokonaisuutta ei ole linkitetty

Google Analytics 4 ‐mittauskokonaisuutesi pitää linkittää Google Ads ‐tiliisi, jotta voit nähdä Analyticsissa Google Ads ‑dataa. Voit tarkistaa ja korjata linkityksen joko Analyticsista tai Google Adsista. Jos luot linkin Analyticsista, sen pitäisi näkyä myös Google Adsissa ja päinvastoin.

Tarkista Analyticsissa, onko Google Ads ‐tilisi linkitetty

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  2. Tarkista, onko Google Ads ‐tilisi listassa. Jos Google Ads ‐tiliäsi ei näy, linkitä Google Ads ja Analytics seuraamalla ohjeita.

Analytics-mittauskokonaisuuden linkityksen tarkistaminen Google Adsissa

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Etsi Linkitetyt tilit ja tuotteet ‐kohdasta Google Analytics (GA4) ja Firebase ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  5. Etsi Mittauskokonaisuus-sarakkeesta Analytics-mittauskokonaisuutesi ja tarkista Tila-sarake.
  6. Jos tila on Ei linkitetty, seuraa Google Adsin ja Analyticsin linkittämistä koskevia ohjeita.

Google Adsin linkittämisestä on kulunut alle 48 tuntia

Google Ads ‑datan näkymiseen Analyticsissa voi mennä 48 tuntia. Näin voit selvittää, milloin Google Ads ‐linkki luotiin:

1. Klikkaa Järjestelmänvalvoja-sivun Tuotelinkit-kohdasta Google Ads ‐linkit.
  2. Etsi linkitetyistä tileistä se, jonka haluat tarkistaa, ja klikkaa kyseisen rivin lopussa olevaa nuolta.
  3. Etsi Valmiin linkin tiedot ‐kohdasta Linkityspäivämäärä-sarake ja tarkista, onko linkityksestä kulunut vähintään 48 tuntia.

Automaattinen taggaus ei ole käytössä

Automaattinen taggaus tuo Google Ads ‑datan automaattisesti Analyticsiin. Yhdistämällä Google Ads ‐datan Analyticsin tarjoamiin tietoihin voit nähdä, mitä sivustolla on tapahtunut sen jälkeen, kun mainoksia on klikattu.

Tarkista, onko automaattinen taggaus käytössä, ja lue ohjeet sen käyttöönottoon.

Google Adsin GCLID-parametri katoaa uudelleenohjauksissa

Näin voit testata, säilyykö GCLID‑parametri Google Adsin lopullisissa URL‑osoitteissa:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Valitse vasemmalla olevasta sivuvalikosta Laskeutumissivut.
  3. Kopioi URL‑osoite taulukosta ja liitä se selaimeesi, mutta älä lataa sivua.
  4. Liitä ?gclid=TesTER-123-testiparametri URL-osoitteeseen ja paina Enter.
  5. Tarkista, että sivu latautuu oikein ja että ?gclid=TesTER-123-testiparametri säilyy URL-osoitteessa alkuperäisessä muodossaan kaikki symbolit ja isot kirjaimet muuttumattomina.

Jos sivu ei lataudu tai testiparametri muuttuu tai se poistetaan, sinun on ehkä muutettava verkkosivustosi asetuksia tai käytettävä manuaalista taggausta. Jos haluat lisätietoja käytettävissäsi olevista vaihtoehdoista, tutustu Google Adsin lopullisten URL-osoitteiden taggaaminen ‑artikkelin Erikoistapaus-kohtaan.