[GA4] Ställa in en konvertering i Google Analytics 4

Registrera en konvertering när någon besöker en viss sida på din webbplats (kallades tidigare webbadressmål)

Den här guiden beskriver

• hur du registrerar en konvertering när någon tittar på en bekräftelsesida (eller en annan sida som du anger) på din webbplats
  • var du kan se konverteringsdata i Google Analytics.

Mer information om konverteringar finns i Om Google Analytics-konverteringar.

Titta på en kort video (00:54) som visar hur du registrerar en konvertering när någon tittar på en bekräftelsesida och hur du ser konverteringsdata i Google Analytics.

Översikt

När någon besöker en sida på din webbplats skickas en page_view-händelse till Google Analytics. Händelsen mäter alla sidvisningar, så du kan inte märka den som en konvertering. Det skulle resultera i att alla sidvisningar märks som konverteringar.

I stället måste du skapa en separat händelse baserad på händelsen page_view som mäter när någon tittar på den specifika sidan på din webbplats. I den här guiden beskriver vi hur du mäter när någon tittar på en bekräftelsesida för webbadressen http://www.examplestore.com/contact-us-submitted.

Ställa in konverteringen

Steg 1: Skapa en händelse för bekräftelsesidan

För att registrera en konvertering när någon tittar på en bekräftelsesida måste du först skapa en separat händelse som baseras på händelsen page_view. I det här exemplet använder vi den rekommenderade händelsen generate_lead. Använd rekommenderade händelser i stället för anpassade händelser när det är möjligt. På så sätt kan du dra fördel av de nya Analytics-funktionerna i takt med att de blir tillgängliga.

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Händelser.
  2. Klicka på Skapa händelse och sedan på Skapa.
    Om du inte ser knappen Skapa händelse har du inte behörighet att skapa händelser.
  3. Ge händelsen ett namn i fältet Namn på anpassad händelse. Använd namnet ”generate_lead” i det här exemplet.
  4. Ange det första matchande villkoret i avsnittet Matchande villkor. Ange ”event_name lika med page_view” i det här exemplet.
  5. Klicka på Lägg till villkor.
  6. Ange det andra matchande villkoret. Ange ”page_location lika med https://www.example.com/contact-us-submitted” i det här exemplet.
    En skärmbild av konfigurationen av händelsen generate_lead fram till denna punkt i anvisningarna.
  7. Klicka på Lägg till ändring två gånger i avsnittet Parameterkonfiguration. Eftersom du använder en rekommenderad händelse måste du definiera samtliga obligatoriska parametrar. Annars behandlas händelsen som en anpassad händelse i Google Analytics.
  8. Ange parametern value och värdet 100 på den första raden för att definiera värdet på den potentiella kunden i det här exemplet.
  9. Ange parametern currency och värdet USD på den andra raden.
  10. Klicka på Skapa.

Steg 2: Märk händelsen som en konvertering

Eftersom Analytics inte har tagit emot den nya händelsen ännu måste du märka den som en konvertering i förväg.

1. Gå till Administratör. Under Datavisning klickar du på Konverteringar.
  2. Klicka på Ny konverteringshändelse.
  3. Ange namnet på den nya händelsen, generate_lead.

Verifiera konverteringshändelsen

När du märker en händelse som en konvertering kan det ta lite tid (från ett par minuter till några timmar) innan inställningen tillämpas på händelsen.

Gå till bekräftelsesidan på din webbplats efter att inställningen har tillämpats. Välj kortet Konverteringar per händelsenamn i realtidsrapporten och leta reda på generate_lead. Om händelsen finns med på kortet behandlas den som en konvertering i Analytics.

En skärmbild av realtidsrapporten med händelsen generate_lead på kortet Konverteringar per händelsenamn.

Rapportera konverteringar

Det snabbaste sättet att se alla dina konverteringar är i rapporten Konverteringar. Rapporten Konverteringar visar vilka konverteringsåtgärder som är vanligast, hur många personer som utförde varje åtgärd och vilka intäkter som genereras från varje åtgärd. Standard konverteringsräknemetod är en gång per händelse.

Du kan klicka på en händelse i rapporten för att se mer information om händelsen, som hur många gånger den utlöstes (antal händelser) och hur många gånger den utlöstes nyligen (antal händelser under de senaste 30 minuterna).

En skärmbild av konverteringsrapporten.

Sedan kan du öppna rapporten Användarförvärv och välja generate_lead i rullgardinsmenyn under Konverteringar. När du väljer konverteringshändelsen i rullgardinsmenyn kan du se den standardkanalgruppering som är kopplad till en användares första session och som genererade flest konverteringar. Mätvärdet Konverteringar är tillgängligt i de flesta andra rapporter.

En skärmbild av rapporten Användarförvärv med kolumnen Konverteringar markerad.

Slutligen kan du titta på rapporten Konverteringsvägar i Annonsering. Rapporten Konverteringsvägar visar dina kunders konverteringsvägar och hur det tillskrivna konverteringsvärdet fördelas mellan dessa vägar med olika attributionsmodeller.

En skärmbild av rapporten Konverteringsvägar med rullgardinsmenyn för konverteringshändelser markerad.