[GA4] Miniguider: Målgrupper

[GA4] Skapa en målgrupp med återkommande köpare

Följ de här anvisningarna för att skapa en målgrupp med användare som har gjort tre eller fler köp under de senaste 60 dagarna.

Titta på en kort video (01:33) som visar hur du skapar en målgrupp i Google Analytics med återkommande köpare.

Set up a repeat purchasers audience

Innan du börjar

För att skapa målgruppen måste du

Skapa målgruppen

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Målgrupper.
  2. Klicka på Ny målgrupp.
  3. Gå till Allmänt under Föreslagna målgrupper och välj Köpare.

4. Gå till in_app_purchase och välj + Lägg till parameter > Annat > Antal händelser.
  5. Ange Antal händelser till 3.

6. Slå på Tidsperiod.
  7. Välj 60 dagar under Tidsperiod och välj sedan Senaste tidsperiod.

8. Upprepa steg 4–7 för purchase och ecommerce_purchase.

9. Ställ in Medlemskapets varaktighet60 dagar.

10. Byt namn på målgruppen och ändra beskrivningen till något du lätt kommer ihåg. Klicka på Spara.

11. Den nya målgruppen visas högst upp i hanteringstabellen.

Använda målgruppen i Google Ads

För att kunna använda målgruppen i Google Ads måste du