[GA4] Mini-gidsen: doelgroepen

[GA4] Een doelgroep van terugkerende bezoekers instellen

Volg deze instructies om een doelgroep te maken van gebruikers die uw website meer dan 3 keer bezoeken.

Bekijk een korte video (00:58) om te zien hoe u een doelgroep voor terugkerende bezoekers maakt in Google Analytics.

Set up a repeat visitors audience

Voordat u begint

Als u de doelgroep wilt maken, heeft u de rol Bewerker nodig voor de property waarin u de doelgroep wilt maken.

De doelgroep maken

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Doelgroepen.
  2. Klik op Nieuwe doelgroep.
  3. Selecteer onder Helemaal opnieuw beginnen de optie Een aangepaste doelgroep maken.

4. Ga onder Gebruikers opnemen wanneer naar Nieuwe toevoegen > Gebeurtenissen.
  5. Scroll door de gebeurtenislijst en selecteer session_start.

6. Ga naast session_start naar + Parameter toevoegen > Anders > Aantal gebeurtenissen.
  7. Stel de Voorwaarde in op groter dan (>) en het Aantal gebeurtenissen op 3.

8. Klik op Toepassen.
  9. Wijzig de naam van uw doelgroep in iets dat u makkelijk kunt onthouden en klik op Opslaan.

10. Uw nieuwe doelgroep verschijnt bovenaan de beheertabel.

De doelgroep in Google Ads gebruiken

Als u de doelgroep in Google Ads wilt gebruiken, moet u het volgende doen: