Reports

[GA4] Het rapport Doelgroepen

Aan de hand van het rapport Doelgroepen kunt u bepalen welke doelgroepen het meest betrokken en winstgevend zijn. Het rapport omvat elke doelgroep met minstens één gebruiker in de opgegeven periode.

U vindt het rapport aan de linkerkant in het onderwerp Gebruikerskenmerken in Rapporten. Als u het rapport niet ziet, kan een beheerder of bewerker het rapport toevoegen via de rapportbibliotheek.

Belangrijk: Er zijn misschien aanzienlijke verschillen als u Google Analytics-doelgroepen exporteert naar andere producten, zoals Google Ads. Meer informatie over deze verschillen

Het rapport Doelgroepen bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik in het linkermenu op Rapporten.
  3. Klik onder Gebruiker op Gebruikerskenmerken > Doelgroepen.

Als u een beheerder of bewerker bent en het rapport niet ziet, kunt u het rapport toevoegen.

Informatie over een doelgroep bekijken

U kunt op de naam van een doelgroep in het rapport klikken om een gedetailleerder rapport over de doelgroep te openen.

Dimensies in het rapport

Het rapport bevat de volgende dimensies. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld

Doelgroep

De naam van een doelgroep waartoe gebruikers behoren in de geselecteerde periode. Het huidige gedrag van een gebruiker heeft geen invloed op tot welke doelgroepen een gebruiker behoorde in het verleden in rapporten. Deze dimensie wordt automatisch ingevuld als u doelgroepen maakt.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld

Actieve gebruikers

Het aantal verschillende gebruikers in een doelgroep dat uw website of app heeft bezocht.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.

Gemiddelde sessieduur

De gemiddelde duur (in seconden) van de sessies van de gebruikers in een doelgroep.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.

Nieuwe gebruikers

Het aantal nieuwe gebruikers in een doelgroep dat voor het eerst interactie met uw site of app heeft gehad.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.

Sessies

Het aantal sessies dat op uw site of in uw app is gestart. Meer informatie over sessies

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.

Weergaven per sessie

Het aantal app-schermen of webpagina's dat gebruikers in een doelgroep per sessie hebben bekeken. Herhaalde weergaven van één pagina of scherm tellen ook mee.

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.

Totale opbrengst

De totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst die zijn gekoppeld aan de gebruikers in een doelgroep.

Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dat laatste wordt ingevuld via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.

Important: If you're missing revenue data for this metric, see Fix missing revenue data for troubleshooting tips.