[GA4] Gebeurtenissen markeren als belangrijke gebeurtenissen

Meet acties die belangrijk zijn voor uw bedrijf en evalueer de marketingkanalen die gebruikers ertoe aanzetten die acties uit te voeren
Experiment icon for Gradual feature rollout  Geleidelijke uitrol van functies: deze functie is nog niet beschikbaar voor alle Google Analytics-property's.
Conversions are now called key events. We've updated our terminology to simplify conversion measurement and reporting across Google platforms. The term 'conversion' now aligns with how conversions are defined in Google Ads, addressing previous discrepancies across platforms. Important events previously labeled as 'conversions' in Analytics will be reclassified as 'key events.' These key events, when shared with Google Ads, will be considered conversions, facilitating more accurate performance measurement of ad campaigns and enabling better-informed marketing decisions. Learn more about this change

Als u een belangrijke gebeurtenis wilt meten, maakt of bepaalt u een gebeurtenis die de belangrijke gebruikersinteractie meet. Daarna markeert u de gebeurtenis als belangrijke gebeurtenis. Nadat u een gebeurtenis heeft gemarkeerd als belangrijke gebeurtenis, kunt u rapporteren over de belangrijke gebeurtenissen om inzicht te krijgen in het gedrag van gebruikers.

U kunt ook een of meer conversies maken in Google Ads op basis van de belangrijke Google Analytics-gebeurtenis om uw biedstrategie te optimaliseren.

Let op: Volg de tutorial: Een belangrijke gebeurtenis instellen. Hierin wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u een gebeurtenis instelt en deze markeert als belangrijke gebeurtenis.

Voordat u begint

Voordat u een gebeurtenis markeert als belangrijke gebeurtenis, moet u het volgende doen:

Gebeurtenissen markeren als belangrijke gebeurtenissen

Als Google Analytics al een gebeurtenis van uw website of app heeft gekregen, kunt u de gebeurtenis markeren als belangrijke gebeurtenis. Nieuwe gebeurtenissen worden misschien niet meteen getoond, maar u kunt ze wel van tevoren markeren als belangrijke gebeurtenissen. Google Analytics behandelt de gebeurtenissen dan als belangrijke gebeurtenissen wanneer ze worden verzameld.

Voor standaardproperty's kunt u maximaal 30 gebeurtenissen markeren als belangrijke gebeurtenissen. Voor Analytics 360-property's kunt u er 50 markeren als belangrijke gebeurtenissen. Meer informatie over propertylimieten

Let op: Naast het aantal gebeurtenissen dat u kunt markeren als belangrijke gebeurtenissen, markeert Google Analytics de volgende gebeurtenissen standaard als belangrijke gebeurtenissen:
  • purchase (web en app)
  • first_open (alleen app)
  • in_app_purchase (alleen app)
  • app_store_subscription_convert (alleen app)
  • app_store_subscription_renew (alleen app)

Als u advertentiepersonalisatie aanzet met een gekoppeld Google Ads-account, worden deze gebeurtenissen ook gemarkeerd als belangrijke gebeurtenissen in uw Google Analytics 4-property:

• add_to_cart
  • add_to_wishlist
  • begin_checkout
  • session_start
  • view_item
  • view_item_list
  • view_search_results

Een bestaande gebeurtenis markeren als belangrijke gebeurtenis

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Gebeurtenissen.
  2. Selecteer in de tabel Bestaande gebeurtenissen de schakelaar onder Markeren als belangrijke gebeurtenis.
    Als u de schakelaar niet kunt selecteren, heeft u niet de nodige rechten.

Een nieuwe gebeurtenis als belangrijke gebeurtenis markeren

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Belangrijke gebeurtenissen.
  2. Klik op Nieuwe belangrijke gebeurtenis.
    Als u de knop niet ziet, heeft u niet de nodige rechten.
  3. Geef de naam van de nieuwe gebeurtenis op.
  4. Klik op Opslaan.

Geen belangrijke gebeurtenisgegevens meer verzamelen

Als u geen gegevens over belangrijke gebeurtenissen meer wilt verzamelen, heft u de markering als belangrijke gebeurtenis op op de pagina Gebeurtenissen. Als de gebeurtenis niet op de pagina Gebeurtenissen staat, gaat u naar de pagina Belangrijke gebeurtenissen. Als u een belangrijke gebeurtenis uitzet, heeft dit geen gevolgen voor de gegevens die u al heeft verzameld. Gebeurtenissen uit het verleden worden in rapporten nog steeds getoond als belangrijke gebeurtenissen.

Resultaten

Als u een gebeurtenis markeert als belangrijke gebeurtenis, heeft dit alleen invloed op toekomstige rapporten. Historische gegevens veranderen niet. Als u een gebeurtenis markeert als belangrijke gebeurtenis, kan het 24 uur duren voordat deze wordt getoond in standaardrapporten. Realtime-rapporten worden sneller geüpdatet: kort nadat een gebruiker een belangrijke gebeurtenis heeft geactiveerd.