Reports

[GA4] Rapporten Demografisk information

Rapporten Demografisk information visar viktiga egenskaper hos personerna som använder en webbplats eller app, som deras språk, intressen, plats, ålder och kön.

Endast användare som samtycker till att dela denna data ingår i rapporten. För att skydda slutanvändarens integritet kan det dessutom tillämpas datagränser när antalet användare är lågt.

Se rapporten

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Engagemang > Information om demografi.

Ser du inte rapporten? Om du inte ser rapporten till vänster kan den ha tagits bort eller ingår inte i dina standardrapporter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till rapporten till vänster. Läs om hur du lägger till rapporten

Om demografisk data

Demografisk data för webbplatser

Demografi- och intressedata hämtas från användare som aktiverar Google-signaler.
Om Google-signaler
Funktionen Google-signaler ger åtkomst till sessionsdata från webbplatser och appar som Google kopplar till användare som har loggat in på sitt Google-konto och aktiverat annonsanpassning.
Aktivera Google-signaler
Genom att du aktiverar Google-signaler kan Google koppla händelsedata som samlas in från Google-kontoanvändare som har gett sitt samtycke och aktiverat annonsanpassning. Det gör det möjligt för oss att samla in värdefull demografi- och intressedata.
Inaktivera Google-signaler
Om du vill sluta samla in demografi- och intressedata kan du inaktivera Google-signaler. När du inaktiverar Google-signaler kan Analytics inte samla in denna data fortsättningsvis, men tidigare data finns kvar i rapporterna.

Demografisk data för appar

Demografi- och intressedata hämtas från Androids reklam-id eller iOS IDFA (Identifier for Advertisers).

Androids reklam-id

Utifrån detta id genererar Analytics en identifierare som innehåller demografi- och intressedata som härleds från användarens appaktivitet.

IDFA (iOS Identifier for Advertisers)

Utifrån IDFA genererar Analytics en identifierare som innehåller demografi- och intressedata som härleds från användarens appaktivitet.

En enhetsidentifierare saknas

När enhetens reklam-id inte är tillgängligt går det inte att samla in demografi- och intressedata i Analytics. Det innebär att det kanske bara finns sådan data om en mindre del av användarna och att den därför inte ger en sann bild av dina besökare.

Varför ser jag ingen demografidata?

Om du inte ser någon demografi- och intressedata trots att du har aktiverat Google-signaler och att enhetsidentifierare är tillgängliga kanske Google Analytics har tillämpat datagränser.

Om datagränser

Datagränser skyddar användarnas integritet genom att förhindra att personer som använder en Google Analytics-egendom kan härleda slutanvändares identitet utifrån deras demografi- och intressedata. Detta bidrar till att säkerställa efterlevnad av integritetsförordningar och behålla användarnas förtroende. Läs mer

Dimensioner i rapporten

Rapporten innehåller följande dimensioner. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort dimensioner i rapporten.

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Ålder

Användarens åldersgrupp. Åldersgrupperna är 18–24, 25–34, 35–44, 45–54, 55–64 och 65+.

Obs! Google Analytics använder dimensionsvärdet Unknown för att indikera att det inte finns tillräckligt med information för att fastställa användarens ålder eller kön.
Dimensionen fylls automatiskt när du aktiverar Google-signaler. Datagränser kan tillämpas.
Ort Den ort som användaraktivitet härrörde från. Om någon till exempel besöker din webbplats från Stockholm fylls dimensionen med ”Stockholm”.

Denna dimension fylls automatiskt.

Google Analytics härleder automatiskt platsdata från användarnas IP-adress.

Land Det land som användaraktivitet härrörde från. Om någon till exempel besöker din webbplats från USA fylls dimensionen med ”United States”.

Denna dimension fylls automatiskt.

Google Analytics härleder automatiskt platsdata från användarnas IP-adress.

Kön

Användarens kön (till exempel Female).

Obs! Google Analytics använder dimensionsvärdet Unknown för att indikera att det inte finns tillräckligt med information för att fastställa användarens ålder eller kön.
Dimensionen fylls automatiskt när du aktiverar Google-signaler. Datagränser kan tillämpas.
Intressen

Användarens intressen (till exempel Arts & Entertainment, Games, Sports). Användare kan ingå i flera intressekategorier. Detta är samma begrepp som segment inom intressegrupp i Google Ads.

Obs! Google Analytics använder dimensionsvärdet Unknown för att indikera att det inte finns tillräckligt med information för att fastställa användarens ålder eller kön.
Dimensionen fylls automatiskt när du aktiverar Google-signaler. Datagränser kan tillämpas.
Språk Språket i en användares webbläsare eller enhet (till exempel French, English). Denna dimension fylls automatiskt.
Område

Den geografiska region som användaraktivitet härrörde från. Om någon till exempel besöker din webbplats från Stockholm fylls dimensionen med ”Stockholm”. Om någon besöker din webbplats från England fylls dimensionen med ”England”.

Denna dimension fylls automatiskt.

Google Analytics härleder automatiskt platsdata från användarnas IP-adress.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Genomsnittlig engagemangstid

Den genomsnittliga tid då din webbplats var i fokus i användarens webbläsare eller då din app var i förgrunden på användarens enhet.

Genomsnittlig engagemangstid = total varaktighet för användarengagemang / antal aktiva användare

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Konverteringar Antalet gånger som användare utlöste en konverteringshändelse Fyll mätvärdet genom att märka en händelse som en konvertering.
Engagerade sessioner Antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre eller hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagerade sessioner per användare

Genomsnittligt antal engagerade sessioner per användare.

Antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre och hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar.

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Engagemangsgrad

Procentandelen sessioner som var engagerade sessioner.

Antalet sessioner som varade tio sekunder eller längre och hade en eller flera konverteringshändelser eller två eller flera sid- eller skärmvisningar.

Engagemangsgrad = engagerade sessioner / totalt antal sessioner

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Antal händelser Antalet gånger som användare utlöste en händelse Detta mätvärde fylls automatiskt.
Nya användare

Antalet nya unika användar-id:n som registrerade händelsen first_open eller first_visit.

Med detta mätvärde kan du mäta antalet användare som interagerade med din webbplats eller öppnade din app för första gången.

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Användare

Antalet separata användare som besökte din webbplats eller app. Till användare räknas alla användare som har en engagerad session eller när Analytics samlar in något av följande:

Detta mätvärde fylls automatiskt.