[GA4] Een conversie instellen in Google Analytics 4

Een conversie registreren als iemand een specifieke pagina op uw website bezoekt (voorheen een URL-bestemmingsdoel)

In deze tutorial leert u:

• Hoe u een conversie registreert wanneer iemand op uw website een bevestigingspagina bekijkt (of een andere pagina die u opgeeft)
  • Waar u de conversiegegevens kunt bekijken in Google Analytics

Ga naar Over Google Analytics-conversies voor meer informatie over conversies.

Bekijk een korte video (00:54) om te zien hoe u een conversie registreert wanneer iemand een bevestigingspagina bekijkt en hoe u de conversiegegevens in Google Analytics kunt bekijken.

Overzicht

Als iemand een pagina op uw website bekijkt, wordt er een page_view-gebeurtenis naar Google Analytics gestuurd. De gebeurtenis meet alle paginaweergaven, dus u kunt de gebeurtenis niet als conversie markeren. Als u dat wel doet, worden alle paginaweergaven gemarkeerd als conversies.

In plaats daarvan moet u een afzonderlijke gebeurtenis maken op basis van de gebeurtenis page_view, die meet wanneer iemand de specifieke pagina op uw website bekijkt. In deze tutorial beschrijven we hoe u kunt meten wanneer iemand een bevestigingspagina bekijkt voor de URL http://www.examplestore.com/contact-us-submitted.

De conversie instellen

Stap 1: Een gebeurtenis maken voor de bevestigingspagina

Als u een conversie wilt registreren wanneer iemand een bevestigingspagina bekijkt, moet u eerst een afzonderlijke gebeurtenis maken met de gebeurtenis page_view. In dit geval gebruikt u de aanbevolen gebeurtenis generate_lead. Gebruik waar mogelijk aanbevolen gebeurtenissen in plaats van aangepaste gebeurtenissen om uw voordeel te doen met nieuwe Analytics-functies zodra die beschikbaar zijn.

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Gebeurtenissen.
  2. Klik op Gebeurtenis maken en daarna op Maken.
    Als u de knop Gebeurtenis maken niet ziet, heeft u geen rechten om gebeurtenissen te maken.
  3. Voer in het veld Naam van aangepaste gebeurtenis een naam in voor de gebeurtenis. Voer in dit voorbeeld 'generate_lead' in.
  4. Voer in het gedeelte Overeenkomende voorwaarden de eerste overeenkomende voorwaarde in. Voer in dit voorbeeld 'event_name is equal to page_view' in.
  5. Klik op Voorwaarde toevoegen.
  6. Voer de 2e overeenkomende voorwaarde in. Voer in dit voorbeeld 'page_location is gelijk aan https://www.example.com/contact-us-submitted' in.
    Screenshot van de instelling voor generate_lead tot deze stap in de instructies.
  7. Klik in het gedeelte Parameterinstelling 2 keer op Wijziging toevoegen. Omdat u een aanbevolen gebeurtenis gebruikt, moet u alle vereiste parameters definiëren. Google Analytics behandelt de gebeurtenis anders als een aangepaste gebeurtenis.
  8. Geef in de 1e rij de parameter 'value' en de waarde '100' op om in dit voorbeeld de waarde van de lead te definiëren.
  9. Geef in de 2e rij in dit voorbeeld de parameter 'currency' en de waarde 'USD' op.
  10. Klik op Maken.

Stap 2: De gebeurtenis markeren als conversie

Analytics heeft de nieuwe gebeurtenis nog niet ontvangen. U moet deze daarom preventief markeren als een conversie.

1. Klik in Beheerder onder Gegevensweergave op Conversies.
  2. Klik op Nieuwe conversiegebeurtenis.
  3. Geef de naam van de nieuwe gebeurtenis generate_lead op.

De conversiegebeurtenis verifiëren

Als u een gebeurtenis markeert als conversie, kan het enige tijd duren (van een paar minuten tot een paar uur) voordat de instelling wordt toegepast op de gebeurtenis.

Nadat de instelling is toegepast op de gebeurtenis, gaat u naar de bevestigingspagina op uw website. Ga dan naar de kaart Conversies per gebeurtenisnaam in het rapport Realtime en zoek naar generate_lead. Als u de gebeurtenis op de kaart ziet, behandelt Analytics de gebeurtenis als een conversie.

Screenshot van het rapport Realtime met de gebeurtenis generate_lead op de kaart Conversies per gebeurtenisnaam.

Rapporteren over conversies

De snelste manier om al uw conversies te bekijken, is via het rapport Conversies. Het rapport Conversies toont welke conversieacties het meest voorkomen, hoeveel mensen elke actie hebben uitgevoerd en hoeveel opbrengst aan elke actie is gekoppeld. De standaardmethode voor het tellen van conversies is Eenmaal per gebeurtenis.

U kunt op een gebeurtenisnaam in het rapport klikken voor meer informatie over de gebeurtenis, zoals het aantal keren dat de gebeurtenis is geactiveerd (het aantal gebeurtenissen) en het aantal keren dat deze onlangs is geactiveerd (het aantal gebeurtenissen in de laatste 30 minuten).

Screenshot van het rapport Conversies.

Daarna kunt u naar het rapport over gebruikersacquisitie gaan en generate_lead selecteren in het dropdownmenu onder Conversies. Als u de conversiegebeurtenis in het dropdownmenu selecteert, kunt u de standaard kanaalgroepering bekijken die is gekoppeld aan de 1e sessie van een gebruiker met de meeste conversies. De statistiek Conversies is ook beschikbaar in de meeste andere rapporten.

Screenshot van het rapport over gebruikersacquisitie waarin de kolom Conversie is gemarkeerd.

Als laatste kunt u naar het rapport Conversiepaden gaan in Advertenties. Het rapport Conversiepaden geeft inzicht in de paden naar conversie van klanten en hoe verschillende attributiemodellen krediet verdelen over die paden.

Screenshot van het rapport Conversiepaden waarin het dropdownmenu Conversiegebeurtenissen is gemarkeerd.