[GA4] Om tellemetoder for konverteringer

Finn ut mer om forskjellene mellom å telle konverteringer én gang per hendelse kontra én gang per økt.

I denne artikkelen ser vi nærmere på de ulike alternativene for telling av konverteringer i Google Analytics 4-områder. Se mer generell informasjon om konverteringer i artikkelen Om Google Analytics-konverteringer.

Tellemetoder

Du kan velge mellom to ulike tellemetoder for konverteringshendelser:

• Én gang per hendelse (anbefales)

Med denne innstillingen teller Google Analytics 4-områder en hendelse som en konvertering hver gang den registreres.

Eksempel
    En bruker har 5 konverteringer i én økt. Med denne innstillingen telles 5 konverteringer.

Vi anbefaler dette alternativet fordi det gjenspeiler atferden til brukere i appen din eller på nettstedet ditt, og fordi du kan skille mellom økter der det var flere konverteringer, og økter der det bare var én konvertering.

• Én gang per økt (eldre versjon)

Med denne innstillingen teller Google Analytics 4-områder en hendelse som en konvertering bare når den registreres i en gitt økt.

Eksempel
    En bruker har 5 konverteringer i én økt. Med denne innstillingen telles bare 1 konvertering.

Én gang per økt er måten Universal Analytics-områder teller mål på. Velg dette alternativet hvis det er viktig at antallet GA4-konverteringer samsvarer eksakt med antallet UA-konverteringer. Hvis ikke velger du Én gang per hendelse.

Merk: standard tellemetode
Hvis du ikke gjør et valg, brukes automatisk standardmetoden for telling i Google Analytics. Standardinnstillingen avhenger av hvordan konverteringshendelsene ble opprettet.

Slik ser du hvilken tellemetode som brukes for de enkelte konverteringshendelsene

Du kan raskt finne ut hvilken tellemetode hver av konverteringshendelsene dine bruker, ved å gå til Konverteringshendelser-tabellen under Administrator > Konverteringer.

Alle konverteringer som -ikonet er plassert ved siden av, telles i tråd med innstillingen Én gang per økt. Hvis det ikke vises noe ikon i Konverteringsnavn-kolonnen, brukes Én gang per hendelse for den aktuelle konverteringshendelsen.

Veiledning

Du må ha rollen som redigerer i området for å endre tellemetoden for en konverteringshendelse.

1. Klikk på Konverteringer under DatavisningAdministrator-siden.
  2. I Konverteringshendelser-tabellen klikker du på prikkeikonet Mer ytterst til høyre i raden.
  3. Klikk på Endre tellemetoden.
  4. Velg foretrukket tellemetode.
    Merk: Hvis du ikke kan velge noe alternativ, har du ikke de nødvendige tillatelsene.
  5. Klikk på Lagre.

Du kan når som helst endre denne innstillingen for hvilke som helst av konverteringshandlingene dine.

Merk: Hvis du endrer tellemetoden, gjelder dette bare for fremtidige konverteringer av den aktuelle typen. Historiske data påvirkes ikke.