Reports

[GA4] Rapporten Demografiske oplysninger

Rapporten Demografiske oplysninger indeholder vigtige karakteristika om de personer, der bruger et website eller en app, f.eks. brugerens sprog, interesser, lokation, alder og køn.

Rapporten omfatter kun de brugere, som giver samtykke til at dele disse data. Der kan desuden blive anvendt datagrænser, når antallet af brugere er for lavt til, at det er muligt at beskytte slutbrugerens privatliv.

Se rapporten

1. Log ind på Google Analytics.
  2. Vælg Rapporter Rapporter på menuen til venstre.
  3. Klik på Engagement > Demografiske oplysninger til venstre.

Kan du ikke se rapporten? Hvis du ikke kan se rapporten til venstre, er den muligvis blevet fjernet, eller også er den ikke med i dit standardsæt med rapporter. Hvis du har rollen redaktør eller administrator, kan du tilføje rapporten i navigationspanelet til venstre. Få oplysninger om, hvordan du tilføjer rapporten

Om de demografiske data

Demografiske data for websites

Demografiske oplysninger og interessedata kommer fra brugere, som aktiverer Google-signaler.
Om Google-signaler
Google-signaler er en funktion fra Google, som giver adgang til sessionsdata fra websites og apps, som Google knytter til en bruger, som har logget ind på sin Google-konto og aktiveret Personlig tilpasning af annoncer.
Aktivér Google-signaler
Hvis du aktiverer Google-signaler, giver du Google mulighed for at knytte hændelsesdata, som er indsamlet fra Google-kontobrugere, som har givet samtykke, og som har aktiveret Personlig tilpasning af annoncer, og således indsamle værdifulde demografiske oplysninger og interessedata.
Deaktiver Google-signaler
Deaktiver Google-signaler, hvis du vil stoppe med at indsamle demografiske oplysninger. Deaktivering af Google-signaler forhindrer Analytics i at indsamle data fremover, mens Analytics bevarer historiske data i rapporter.

Demografiske data for apps

Demografiske oplysninger og interessedata kommer fra Androids annoncerings-id eller iOS-id'et for annoncører (IDFA, Identifier for Advertisers).

Androids annonce-id

I Analytics genereres der et id ud fra dette id, som omfatter demografiske oplysninger og interessedata, der udledes af brugernes appaktivitet.

iOS Identifier for Advertisers (IDFA)

I Analytics genereres der et id ud fra dette IDFA, som omfatter demografiske oplysninger og interessedata, der udledes af brugernes appaktivitet.

Der mangler et enheds-id

Hvis annoncerings-id'et ikke er tilgængeligt på enhedsniveau, kan der ikke udledes demografiske oplysninger og interessedata i Analytics. Det betyder, at demografiske oplysninger og interessedata muligvis kun er tilgængelige for en undergruppe af brugere, og det er ikke sikkert, at disse data er repræsentative for den generelle trafiksammensætning.

Hvorfor kan jeg ikke se visse demografiske data?

Hvis du har aktiveret Google-signaler, eller hvis enheds-id'er er til stede, og du stadig ikke kan se demografiske oplysninger og interessedata, har Google Analytics muligvis angivet datagrænser.

Om datagrænser

Datagrænser er udviklet til at beskytte brugernes privatliv ved at forhindre personer i en Google Analytics-ejendom i at udlede en slutbrugers identitet ud fra vedkommendes demografiske oplysninger og interessedata. Det sikrer overholdelse af privatlivsrelaterede bestemmelser op opretholder brugernes tillid. Få flere oplysninger

Dimensioner i rapporten

Rapporten indeholder følgende dimensioner. Hvis du har rollen Redaktør eller Administrator, kan du tilføje og fjerne dimensioner i rapporten.

Dimension Hvad er det? Sådan udfyldes elementet
Alder

Brugerens alder efter aldersgruppe. Parenteserne indeholder aldersgrupperne "18-24", "25-34", "35-44", "45-54", "55-64" og "65+".

Bemærk! Google Analytics bruger dimensionsværdien "ukendt" til at angive, at der ikke er tilstrækkelige oplysninger til at fastslå brugerens alder eller køn.
Denne dimension udfyldes automatisk, når du aktiverer Google-signaler. Der anvendes muligvis datagrænser.
By Den by, hvor brugeraktiviteten stammer fra. Hvis en bruger f.eks. besøger dit website fra København, bliver dimensionen udfyldt med teksten "København".

