[GA4] Markér hændelser som vigtige hændelser

Mål handlinger, der er vigtige for din virksomhed, og evaluer de marketingkanaler, der får brugerne til at foretage disse handlinger
Experiment icon for Gradual feature rollout  Gradvis funktionsudrulning: Denne funktion er endnu ikke tilgængelig til alle Google Analytics-ejendomme.
Conversions are now called key events. We've updated our terminology to simplify conversion measurement and reporting across Google platforms. The term 'conversion' now aligns with how conversions are defined in Google Ads, addressing previous discrepancies across platforms. Important events previously labeled as 'conversions' in Analytics will be reclassified as 'key events.' These key events, when shared with Google Ads, will be considered conversions, facilitating more accurate performance measurement of ad campaigns and enabling better-informed marketing decisions. Learn more about this change

For at kunne måle en hændelse som en vigtig hændelse skal du oprette eller identificere en hændelse, der skal bruges til måling af den aktuelle vigtige brugerinteraktion, og derefter markere hændelsen som en vigtig hændelse. Når du har markeret en hændelse som en vigtig hændelse, kan du begynde at få rapporter om den vigtige hændelse, så du kan få indsigt i brugernes adfærd.

Du kan også optimere din budstrategi ved at oprette en eller flere konverteringer i Google Ads baseret på den vigtige hændelse fra Google Analytics.

Bemærk! Gå til Vejledning: Opret og konfigurer en vigtig hændelse for at se et eksempel på hele processen til oprettelse og konfiguration af en hændelse og markering af den som en vigtig hændelse.

Før du begynder

Inden du markerer en hændelse som en vigtig hændelse, skal du:

Markér hændelser som vigtige hændelser

Hvis Google Analytics allerede har modtaget en hændelse fra dit website eller din app, kan du markere hændelsen som en vigtig hændelse. Nye hændelser vises derimod muligvis ikke med det samme, men du kan stadig markere dem som vigtige hændelser på forhånd, så Google Analytics begynder at behandle hændelserne som vigtige hændelser, når de indsamles.

På standardejendomme kan der markeres op til 30 hændelser som vigtige hændelser, og på Analytics 360-ejendomme kan der markeres op til 50 hændelser som vigtige hændelser. Få flere oplysninger om maksimumgrænserne for ejendomme

Bemærk! Ud over det antal hændelser, du kan markere som vigtige hændelser, bliver følgende hændelser som standard markeret som vigtige hændelser i Google Analytics:
  • purchase (web og app)
  • first_open (kun app)
  • in_app_purchase (kun app)
  • app_store_subscription_convert (kun app)
  • app_store_subscription_renew (kun for apps)

Når du aktiverer personlig tilpasning af annoncer med en tilknyttet Google Ads-konto, bliver følgende hændelser også markeret som vigtige hændelser på din Google Analytics 4-ejendom:

• add_to_cart
  • add_to_wishlist
  • begin_checkout
  • session_start
  • view_item
  • view_item_list
  • view_search_results

Markér en allerede oprettet hændelse som en vigtig hændelse

1. Klik på Hændelser i Administrator under Datavisning.
  2. Vælg kontakten under Markér som vigtig hændelse i tabellen Allerede oprettede hændelser.
    Hvis du ikke kan vælge kontakten, har du ikke de nødvendige tilladelser

Markér en ny hændelse som en vigtig hændelse

1. Klik på Hændelser i Administrator under Datavisning.
  2. Klik på Ny vigtig hændelse.
    Hvis du ikke kan se knappen, har du ikke de nødvendige tilladelser.
  3. Angiv navnet på den nye hændelse.
  4. Klik på Gem.

Stop med at indsamle data om vigtige hændelser

Hvis du ikke længere vil indsamle data om vigtige hændelser, skal du fjerne markeringen af hændelsen som en vigtig hændelse på siden Hændelser. Hvis hændelsen ikke vises på siden Hændelser, skal du i stedet gå til siden Vigtige hændelser. Deaktivering af en vigtig hændelse påvirker ikke de data, du allerede har indsamlet. Tidligere hændelser vises stadig som vigtige hændelser i rapporter.

Resultater

Når en hændelse markeres som en vigtig hændelse, påvirkes rapporterne fra oprettelsestidspunktet. Det ændrer ikke historiske data. Når du markerer en hændelse som en vigtig hændelse, kan der gå op til 24 timer, før den vises i standardrapporter. Realtidsrapporter opdateres hurtigere, når en bruger aktiverer en vigtig hændelse.