Reports

[GA4] Rapporten Sidor och skärmar

Rapporten Sidor och skärmar är en fördefinierad detaljrapport som visar vilka sidor användare besökte på din webbplats och vilka skärmar de öppnade i appen. Det gör att du kan se hur användare rör sig på dina webbplatser och i dina appar. Sidor avser de enskilda sidorna på en webbplats. Skärmar avser de enskilda skärmarna i en app.

How do users interact with your website or app? Use Engagement reports in Google Analytics

Se rapporten

1. Logga in på Google Analytics.
  2. Välj Rapporter Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Engagemang > Sidor och skärmar.

Ser du inte rapporten? Om du inte ser rapporten till vänster kan den ha tagits bort eller ingår inte i dina standardrapporter. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till rapporten till vänster. Läs om hur du lägger till rapporten

Se data om en enstaka sida eller skärm

Om du bara vill se rapportens diagram och tabeller för en sida eller skärm (och dölja resten av informationen) kan du lägga till ett rapportfilter. Se till att rapportfiltret har följande definition så att du bara ser data för en eller ett några få sidor eller skärmar:

1. Klicka på + Lägg till filter högst upp i rapporten.
  2. Se till att kryssrutan Inkludera är markerad i dialogrutan Skapa filter till höger.
  3. Välj Sidsökväg och skärmklass i rullgardinsmenyn Dimension.
  4. Välj en eller flera sidsökvägar eller skärmklasser i rullgardinsmenyn Dimensionsvärden.
  5. Klicka på OK.
  6. Klicka på Använd.

Se den första sidan som en användare besökte

I rapporten Sidor och skärmar visas data om de sidor och skärmar som användare besöker, oavsett om det är den första sidan de besöker eller en sida som de besöker senare under sessionen. Om du vill se den första sidan användare besöker på din webbplats kan du i stället använda rapporten Målsida.

Se vad en användare gjorde före eller efter att hen besökte en sida eller skärm

Om du vill se vad en användare gjorde före eller efter att hen besökte en sida eller skärm kan du skapa en kundvägsutforskning. Med en kundvägsutforskning kan du välja en sida eller skärm att starta eller sluta med och sedan se de sidor eller skärmar som användare besökte antingen direkt efter eller före den sidan eller skärmen.

Det kan till exempel hjälpa dig att besvara frågan ”Till vilken sida gick en användare efter att hen besökte sidan med t-shirtar?” eller ”Vilka skärmar besökte en användare innan hen såg skärmen för att uppgradera abonnemang?”.

Tecknet ”/” i sidsökvägen

Tecknet ”/” i sidsökvägen är en katalogavgränsare som indikerar webbplatsens hemkatalog. Det representerar med andra ord startsidan på din webbplats.

Dimensioner i rapporten

Rapporten innehåller följande dimensioner. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort dimensioner i rapporten.

Dimension Beskrivning Så fylls dimensionen
Innehållsgrupp Innehållsgruppen (de sid- och skärmkategorier som du har definierat) som är kopplad till en sida eller skärm Innehållsgruppen härleds från parametern content_group. Läs mer
Värdnamn Namnen på underdomänerna och domänerna i en webbadress som användare besökte på din webbplats. Värdnamnet ”www.example.com/contact.html” är exempelvis ”www.example.com”. Denna dimension fylls automatiskt.
Sidsökväg och skärmklass

Sidsökvägen från en webbadress och skärmklassen från en app

Sidsökvägen härleds från värdet efter domänen. Om någon till exempel besöker www.example.com/Bags är example.com domänen och Bags sidsökvägen.

Skärmklassen härleds från klassnamnet för den UIViewController eller Activity som för närvarande är i fokus.

Sidrubrik och skärmklass Sidrubriken från en webbplats och skärmklassen från en app

Sidrubriken härleds från <title>-taggen i HTML-koden. Alternativt kan du lägga till parametern page_title i config-kommandot för att skicka en annan sidrubrik.

Skärmklassen härleds från klassnamnet för den UIViewController eller Activity som för närvarande är i fokus.

Sidrubrik och skärmnamn Sidrubriken från en webbplats och skärmnamnet från en app

Sidrubriken härleds från <title>-taggen i HTML-koden. Alternativt kan du lägga till parametern page_title i config-kommandot för att skicka en annan sidrubrik.

Skärmnamnet härleds från namnet du gav en skärm via Firebase.

Mätvärden i rapporten

Rapporten innehåller följande mätvärden. Om du har rollen Redigerare eller Administratör kan du lägga till och ta bort mätvärden i rapporten.

Mätvärde Beskrivning Så fylls mätvärdet
Genomsnittlig engagemangstid

Den genomsnittliga tid då din webbplats var i fokus i användarens webbläsare eller då din app var i förgrunden på användarens enhet.

Genomsnittlig engagemangstid = total varaktighet för användarengagemang / antal aktiva användare

Detta mätvärde fylls automatiskt.
Konverteringar Antalet gånger som användare utlöste en konverteringshändelse Fyll mätvärdet genom att märka en händelse som en konvertering.
Antal händelser Antalet gånger som användare utlöste en händelse Detta mätvärde fylls automatiskt.
Totala intäkter Totala intäkter från köp, köp i appar, prenumerationer och annonsintäkter Detta mätvärde är summan av händelserna purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renewal och app_store_subscription_conversion samt annonsintäkter, som fylls via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller genom att skicka händelsen ad_impression från en tredjepartsintegrering.
Visningar Antalet appskärmar eller webbsidor som användarna såg. Upprepade visningar av en enskild skärm eller sida räknas. Detta mätvärde fylls automatiskt.
Visningar per användare Genomsnittligt antal appskärmar eller webbsidor som visades per användare Detta mätvärde fylls automatiskt.
Användare Antalet separata användare som besökte din webbplats eller app Detta mätvärde fylls automatiskt.