Reports

[GA4] Sider og skjermer-rapporten

«Sider og skjermer»-rapporten er en forhåndsdefinert detaljert rapport som inneholder data om sidene brukere har besøkt på nettstedet ditt, og skjermene de har åpnet i mobilappen din. Dermed kan du se hva folk er interessert i både i appene og på nettstedene dine. «Sider» viser til enkeltsider på et nettsted, mens «skjermer» er enkeltskjermer i en mobilapp.

How do users interact with your website or app? Use Engagement reports in Google Analytics

Se rapporten

1. Logg på Google Analytics.
  2. Velg Rapporter Rapporter i menyen til venstre.
  3. Klikk på Engasjement > Sider og skjermer til venstre.

Ser du ikke rapporten? Hvis du ikke ser rapporten til venstre, er den kanskje fjernet, eller så inngår den ikke i standardsettet av rapporter. Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til rapporten i navigasjonspanelet til venstre. Finn ut hvordan du kan legge til rapporten

Se data om én side eller skjerm

Hvis du vil at tabellene og diagrammene i rapporten skal ha fokus på én side eller skjerm (og skjule resten av dataene), kan du legge til et rapportfilter. Påse at rapportfilteret har definisjonen nedenfor, slik at du bare får se data om én eller et par sider eller skjermer:

1. Klikk på + Legg til et filter øverst i rapporten.
  2. Velg «Inkluder» i «Opprett filter»-dialogboksen til høyre.
  3. Velg «Sidebane og skjermklasse» på «Dimensjon»-rullegardinmenyen.
  4. Velg én eller flere sidebaner eller skjermklasser på «Dimensjonsverdier»-rullegardinmenyen.
  5. Klikk på OK.
  6. Klikk på Bruk.

Se den første siden folk havner på

I «Sider og skjermer»-rapporten ser du data om sidene og skjermene folk åpner, enten det er den første siden eller en side senere i økten. Hvis du vil se siden de først åpner på nettstedet ditt, kan du lese Landingssider-rapporten i stedet.

Se hva brukere gjorde før eller etter at de åpnet sider eller skjermer

Du kan se hva folk gjorde før eller etter at de åpnet en side eller skjerm, ved å opprette en baneutforskning. I en baneutforskning kan du velge hvilken side eller skjerm du vil starte eller slutte med, og deretter se hvilke sider eller skjermer brukerne åpnet enten rett før eller rett etter den aktuelle siden eller skjermen.

I slike utforskninger kan du få svar på spørsmål som «Hva var den neste siden etter at noen åpnet siden med t-skjorter?» eller «Hvilken skjerm var åpen før noen så siden for oppgradering av planer?».

Forklaring av hva «/»-sidebanen betyr

«/»-sidebanen er et katalogskilletegn som indikerer det ble bedt om startsidekatalogen på nettstedet. Den representerer med andre ord startsiden for nettstedet ditt.

Dimensjoner i rapporten

Rapporten inneholder disse dimensjonene. Hvis du har rollen redigerer eller administrator, kan du legge til dimensjoner i og fjerne dem fra rapporten.

Dimensjon Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Innholdsgruppe Innholdsgruppen (dvs. kategoriene av sider og skjermer du har definert) som er tilknyttet en side eller en skjerm. Innholdsgruppen er hentet fra content_group-parameteren. Finn ut mer.
Vertsnavn Underdomenet og domenenavnene til en nettadresse folk har besøkt på nettstedet ditt. Vertsnavnet til «www.example.com/kontakt.html» er for eksempel «www.example.com». Denne dimensjonen fylles ut automatisk.
Sidebane og skjermklasse

Sidebanen fra en nettadresse og skjermklassen fra en mobilapp.

Sidebanen utledes fra verdien etter domenet. Hvis noen for eksempel går til www.example.com/Vesker, er example.com domenet, mens Vesker er sidebanen.

Skjermklassen kommer fra klassenavnet til UIViewController eller Activity som foreløpig er i fokus.

Sidetittel og skjermklasse Sidetittelen fra et nettsted og skjermklassen fra en mobilapp.

Sidetittelen er hentet fra <title>-taggen i HTML-koden. Du kan også legge til page_title-parameteren i config-kommandoen for å sende en annen sidetittel.

Skjermklassen kommer fra klassenavnet til UIViewController eller Activity som foreløpig er i fokus.

Sidetittel og skjermnavn Sidetittelen fra et nettsted og skjermnavnet fra en mobilapp.

Sidetittelen er hentet fra <title>-taggen i HTML-koden. Du kan også legge til page_title-parameteren i config-kommandoen for å sende en annen sidetittel.

Skjermnavnet tilsvarer navnet du ga den aktuelle skjermen via Firebase.

Beregninger i rapporten

Rapporten inneholder disse beregningene: Hvis du er redigerer eller administrator, kan du legge til beregninger i og fjerne dem fra rapporten.

Beregning Beskrivelse Hvordan fylles den ut?
Gjennomsnittlig engasjementstid

Den gjennomsnittlige tiden nettstedet ditt var i fokus i brukerens nettleser eller en app var i forgrunnen på brukerens enhet.

Gjennomsnittlig engasjementstid = den totale varigheten av brukerengasjement / antallet aktive brukere

Denne beregningen fylles ut automatisk.
Konverteringer Antallet ganger brukere utløste en konverteringshendelse. Du kan fylle ut denne beregningen ved å merke en hendelse som en konvertering.
Antall hendelser Antallet ganger brukere utløste en hendelse. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Samlet inntekt Totalinntekten fra kjøp, kjøp i apper, abonnementer og annonseinntekter. Denne beregningen er summen av hendelsene purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew og app_store_subscription_convert samt annonseinntektene, som fylles ut via Google AdMob-integreringen, Google Ad Manager-integreringen eller ved å sende «ad_impression»-hendelsen fra en integrering med en tredjepart.
Avspillinger Antallet mobilappskjermer eller nettsider brukerne dine har sett. Gjentatte visninger av enkeltskjermer eller -sider telles med. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Visninger per bruker Det gjennomsnittlige antallet nettsider eller mobilappskjermer som er vist per bruker. Denne beregningen fylles ut automatisk.
Brukere Antallet unike brukere som har besøkt appen din eller nettstedet ditt. Denne beregningen fylles ut automatisk.