Reports

[GA4] Het rapport Pagina's en schermen

Het rapport Pagina's en schermen is een kant-en-klaar detailrapport met gegevens van de pagina's die gebruikers op uw website hebben bezocht en de schermen die gebruikers in uw mobiele app hebben geopend. Zo kunt u zien waar mensen naartoe gaan op uw websites en in uw apps. Pagina's verwijzen naar de afzonderlijke pagina's op een website en schermen naar de afzonderlijke schermen in een mobiele app.

How do users interact with your website or app? Use Engagement reports in Google Analytics

Het rapport bekijken

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Selecteer Rapporten Rapporten in het linkermenu.
  3. Klik links op Engagement > Pagina's en schermen.

Ziet u het rapport niet? Als u het rapport niet ziet aan de linkerkant, is het rapport mogelijk verwijderd of is het niet opgenomen in uw standaardset rapporten. Als u een bewerker of beheerder bent, kunt u het rapport toevoegen aan het linkernavigatievenster. Meer informatie over hoe u het rapport toevoegt

Gegevens tonen voor één pagina of scherm

Als u de gegevens van een enkele pagina of scherm wilt tonen in de diagrammen en de tabel in het rapport (en de rest van de gegevens wilt verbergen), gebruikt u een rapportfilter. Zorg dat het rapportfilter de volgende definitie heeft, zodat u alleen gegevens van één of enkele pagina's of schermen ziet:

1. Klik op + Filter toevoegen bovenaan het rapport.
  2. Laat Opnemen geselecteerd staan rechts in het dialoogvenster Filter maken.
  3. Selecteer Paginapad en schermklasse in het dropdownmenu Dimensie.
  4. Selecteer een of meer paginapaden of schermklassen in het dropdownmenu Dimensiewaarden.
  5. Klik op OK.
  6. Klik op Toepassen.

De eerste pagina bekijken waarop iemand is terechtgekomen

Het rapport Pagina's en schermen bevat gegevens van de pagina's en schermen die mensen bezoeken. Het maakt hierbij niet uit of dit de eerste pagina is of een pagina later in hun sessie. Als u wilt zien wat de eerste pagina van uw website is waarop ze terechtkomen, gebruikt u in plaats daarvan het rapport Landingspagina.

Achterhalen wat een gebruiker heeft gedaan voor of na een bezoek aan een pagina of scherm

Als u wilt zien wat iemand heeft gedaan voor of na een bezoek aan een pagina of scherm, maakt u een padverkenning. Met een padverkenning kunt u een pagina of scherm kiezen om mee te beginnen of te eindigen. Daarna kunt u bekijken welke pagina's of schermen gebruikers direct voor of na die pagina of dat scherm hebben bezocht.

U krijgt zo bijvoorbeeld een antwoord op de vraag naar welke pagina een gebruiker is gegaan na de pagina met T-shirts, of welke schermen vóór het scherm met de abonnement-upgrade werd bezocht.

Begrijpen wat het paginapad / betekent

Het paginapad / is een scheidingsteken voor de directory en geeft aan dat de thuisdirectory van de website werd aangevraagd. Het is, met andere woorden, de homepage van uw website.

Dimensies in het rapport

Het rapport bevat de volgende dimensies. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u dimensies toevoegen en verwijderen in het rapport.

Dimensie Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Contentgroep De contentgroep (de categorieën van pagina's en schermen die u heeft gedefinieerd) die gekoppeld zijn aan een pagina of scherm. Contentgroep is afgeleid van de parameter content_group. Meer informatie
Hostnaam Het subdomein en de domeinnamen van een URL die mensen op uw website hebben bezocht. De hostnaam van www.example.com/contact.html is bijvoorbeeld www.example.com. Deze dimensie wordt automatisch ingevuld.
Paginapad en schermklasse

Het paginapad van een website-URL en de schermklasse van een mobiele app.

Het paginapad is afgeleid van de waarde na het domein. Als iemand bijvoorbeeld www.example.com/Tassen bezoekt, is example.com het domein en Tassen het paginapad.

De schermklasse wordt afgeleid van de klassenaam van de UIViewController of de Activity die op dat moment op de voorgrond is voor de gebruiker.

Paginatitel en schermklasse De paginatitel van een website en schermklasse van een mobiele app.

De paginatitel wordt afgeleid van de tag <title> in de HTML. U kunt ook de parameter page_title toevoegen aan de opdracht config om een andere paginatitel te versturen.

De schermklasse wordt afgeleid van de klassenaam van de UIViewController of de Activity die op dat moment op de voorgrond is voor de gebruiker.

Paginatitel en schermnaam De paginatitel van een website en schermnaam van een mobiele app.

De paginatitel wordt afgeleid van de tag <title> in de HTML. U kunt ook de parameter page_title toevoegen aan de opdracht config om een andere paginatitel te versturen.

De schermnaam wordt afgeleid van de naam die u voor een scherm heeft ingesteld met Firebase.

Statistieken in het rapport

Het rapport bevat de volgende statistieken. Als u de rol Bewerker of Beheerder heeft, kunt u statistieken toevoegen en verwijderen in het rapport.

Statistiek Wat het is Hoe dit wordt ingevuld
Gemiddelde engagementduur

De gemiddelde tijd dat uw website focus had in de browser, of de app op de voorgrond stond op het apparaat van een gebruiker.

Gemiddelde engagementduur = duur van alle gebruikersengagement / aantal actieve gebruikers

Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Conversies Het aantal keren dat gebruikers een conversiegebeurtenis hebben geactiveerd. Vul deze statistiek in door een gebeurtenis te markeren als een conversie.
Aantal gebeurtenissen Het aantal keren dat gebruikers een gebeurtenis hebben geactiveerd. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Totale opbrengst De totale opbrengst uit aankopen, in-app aankopen, abonnementen en advertentieopbrengst. Deze statistiek is het totaal van de gebeurtenissen purchase, in_app_purchase, app_store_subscription_renew en app_store_subscription_convert, en advertentieopbrengst. Dit laatste wordt doorgegeven via de Google AdMob-integratie of de Google Ad Manager-integratie, of via de gestuurde gebeurtenis ad_impression vanuit een integratie met derden.
Weergaven Het aantal mobiele app-schermen of webpagina's dat uw gebruikers hebben gezien. Herhaalde weergaven van één scherm of pagina tellen ook mee. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Weergaven per gebruiker Het gemiddelde aantal schermen op mobiele apps of webpagina's dat een gebruiker heeft bekeken. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.
Gebruikers Het aantal verschillende gebruikers dat uw website of app heeft bezocht. Deze statistiek wordt automatisch ingevuld.