Denne dimension udfyldes automatisk.

I Google Analytics udledes lokationsdata af brugernes IP-adresse.

Land Det land, hvor brugeraktiviteten stammer fra. Hvis en person f.eks. besøger dit website fra USA, udfyldes dimensionen med teksten "USA".

Denne dimension udfyldes automatisk.

I Google Analytics udledes lokationsdata af brugernes IP-adresse.

Køn

Brugerens køn (f.eks. "Kvinde").

Bemærk! Google Analytics bruger dimensionsværdien "ukendt" til at angive, at der ikke er tilstrækkelige oplysninger til at fastslå brugerens alder eller køn.
Denne dimension udfyldes automatisk, når du aktiverer Google-signaler. Der anvendes muligvis datagrænser.
Interesser

Brugerens interesser (f.eks. Kunst og underholdning, Spil, Sport). Brugere kan tælles med i flere interessekategorier. Dette fungerer på samme måde som interessebaserede segmenter i Google Ads.

Bemærk! Google Analytics bruger dimensionsværdien "ukendt" til at angive, at der ikke er tilstrækkelige oplysninger til at fastslå brugerens alder eller køn.
Denne dimension udfyldes automatisk, når du aktiverer Google-signaler. Der anvendes muligvis datagrænser.
Sprog Navnet på sproget i en brugers browser eller enhed (f.eks. "fransk" eller "engelsk"). Denne dimension udfyldes automatisk.
Region

Det geografiske område, hvor brugeraktiviteten stammer fra. Hvis en bruger f.eks. besøger dit website fra København, bliver dimensionen udfyldt med teksten "København". Hvis en person f.eks. besøger dit website fra England, udfyldes dimensionen med teksten "England".

Denne dimension udfyldes automatisk.

I Google Analytics udledes lokationsdata af brugernes IP-adresse.

Metrics i rapporten

Rapporten indeholder følgende metrics. Hvis du har rollen Redaktør eller Administrator, kan du tilføje og fjerne metrics i rapporten.

Metric Hvad er det? Sådan udfyldes elementet
Gennemsnitlig engagementstid

Dette er det gennemsnitlige tidsrum, hvor dit website var i fokus i brugerens browser, eller hvor en app var i forgrunden på brugerens enhed.

Gennemsnitlig engagementstid = samlet brugerengagementsvarighed divideret med antal aktive brugere

Denne metric udfyldes automatisk.
Konverteringer Det antal gange, brugere har aktiveret en konverteringshændelse. Udfyld denne metric ved at markere en hændelse som en konvertering.
Engagerede sessioner Antallet af sessioner, som varede 10 sekunder eller længere eller havde 1 eller flere konverteringshændelser eller 2 eller flere side- eller skærmvisninger. Denne metric udfyldes automatisk.
Engagerede sessioner pr. bruger

Det gennemsnitlige antal engagerede sessioner pr. bruger.

Engagerede sessioner er antallet af sessioner, som varede i 10 sekunder eller længere eller havde én eller flere konverteringshændelser eller 2 eller flere side- eller skærmvisninger.

Denne metric udfyldes automatisk.
Engagementsrate

Den procentdel af sessionerne, der var engagerede sessioner.

Engagerede sessioner er antallet af sessioner, som varede i 10 sekunder eller længere eller havde én eller flere konverteringshændelser eller 2 eller flere side- eller skærmvisninger.

Engagementsrate = antal engagerede sessioner divideret med det samlede antal sessioner

Denne metric udfyldes automatisk.
Antal hændelser Det antal gange, brugere aktiverede en hændelse. Denne metric udfyldes automatisk.
Nye brugere

Antal bruger-id'er for nye unikke brugere, der har aktiveret hændelsen first_open eller first_visit.

Denne metric giver dig mulighed for at måle, hvor mange brugere der har interageret med dit website eller åbnet din app for første gang.

Denne metric udfyldes automatisk.
Brugere

Det antal unikke brugere, der har besøgt dit website eller din app. En aktiv bruger defineres som enhver bruger, der har haft en engageret session. Der registreres også en aktiv bruger, når følgende data indsamles i Analytics:

Denne metric udfyldes automatisk.