[GA4] Miniguider: Målgrupper

[GA4] Skapa en målgrupp med nyligen aktiva köpare

Följ de här anvisningarna för att skapa en målgrupp med användare som har slutfört ett köp på din webbplats eller i din app under de senaste sju dagarna.

Du kan använda den här målgruppen för att utesluta nyligen aktiva köpare från dina annonskampanjer.

Titta på en kort video (1:23) som visar hur du skapar en målgrupp med nyligen aktiva köpare i Google Analytics.

Set up a recent purchasers audience

Innan du börjar

För att skapa målgruppen måste du

Skapa målgruppen

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Målgrupper.
  2. Klicka på Ny målgrupp.
  3. Gå till Allmänt under Använd en referens och välj Köpare.

4. Välj + Lägg till parameter och sedan in_app_purchase > Annat > Antal händelser.
  5. Slå på Tidsperiod.
  6. Välj 7 dagar under Tidsperiod och välj sedan Senaste tidsperiod.

7. Klicka på Använd.
  8. Upprepa steg 4–6 för purchase och ecommerce_purchase så att respektive köptyp begränsas till den senaste sjudagarsperioden.
  9. Ställ in Medlemskapets varaktighet7 dagar.

10. Byt namn på målgruppen och ändra beskrivningen till något du kommer ihåg. Klicka på Spara.

11. Den nya målgruppen visas högst upp i hanteringstabellen.

Använda målgruppen i Google Ads

För att kunna använda målgruppen i Google Ads måste du