[GA4] Sådan konfigurerer du en konvertering i Google Analytics 4

Registrer en konvertering, når en person besøger en bestemt side på dit website (tidligere kaldet et "destinationswebadressemål")

Dette selvstudie beskriver:

• Hvordan du registrerer en konvertering, når nogen ser en bekræftelsesside (eller en anden side, du angiver) på dit website.
  • Hvor du kan finde konverteringsdata i Google Analytics

Du kan få flere oplysninger om konverteringer under Om Google Analytics-konverteringer.

Se en kort video (varighed: 54 sek.) om, hvordan du registrerer en konvertering, når en bruger får vist en bekræftelsesside, og hvordan du får vist konverteringsdataene i Google Analytics.

Oversigt

Når en person ser en side på dit website, sendes der en hændelse af typen page_view til Google Analytics. Hændelsen måler alle sidevisninger, så du kan ikke markere hændelsen som en konvertering. Hvis du gør det, markeres alle sidevisninger som konverteringer.

Du skal i stedet oprette en separat hændelse baseret på hændelsen page_view, som måler, når en person ser den specifikke side på dit website. Dette selvstudie beskriver, hvordan du måler, når en person ser en bekræftelsesside for webadressen http://www.eksempelbutik.dk/kontakt-indsendt.

Konfigurer konverteringen

Trin 1: Opret en hændelse for bekræftelsessiden

Hvis du vil registrere en konvertering, når nogen ser en bekræftelsesside, skal du først oprette en separat hændelse ved hjælp af hændelsen page_view. I dette tilfælde skal du bruge den anbefalede hændelse generate_lead. Du bør så vidt muligt bruge anbefalede hændelser i stedet for tilpassede hændelser, så du kan få glæde af nye Analytics-funktioner, når de bliver tilgængelige.

1. Klik på Hændelser i Administrator under Datavisning.
  2. Klik på Opret hændelse og derefter på Opret.
    Hvis du ikke kan se knappen Opret hændelse, har du ikke tilladelse til at oprette hændelser.
  3. Navngiv hændelsen i feltet Den tilpassede hændelses navn. I dette eksempel skal du angive "generate_lead".
  4. Angiv den første matchningsbetingelse i sektionen Matchningsbetingelser. I dette eksempel skal du angive "event_name er lig med page_view".
  5. Klik på Tilføj betingelse.
  6. Angiv den anden matchningsbetingelse. I dette eksempel skal du angive "page_location er lig med https://www.example.com/contact-us-submitted".
    Et screenshot af konfigurationen generate_lead op til dette punkt i vejledningen.
  7. Klik to gange på Tilføj ændring i sektionen Parameterkonfiguration. Da du bruger en anbefalet hændelse, skal du definere hver af de obligatoriske parametre. Ellers behandles hændelsen som en tilpasset hændelse i Google Analytics.
  8. Angiv parameteren "value" og værdien "100" i den første række for at definere kundeemnets værdi i dette eksempel.
  9. Angiv parameteren "currency" og værdien "USD" i den anden række i dette eksempel.
  10. Klik på Opret.

Trin 2: Markér hændelsen som en konvertering

Den nye hændelse er ikke modtaget i Analytics endnu, så du skal markere hændelsen som en konvertering på forhånd.

1. Klik på Konverteringer i Administrator under Datavisning.
  2. Klik på Ny konverteringshændelse.
  3. Angiv navnet på den nye hændelse, "generate_lead".

Verificer konverteringshændelsen

Når du markerer en hændelse som en konvertering, kan der gå et stykke tid (lige fra et par minutter til et par timer), før konfigurationen anvendes på hændelsen.

Gå til bekræftelsessiden på dit website, når din konfiguration er blevet anvendt på hændelsen. Gå derefter til kortet Konverteringer efter hændelsesnavn i rapporten Realtid, og find "generate_lead". Hvis du ser hændelsen på kortet, behandler Analytics hændelsen som en konvertering.

Et screenshot af rapporten Realtid med hændelsen generate_lead på hændelsesnavnet "Konverteringer efter hændelse".

Rapport om konverteringer

Den hurtigste måde at se alle dine konverteringer på er i rapporten Konverteringer. I rapporten Konverteringer kan du se, hvilke konverteringshandlinger der er mest almindelige, hvor mange personer der har udført hver handling, og hvor stor omsætning der er knyttet til hver handling. Standardoptællingsmetoden for konverteringer er Én gang pr. hændelse.

Du kan klikke på et hændelsesnavn i rapporten for at se flere oplysninger om hændelsen, herunder det antal gange, hændelsen blev aktiveret (antal hændelser), og antallet af gange, den blev aktiveret for nylig (antal hændelser i løbet af de seneste 30 minutter).

Et screenshot af rapporten Konverteringer.

Derefter kan du gå til rapporten Brugeranskaffelse og vælge "generate_lead" på rullemenuen under Konverteringer. Når du vælger konverteringshændelsen på rullemenuen, kan du se den standardkanalgruppering, der er knyttet til en brugers første session, som genererede de fleste konverteringer. Metric'en Konverteringer er tilgængelig i de fleste andre rapporter.

Et screenshot af rapporten Brugeranskaffelse med kolonnen Konvertering fremhævet.

Du kan også gå til rapporten Konverteringsstier i Annoncering. Rapporten Konverteringsstier hjælper dig med at forstå dine kunders konverteringsstier, og hvordan forskellige tilskrivningsmodeller distribuerer kredit til disse stier.

Et screenshot af rapporten Konverteringsstier med rullemenuen Konverteringshændelser fremhævet.