Reports

[GA4] Het rapport Landingspagina

Het rapport Landingspagina is een kant-en-klaar detailrapport dat u inzicht geeft in hoe bezoekers uw website gebruiken. Het rapport toont de eerste pagina waarop bezoekers terechtkomen als ze uw website bezoeken en hoeveel bezoekers op elke pagina terechtkomen. Op basis van deze informatie kunt u bepalen welke pagina's goed presteren en welke moeten worden verbeterd.

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  3. Klik links op Engagement > Landingspagina.

Ziet u het rapport niet? Als u het rapport niet ziet aan de linkerkant, is het rapport mogelijk verwijderd of is het niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkernavigatievenster. Meer informatie over hoe u het rapport toevoegt

Zoekopdracht verfijnen

Als u gegevens voor een of meerdere landingspagina's wilt bekijken, kunt u een filter toepassen op het rapport of de zoekbalk boven de rapporttabel gebruiken. Als u bijvoorbeeld het verkeer wilt bekijken op pagina's die beginnen met '/winkel', kunt u de term zoeken via de zoekbalk en op Enter drukken.

Dimensies in het rapport

Het rapport bevat de volgende dimensies. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Landingspagina

Het paginapad en de querytekenreeks die aan de 1e paginaweergave in een sessie zijn gekoppeld.

Als een gebruiker bijvoorbeeld terechtkomt op www.example.com/homepage1, ziet u '/homepage1' in het rapport.

Deze dimensie wordt automatisch ingevuld.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Gemiddelde engagementduur per sessie

De gemiddelde tijd dat uw website focus had in de browser, of de app op de voorgrond stond op het apparaat van een gebruiker tijdens elke sessie.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Actieve gebruikers Het aantal verschillende gebruikers dat uw website of app heeft bezocht. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Conversies Het aantal keren dat gebruikers een conversiegebeurtenis hebben geactiveerd. Conversies zijn afkomstig van gebeurtenissen die zijn gemarkeerd als conversie.
Nieuwe gebruikers

Het aantal nieuwe unieke gebruikers-ID's dat de gebeurtenis first_open of first_visit heeft geregistreerd.

Met deze statistiek kunt u het aantal gebruikers meten dat interactie met uw site heeft gehad of uw app voor het eerst heeft gestart.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Sessies Het aantal sessies dat is gestart op uw website of in uw app. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Totale opbrengst

De totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst.

Totale opbrengst = aankopen + in-app aankopen + abonnementen + advertentieopbrengst

Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dit laatste wordt doorgegeven via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.

Veelgestelde vragen

Is de informatie in het rapport sessiegericht of gebruikersgericht?

In het rapport Landingspagina ziet u sessiegerichte dimensies. Dit betekent dat Google meet wanneer dezelfde gebruiker uw website 2 keer bezoekt via 2 verschillende landingspagina's. Als iemand bijvoorbeeld tijdens de ene sessie op pagina A terechtkomt en tijdens een andere sessie op pagina B, wordt voor zowel pagina A als pagina B een bezoek geteld.

Hoe zie ik wat klanten doen nadat ze een landingspagina hebben bezocht?

Met padverkenningen kunt u zien welke acties gebruikers uitvoeren nadat ze een landingspagina hebben bezocht. Als u de verkenning maakt, kiest u de landingspagina als uitgangspunt. Analytics toont daarna de top 5 van pagina's die uw gebruikers hebben bekeken nadat ze op de landingspagina zijn terechtgekomen.